به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، نشست خبری بنیاد سعدی همزمان با بزرگداشت سعدی در تقویم رسمی کشور، صبح امروز اول اردیبهشت ماه با حضور «غلامعلی حدادعادل» رئیس بنیاد سعدی در محل این بنیاد برگزار شد.
بر این اساس، در این نشست که با یک ساعت تاخیر آغاز شد، از سایت بنیاد سعدی رونمایی به عمل آمد.
غلامعلی حدادعادل در این نشست، با اشاره به اینکه بنیاد سعدی در پژوهش آثار سعدی نقشی ندارد و تنها نامی از سعدی دارد، گفت: وظیفه بنیاد سعدی آموزش زبان فارسی به خارجیان و ایرانیان مقیم خارج است و از آن جهت نام سعدی بر آن گذاشته شده است که سعدی در طی این سالها آموزگار زبان فارسی برای فارسیزبانان و غیرفارسیزبانان بوده است.
وی به آغاز بکار بنیاد سعدی در سال گذشته اشاره کرد و توضیح داد: سال گذشته همین موقع بنیاد سعدی شروع به کار کرد و در این یک سال علاوه بر تشکیل جلسه هیات امناء که دو جلسه آن در دولت قبل و یک جلسه آن در دولت فعلی بود 16 نفر از صاحبنظران و متخصصان برجسته کشور در حوزه آموزش زبان عضو بنیاد شدند و خطمشی علمی و شیوههای کاری را در ابعاد کلان بررسی و تصویب میکنند. کار دیگر ما تشکیل شورای راهبردی کشوری و منطقهای بود، برای کشورهایی که زبان فارسی پیشزمینه بیشتر و مخاطبان فراوانتری داشت، شورای اختصاصی تشکیل دادیم.
رییس بنیاد سعدی، ارتباط با دیگر موسسات مربوط به این حوزه را دیگر فعالیت بنیاد برشمرد و خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه ما با سازمان فرهنگ و ارتباطات که قبلاً کار بنیاد را در خارج از کشور انجام میداده یا جامعة المصطفی که تجربههای خوبی در آموزش فارسی دارند و همچنین وزارت علوم، وزارت امورخارجه، وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما و مؤسسه دهخدا همکاری میکنیم و با امضای تفاهمنامههای مشترک در آینده همکاری بیشتری نیز خواهیم داشت.
وی در این خصوص توضیح داد: ما برای آموزش زبان فارسی در سال گذشته، نیروهای جوانی را جذب کرده و یا درسخوانده رشته ادبیات و زبان فارسی هستند یا متخصص آموزش زبان و سعی کردیم بنیاد را با جذب افراد توانا آماده کنیم. همچنین دیدگاه بنیاد سعدی تأسیس شد که پل رابطی باشد بین ما و مخاطبان خارج کشور و رویکرد ما در بنیاد این است که حداکثر استفاده را از فضای مجازی انجام دهیم و آموزش زبان فارسی را از راه فضای مجازی عمومیت دهیم و از نظر سختافزاری و نرمافزاری، ابزار لازم برای آموزش را تأمین کنیم.
حدادعادل به گردآوری همه اطلاعات لازم برای آموزش خارجیان اشاره کرد و گفت: امیدواریم با داشتن بانک اطلاعاتی روزآمد از وظایفمان به این مهم دست یابیم و ما برای این کار 20 مؤسسه مشابه بنیاد سعدی را که در دنیا وظیفه آموزش زبان را دارند، مطالعه و بررسی کردیم. تهیه گزارشهای از زبان فارسی در کشورهای منطقه و ارتباط برقرار کردن با استادانی که به ایران میآیند از دیگر برنامههای این بنیاد است؛ همچنان که ما در سال گذشته اولین دوره بازآموزی زبان فارسی را برای صد نفر از 27 کشور دنیا تشکیل دادیم که در دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین انجام شد و در تابستان سال جاری نیز برنامه مشابهی داریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره افق فعالیت یک ساله این بنیاد، گفت: در این زمینه ما چشمانداز 5 سالهای را برای آموزش زبان فارسی با مشورت اعضای شورای راهبردی تدوین میکنیم که اعضا افرادی هستند که در رایزنیهای فرهنگی فعالیت کردهاند و در فضای جدید تألیف انواع کتاب های زبان فارسی و تحکیم پیوندهای تعریف شده برای گسترش زبان فارسی در دبیرستانها در کشورهای خارجی را در دستورکار داریم. همچنین سعی خواهیم کرد دامنه فعالیتهای این بنیاد را گسترش دهیم.
حدادعادل در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ارتباط با دیگر موسسات مانند دهخدا و دانشگاه امام خمینی، بیان کرد: مؤسسه دهخدا برای آموزش زبان فارسی به خارجیانی است که به ایران میآیند و دانشگاه قزوین هم مرکزی برای دانشجویانی که از خارج به ایران میآیند اما بنیاد برای مقیاس جهانی به وجود آمده است، برای اعزام نیروی انسانی و تقویت زبانآموز از راه ارسال مواد کمکی و همچنین شبیه چنین مؤسسهای را در 20 کشور دنیا میبینیم که آنها نیز میخواهند زبانشان را در دنیا گسترش دهند و به هر اندازهای که زبان فارسی در دنیا گسترش پیدا کند به معرفی انقلاب، کشور و فرهنگ ما کمک میکند و اندیشههای کشورمان بیشتر شناسانده خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما