گام بلند پاستور یازدهم در بومی سازی اولین نیروگاه اتمی کشور

خبرگزاری شبستان: دولت یازدهم طرحی را تصویب کرده که پیرو آن متخصصان داخلی جایگزین کارشناسان روسی فعال در نیروگاه اتمی بوشهر می شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، با انتشار تصویری از یکی از مصوبه های هیات دولت یازدهم گام بلند دولت برای بومی سازی اولین نیروگاه اتمی کشور مشخص شد.

 

بنابراین گزارش، بر پایه مجوزی که دولت یازدهم به تازگی صادر کرده، به زودی بازگشت متخصصان روس از نیروگاه اتمی بوشهر به کشورشان و جایگزینی با متخصصان داخلی، وارد فاز نهایی خود خواهد شد تا پیرو آن، نخستین نیروگاه برق اتمی کشور، ‌کامل توسط کشورمان ‌بهره‌برداری شود.

 

این مهم را از مصوبه هفدهم فروردین ماه هیأت دولت می‌‌توان دریافت که بنا بر‌ آن، با پیشنهاد علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، با ایجاد چند صد پست سازمانی در شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر موافقت شده و با مدتی دیرکرد، امروز به رسانه‌‌ها راه یافت.

 

بر پایه این مصوبه که یک سایت اینترنتی تصویر ابلاغ آن را منتشر کرده، ایجاد 379 پست سازمانی با استناد به ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری، مورد تأیید هیأت وزیران قرار گرفته و در ‌21 فروردین توسط اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور به سازمان انرژی اتمی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ابلاغ شده است.

 

این تصمیم به این معناست که بخشی از نیروهای سازمانی شرکت پیمانکار روسی سازنده نیروگاه اتمی، باید کشورمان را ترک گفته و جای خود را به نیروهای بهره‌بردار ایرانی بدهند که به این منظور آموزش دیده و سازماندهی شده‌اند.

 

بدین ترتیب این تصمیم را باید نخستین گام در جابجایی کامل نیروهای روسی با پرسنل ایرانی در این نیروگاه دانست که بر پایه قراردادهای بسته شده میان کشورمان و روس‌ها، از مهرماه سال پیش، وارد مدت دو ساله گارانتی این نیروگاه شده و می‌بایست پس از این مدت همه امور به متخصصان کشورمان واگذار شود.

بنابراین، روند کاستن تدریجی از شمار متخصصان روس و مدیریت متخصصان ایرانی در بهره‌برداری نهایی این نیروگاه هزار مگاواتی وارد فاز سازمانی شده و باید منتظر باشیم ‌به زودی خبر خوش دیگری از نیروگاه اتمی بوشهر مخابره شود.

 

گفتنی است، نیروگاه اتمی بوشهر پس از بار‌ها خلف وعده پیمانکار روسی‌ در شهریورماه سال 90 با قدرت حدود 60 مگاوات به شبکه سراسری برق کشور متصل شد و در سال 91 به بهره‌برداری کامل رسید؛ اما واگذاری راهبری آن به کشورمان در مهرماه سال گذشته رسمیت یافت تا دوره دو ساله گارانتی آن آغاز شود.

پایان پیام/

کد خبر 360568

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha