به گزارش خبرنگار شبستان، محمود خدادوست، معاون طب سنتی وزارت بهداشت در مراسم سومین روز هفته سلامت گفت: کودکان پیشفعال دارای مجازی گرم هستند و استفاده از تنقلات باعث بروز خشکی بیشتر در این کودکان میشود.
وی افزود: استفاده از تنقلاتی مثل چیپس و پفک و یا فستفود، سوسیس و کالباس هم خشک هستند و باعث میشوند کودکان دارای فعالیت زیاد باشند.
وی همچنین مقاطع سنی را به 4 گروه تقسیم کرد و گفت: افراد صفر تا 30 سال دارای مزاجی گرم و تر هستند و نباید از مواد غذایی خشک مانند تنقلات استفاده کنند چرا که رشد را مختل میکنند، گروه سنی 30 تا 40 سال دارای مجاز گرم و خشک، 40 تا 60 سال سرد و خشک و 60 سال به بعد دارای مجازی سرد و تر هستند که باید با توجه به سنین از غذاهای مناسب استفاده شود.
وی در ادامه اظهار کرد: فصل بهار گرم و تر، تابستان گرم و خشک، پاییز سرد و خشک و زمستان سرد و تر است که بیماریهای شایع در هر کدام یک از این فصول با مبانی طب ایرانی کاملا همخوانی دارد.
معاون طب سنتی وزیر بهداشت ادامه داد: به عنوان مثال کمترین میزان هضم غذا برای فصل تابستان است که توصیه میشود در این فصل از غذاهای سبک و سهلالهضم استفاده کرد. همچنین در فصل زمستان بهترین هضم را داریم و مردم میتوانند از غذاهای غلیظتر استفاده کنند.
به گفته وی، حکما و عالمان در گذشته در بخش تشخیص و درمان به اصول ششگانه آب و هوا، خوردنی و آشامیدنیها حرکت و سکون، خواب و بیداری، استفراغ و اخنقان و اعراض نفسانی توجه ویژه میکردند که اگر بتوانیم این شش اصل را درست به کار ببریم میتوانیم پاسخگوی بسیاری از مشکلات باشیم.
سلامت معنوی مورد تأکید سازمان بهداشت جهانی
خدادوست همچنین در حاشیه این برنامه و در جمع خبرنگاران با اشاره به قدمت چند هزار ساله طب سنتی ایرانی اظهار کرد: طب سنتی ظرفیتی قوی است که میتواند در کنار طب نوین برای اصلاح سبک زندگی و حفظ تندرستی تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی طی سالهای اخیر بر روی مسئله سلامت و روان و معنوی تأکید فراوانی دارد و معتقد است سلامت جسمانی بدون توجه به سلامت معنوی قابل دستیابی نیست که البته ما در این خصوص غفلت کردهایم.
داروهای گیاهی مورد نیاز از سوی وزارت بهداشت اعلام میشود
معاون طب سنتی وزیر بهداشت همچنین با اشاره به سیاستهای ابلاغی نظام سلامت گفت: از صفر تا 100 طب سنتی در این سیاستها مدنظر قرار گرفته که از تولید گیاهان دارویی که توسط جهاد کشاورزی صورت میگیرد تا بستهبندی روزآمدکردن روشهای استاندارد تشخیصی و درمانی مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته خدادوست، از این پس وزارت بهداشت داروهای گیاهی مورد نیاز را برای تولید به جهاد کشاورزی اعلام خواهد کرد.
وی همچنین از تشکیل کارگروهی برای اجراییکردن سیاستهای کلی نظام سلامت خبر داد و گفت: این کارگروه در رابطه با اجرای تمام بندهای این سیاست تشکیل جلسه خواهد داد.
وی در خصوص فارغالتحصیلان طب سنتی اظهار کرد: هماکنون 7 دانشکده مصوب طب سنتی و 17 دانشکده علوم پزشکی رشته مصوب طب سنتی را دارند اما هنوز دانشجو نمیگیرند.
خدادوست گفت: امسال 30 نفر دستیار طب سنتی فارغالتحصیل و به صورت هیئت علمی از ظرفیت آنها برای تدریس استفاده خواهد شد.
به گفته معاون طب سنتی وزیر بهداشت، سال گذشته 36 دانشجو در رشته طب سنتی جذب شدند که امسال تعداد دانشجوهای جذبشده افزایش خواهد یافت.
وی در مورد نظارت بر عطاریها نیز گفت: نظارت بر خدمات طب سنتی در حال آمادهسازی است که 2 جلسه با وزارت صنعت در این راستا برگزار شده، این موضوع یک کار بین بخشی است که لزوم دارد، بایدها و نبایدهای آن طراحی شده تا با کمک صنف عطاران در جهت ساماندهی عمل کنیم.
آموزش رشتههای مرتبط با سلامت در دانشگاههای علمی کاربردی با نظارت وزارت بهداشت
خدادوست همچنین در خصوص راهاندازی رشته مرتبط عطاری در دانشگاههای علمی کاربردی تصریح کرد: در نظر داریم رشتههای مرتبط با سلامت در دانشگاههای علمی کاربردی و یا آموزش آنها زیر نظر وزارت بهداشت صورت گرفته و ساماندهی شود.
بازنگری تعرفههای طب سنتی
معاون طب سنتی وزارت بهداشت در خصوص تعرفههای طب سنتی اظهار کرد: در دولت گذشته در خصوص تعرفههای طب سنتی کارشناسی صورت گرفت و 12 خدمت برای تعرفهگذاری تعریف شد اما به تصویب دولت نرسید که قرار است یک بازنگری توسط کارگروه مشخص انجام شود و پس از آن در شورای عالی بیمه تصویب و با بیمهها به توافق برسیم.
وی در خصوص تعداد خدمتهای تعریفشده برای تعرفهگذاری نیز گفت: احتمال دارد این 12 خدمت برای تعرفهگذاری کاهش یابد.
پایان پیام/
نظر شما