به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی اکبر زینالو پیش از ظهر امروز (اول اردیبهشت) در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قزوین و به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، بیان کرد: سلامت یک نعمت الهی است که فرد با آموزش می تواند در راستای پایداری سلامت خود قدم بردارد و بحران های مختلف نظیر بیماری و آنچه که سلامت انسان را تهدید می کند را مدیریت کند.
وی ادامه داد: اساس سلامت، آموزش است و در این بین آنچه بسیار اهمیت دارد خودمراقبتی است که شعار امسال وزارت بهداشت است و برای این امر فرد باید به لحاظ مهارتی و دانشی توانمند شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: 60 درصد علت مرگ و میرهای زودرس بیماری های غیرواگیر است که بار بیماری ها، زود ازکارافتادگی، زندگی در سالخوردگی به صورت معلول و بیمار از مشکلات عمده جامعه جهانی است که ریشه اینها در دوران کودکی، نوجوانی و جوانی است که فرد به دلیل عدم خودمراقبتی دچار این مسائل می شود.
وی عنوان کرد: برای داشتن زندگی خوب و طول عمر باید سالم زندگی کنیم و خودمراقبتی از جسم، روح و روان داشته باشیم و در این بین ارتباط با خدا و داشتن زندگی سالم در این حوزه بسیار کمک می کند و موجب می شود تا شاد، امیدوار و خستگی ناپذیر باشیم.
زینالو با اشاره به افزایش بیماری های غیرواگیر توضیح داد: سال هاست برای مقابله با بیماری های غیرواگیر به سمت احداث بخش های ویژه و اورژانس رفته ایم در صورتی که افراد می توانند با خودمراقبتی از بروز بیماری های غیرواگیر جلوگیری کنند.
وی اعلام کرد: برای نمونه اختلالات روانی در جامعه بیداد می کند زیرا مهارت لازم را در این حوزه نداریم، به طوری که وقتی ما می بینیم با عصبانی شدن هم به خود و هم به دیگران ضربه می زنیم باید خودمراقبتی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به نقش خانم ها در خانواده برای ارتقای سلامت تصریح کرد: یکی از کلیدی ترین افرادی که در سلامت خانواده نقش دارند، خانم های خانواده هستند که رهبری نیز در سخنان اخیر خود بر نقش خانم ها در مدیریت خانه تأکید کردند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به این امر باید خانم ها دانش لازم را در بحث رفتارهای اجتماعی، تغذیه و مسائل روحی و روانی داشته باشند و سواد سلامت خانم ها و دانش عملی آنها کمک می کند راه های درست خودمراقبتی را در جامعه داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما