به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید سعید سرابی شب گذشته (2اردیبهشت) در اولین گردهمایی طراحان پارچه و لباس با بیان اینکه مد و لباس ریشه در فرهنگ هر ملتی دارد، اظهار داشت: چند سال پیش بحث ساماندهی مد و لباس در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که در نهایت این طرح به کمیسیون فرهنگی دولت وقت ارجا شد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که تا قبل از این هیچگونه مسئولیتی در قبال برگزاری جشنواره مد و لباس نداشت اکنون با تصویب قانون، مکلف شده تا به این عرصه وارد شود.
سرابی افزود: پس از تصویب این قانون از سال 1393 دبیرخانه مد و لباس استان تحت نظارت معاونت فرهنگی وهنری وزارت ارشاد اسلامی خراسان رضوی شکل گرفت از جمله اقدامات این دبیرخانه برگزاری نشست هایی با فرهیختگان، هنرمندان طراح و دانشگاهیان و برگزاری نمایشگاه های مختلف است امیدواریم با تشکیل این دبیرخانه جشنواره مد و لباس را در تابستان امسال با گستره ملی برگزار کنیم.
وی تصریح کرد: طبق قانون، کارگروه مد و لباس در استان با 11 عضو حقوقی برگزار می شود اما متاسفانه تاکنون چنین کارگروهی در استان شکل نگرفته و امید است از این طریق بتوانیم حمایت های ویژه ای از موضوع مد و لباس داشته باشیم.
سرابی با اشاره به اینکه مساله مد و لباس برخاسته از فرهنگ اسلامی و ایرانی است، گفت: در مساله مد و لباس علاوه بر مبانی فکری اسلام، پیشینه تاریخی و باستانی کشور هم به این موضوع به خوبی پرداخته اند اما متاسفانه جنگ نرم و تهاجم فرهنگی طبق گفته های مقام معظم رهبری ما را با تهدیدها و چالش هایی روبه رو کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی وظیفه اصلی کشور را ایجاد ظرفیت برای بروز و ظهور جایگاه مد ولباس بر اساس مبانی فکری اسلام دانست و افزود: موضوع مد و لباس رابطه تنگاتنگی با موضوع سبک زندگی دارد و ما با کمک و همیاری همه متخصصان می توانیم در این حوزه گام های خوبی برداریم و اگر اتفاقی خوبی هم در این حوزه رخ دهد قطعا توسط هنرمندان، بخش خصوصی و صاحبان علم و دانشگاهیان ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه رسانه های غربی و عوامل خارجی بیشترین تاثیر را بر فرهنگ کشور داشته اند، گفت: برنامه ریزی فرهنگی در خصوص مد و لباس و حجاب و عفاف در بلند مدت مشخص می شود، امیدواریم مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران مانند سایر عرصه های فرهنگی در عرصه حجاب و عفاف و پوشش هم نقش خود را به خوبی ایفا کند.
در ادامه حجت محمدلاسلام شیخ زاده، مشاور فرهنگی کانون اصلاح تربیت خراسان رضوی نقطه تلاقی فرهنگ و اقتصاد را مد دانست و افزود: مد ریشه اسلامی ندارد و در جامعه از آن تعبیر به الگو، سبک و سیره شده است کمپانی اقتصادی طراحان مد به دنبال فرهنگ پایدار نیستند بلکه در پی شمارش دلار هستند.
وی با بیان اینکه طراحی لباس به عنوان میوه نظام سرمایه داری از کشور انگلستان ظهور و بروز پیدا کرد، تصریح کرد:در کشورهای غربی طراحان لباس برای برنامه ریزی فرهنگی با جامعه شناسان مشورت می کنند.
مشاور فرهنگی کانون اصلاح تربیت خراسان رضوی، دو مولفه اصلی اسلام در زمینه مد و لباس را پوشش و عدم تشبیه به کفار دانست و در ادامه سخنان خود بیان کرد: خطبه فدکیه حضرت زهرا(ص) بهترین الگو در کل تاریخ اسلام است.
حمید طباطبایی، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز هدف از برگزاری این گردهمایی را استفاده از نقطه نظرات حاضرین در بحث مد و لباس، عفاف و حجاب دانست و خبر از صدور کارت صلاحیت تدریس برای کلیه مدرسان آموزشگاههای آزاد و تاسیس خانه طراحان کمتر از 15 روز دیگر داد.
به گزارش روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی؛ در پایان این گردهمایی،جلسه پرسش و پاسخ با حضور مسئولین برگزارشد سپس مراسم تقدیر از فعالان عرصه پوشاک و طراحی برگزار شد و افراد برگزیده لوح های خود را از مسئولین دریافت کردند.
گفتنی است، در حاشیه این گردهمایی تعدادی از لباس های طراحی شده منطبق با سبک ایرانی اسلامی به نمایش گذاشته شد.
پایان پیام/
نظر شما