به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، دکتر لیلا صدیقی پور، متخصص طب فیزیکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، در گفت وگو با ایسنا درباره قوزپشت و راهکارهای پیشگیری از آن، گفت: ستون فقرات به طور طبیعی دارای انحناهایی است که یکی از آنها قوزپشت است. وقتی قوزپشت از حد نرمال افزایش پیدا کند و به حالت غیرطبیعی درآید، به اصطلاح قوزپشت یا کیفوز گفته میشود.
وی با بیان اینکه این عارضه در هر سنی رخ میدهد و نیاز به بررسی دارد، توضیح داد: در بسیاری از موارد، قوزپشت خوشخیم است و میتوان با برطرف کردن علت، آن را اصلاح کرد یا از پیشرفتش جلوگیری کرد.
صدیقی پور با اشاره به اینکه در کودکی باید توجه بیشتری به بیماریهای ستون فقرات داشت، افزود: این بیماریها به صورت درد و افزایش انحنای ستون فقرات خود را نشان میدهند. علت اکثر آنها بد نشستن و استفاده نامناسب از میز و صندلی طولانی مدت است که با انجام اصلاحاتی میتوان از بروز آنها جلوگیری کرد.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از میز تحریرهایی با ارتفاع متناسب در مدارس گفت: در مواردی که قوز زیاد است باید از استندهایی استفاده کرد تا سر برای مطالعه خم نشود.
این متخصص با اشاره به رایج شدن بازیهای کامپیوتری در بین کودکان، تاکید کرد: باید از نشستن طولانی مدت پشت میز اجتناب کرد و بعد از هر یک ساعت استفاده از کامپیوتر، 10 دقیقه استراحت توصیه میشود.
وی همچنین درباره مشاغلی که خطر آسیبهای ستون فقرات را افزایش میدهد، گفت: کسانی که کارشان به گونهای است که ساعتهای طولانی از روز را پشت میز مینشینند و کارهای دفتری انجام میدهند یا مطالعه فراوان و استفاده زیاد از رایانه، در برنامه روزانهشان است، بیشتر مبتلا به این عارضه میشوند.
این متخصص، بالارفتن سن را یکی دیگر از عوامل بروز قوزپشت دانست و تاکید کرد: در سنین بالا به علت پوکی استخوان، قوزپشت ایجاد میشود. این موضوع نیاز به توجه خاصی دارد زیرا ممکن است ناشی از شکستگی باشد که مساله مهمی است.
وی دارودرمانی و ورزشهای خاص تجویزشده توسط پزشک را راهکاری برای درمان عارضه قوزپشت در پیری دانست و گفت: استفاده از قوزبندهای خاص نیز در این سنین کارآمد است اما در کودکان موارد تجویز این قوزبندها، محدود است و بیشتر توصیه میشود که با آموزش و استفاده از لوازم مناسب، جلوی ایجاد قوزپشت گرفته شود.
وی افزود: قوزبند میتواند مقطعی استفاده شود اما برای طولانی مدت مناسب نیست زیرا باعث ضعیف شدن عضلات میشود. استفاده از ورزش میتواند موثرتر باشد.
این متخصص همچنین درباره ارتباط قوزپشت با مسائل ژنتیکی توضیح داد: بیماریهای قوز و کجی به سمت راست و چپ در ستون فقرات، میتواند به ژنتیک مربوط باشد که در دخترها بیشتر دیده میشود اما تعدادشان بسیار محدود است. در صورت بروز این عارضه، باید به پزشک مراجعه کرد تا با بررسیهای لازم، تشخیص توسط متخصص صورت بگیرد.
پایان پیام/
نظر شما