به گزارش خبرنگار شبستان، ابراهیمی مشاور ستاد توسعه علم و فناوری گیاهان دارویی در نشست اولین همایش طبیعتگردی طب سنتی و گیاهان دارویی با اشاره به استقرار ستاد طب سنتی در معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در نقشه جامع علمی کشور گیاهان دارویی در اولویت اول قرار گرفته است.
وی افزود: نمایندگان وزارتخانههای طی 5 سال اخیر در این ستاد طب سنتی عضویت دارند تا سیاستگذاریهای لازم را اتخاذ کنند چنانچه تعداد شرکت دانشبنیان از 40 به 200 شرکت رسیده است.
وی اظهار کرد: به همت شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان داروییطی 8 سال گذشته ، سند گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین و به دولت ابلاغ شد.
به گفته مشاور ستاد توسعه علم و فناوری گیاهان دارویی ترویج طب سنتی، گیاهان دارویی، گردشگری طب سنتی و کاهش تصدیگری دولت پیشنهاد کرده بودیم که این موضوع در اصفهان و نطنز در حال شکلگیری است.
وی خاطرنشان کرد: از 8 هزار گونه گیاهی در ایران 2 هزار و 300 نوع دارویی و 1728 گونه گیاهی انحصاری داریم که در هیچ کجای دنیا یافت نمیشود.
ابراهیمی با اشاره به اینکه از 13 نوع اقلیم آب و هوایی 11 اقلیم آن در کشور وجود دارد تصریح کرد: در سند گیاهان دارویی پیشبینی شده برای حمایت از گونههای در معرض انقراض هم فکری شود.
عدم اعتماد پزشکان به داروهای گیاهی بدلیل عرضه نامناسب
در ادامه غلامرضا امین رئیس گروه داروشناسی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر در حال حاضر پزشکان داروهای گیاهی عطاری را تجویز نمیکنند ،به دلیل عرضه نامناسب آنهاست.
وی با اشاره به اینکه پایه تولید داروهای مصرفی و شیمیایی اکنون داروهای گیاهی هستند، افزود: متأسفانه با وجود اینکه در طب سنتی پیشینه طولانی داریم اما هنوز حدود 15 فارغالتحصیل طب سنتی بیشتر وجود ندارد و حدود 5 نفر فارغالتحصیل دارویی طب سنتی در کشور شناسایی شده است.
وی با اشاره به عدم اقبال پزشکان برای تجویز داروهای گیاهی عنوان کرد: اگر داروهای گیاهی به صورت قرص و اقلام دارویی نوین عرضه شود کسی به آن معترض نخواهد شد. این در حالی است که بزرگترین داروهای شیمیایی در دنیا مانند داروهای ضد سرطان پایه گیاهی دارند.
پایان پیام/
نظر شما