انوری معطل دستگاه‌های دولتی و بودجه نماند

خبرگزاری شبستان: حداد عادل گفت: انضباط انوری روشی را به ما آموخت که وارد دوره‌ای شدیم که به فرهنگ‌نویسی به عنوان یک علم نگاه می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حدادعادل در مراسم بزرگداشت حسن انوری، محقق و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی که عصر دیروز در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد،  گفت: من از چند جهت برای انوری احترام قائل هستم اول اینکه توجه بسیار زیادی به زبان دستور زبان فارسی داشته است چون دستور زبان در حکم استخوان‌بندی بدن انسان است و به زبان استواری می‌بخشد.

 

حداد عادل با بیان اینکه هرگاه توجه به دستور زبان کم شود باید درباره آن زبان احساس خطر کرد، اظهار داشت: من در سال‌های اخیر چنین احساسی را نسبت به زبان فارسی دارم چون تعداد پایان‌نامه‌های مربوط به دستور زبان در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌ها بسیار کم شده است .

 

به گفته وی، از جمله نشانه‌هایی که نشان می‌دهد که یک زبان زنده است اهتمام ادبای آن به دستور زبان است و انوری چنین تشخیصی را داشته که سال‌های سال وقت خود را صرف نوشتن دستور زبان برای دانشجویان و دانش‌آموزان کرده است.

 

حدادعادل خاطر نشان کرد: جهت دیگری که مزید ارادت من به انوری است انتشار فرهنگ سخن است. اگر در هر فصل به لیست کتاب‌های منتشر شده در اروپا نگاه کنید تعدادی فرهنگ لغت جدید در زبان انگلیسی می‌بینید و این نشان دهنده زنده این زبان و توسعه آن است .

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی  با اشاره به اینکه به همت انوری بعد از سال‌ها زبان فارسی صاحب یک لغت‌نامه به‌روز شد، عنوان کرد: انوری معطل دستگاه‌های دولتی و بودجه نماند و با یک مرد ناشر مثل خودش یعنی آقای علمی که او هم عاشق زبان فارسی دست به کار شد و به همت انوری فرهنگ سخن ظرف 8 سال تألیف شد.

 

حداد عادل تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، همان ابتدای چاپ فرهنگ سخن این مجموعه را در نمایشگاه کتاب دیدند و در آن تأمل کرده بودند و خوشحالی خودشان را از انتشار چنین فرهنگ لغتی اعلام کرده بودند و چند بار هم جداگانه به من گفتند فرهنگ سخن کار بسیار ارزشمندی است.

 

وی با اشاره به تألیف فرهنگ جامع در گروه فرهنگ‌نویسی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی اظهار داشت: الان 19 سال است که بر روی انتشار این مجموعه کار می‌شود و تجربه دکتر انوری در کار امروز ما بسیار مفید است. انضباط انوری روشی را به ما آموخت که وارد دوره‌ای شدیم که به فرهنگ‌نویسی به عنوان یک علم نگاه می‌کنیم.

 

حدادعادل با بیان اینکه ما به وجود انوری و استادانی که از آذربایجان برخاسته‌اند و چراغ زبان فارسی را افروخته‌اند افتخار می‌کنیم، گفت:  عشق مردم آذربایجان به فارسی عشقی استوار است و آذربایجان همچنان پاسدار زبان فرهنگ ایرانی خواهد بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 360534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha