ارتقای سطح مطالعه مفید و فراهم کردن امکانات کتابخانه های عمومی برای همگان

منصور واعظی، دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی در گردهمایی کارشناسان امور فرهنگی گفت:سطح مطالعه مفید در جامعه باید ارتقا یابد و همه افراد از امکانات کتابخانه های عمومی استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در نخستین گردهمایی آموزشی کارشناسان امور فرهنگی سراسر کشور،حمیدرضا شاکری معاون توسعه کتابخانه های عمومی استان تهران گفت:جامعه امروز در زمینه تبادل اطلاعات و افکار به شکل مستمر نیازمند فضای فرهنگی است، بنابراین امروز نشر تفکرات عرفانی و آشنایی با این تفکرات ضرورت دارد.

 

وی افزود: مسئولیت واگذار شده به کتابخانه ها در برنامه ها فرهنگی بسیار مفید و ضروری است و برای اینکه کتابداران بهتر بتوانند فعالیت کنند باید به مطالعات خود بیفزایند که البته ما در این زمینه کارهایی را انجام داده ایم.

 

منصور واعظی، دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی در ادامه این گردهمایی، ایام سوگواری سید و سالار شهیدان را تسلیت گفت و اظهار کرد: موضوع مدیریت فرهنگی یکی از مسایل مهم است که باید به آن توجه شود و در این زمینه هدف نهایی ما ارتقاء مطالعه مفید در جامعه است بنابراین نخستین سوالی که مطرح می شود، این است که کتابخانه های عمومی چه نقشی می توانند در این زمینه ایفا کنند.

 

وی تصریح کرد: بالا بودن سطح مطالعه در جامعه هدفی است که به شکل جامع تری در بحث برنامه ریزی های کلان مطرح می شود، بنابراین در این زمینه توقعی که ما از نهاد داریم که ارتقای مطالعه مفید در راستای مطالبات مقام معظم رهبری است.

 

واعظی در ادامه تأکید کرد: در این زمینه بخش مدیریتی فعال است که وظیفه هدایت گرایشات جامعه را بر عهده دارد که در این بخش تلاش وافر برای بالا بردن سطح مطالعه در جامعه صورت می گیرد که البته کاری دشوار و بسیار حساس و مهم است و در این زمینه با اعمال مدیریت ها ممکن است، مناسبات کتابخانه ای نیز تغییر کند.

 

وی عنوان کرد: در حال حاضر تنها 3درصد از مخاطبان ما در کتابخانه های عمومی عضو هستند و بقیه بیرون از این فضاها فعالیت می کنند و در این تغییرات تلاش ما بر این است که آن 97درصد مورد حمایت قرار گیرند.

 

رئیس نهاد کتابخانه های عمومی یادآورشد: اما در راستای حمایت از 97درصد مخاطبان ما که عضو کتابخانه ها نیستند ما باید کتابداران خودمان را تبدیل به کارشناس فرهنگی کنیم تا مطالبات و توقعات جامعه و ما را در این زمینه بر طرف کنند. بنابراین این هدف نباید کوچک شمرده شود.

 

وی در پایان گفت: ما به طور کلی مخاطبان خودمان را به سه دسته اصلی تقسیم می کنیم، دسته اول افرادی هستند که عضو کتابخانه های عمومی هستند؛ دسته دوم شامل گروهی می شود که عضو کتابخانه نشده اند و دسته سوم نیز  عضو کتابخانه های عمومی نیستند اما کتابخوانان حرفه ای هیتند مثل علاقه مندان به شعر که در کانون های شعر گردهم می آیند که ما باید بتوانیم این گونه نهادها را تقویت کنیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 3618

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha