بخش صنعت کشور فاقد استراتژی است/قانون معادن باید اصلاح شود

خبرگزاری شبستان: رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از نداشتن استراتژی در بخش صنعت کشور گفت: مگر می شود بدون استراتژی اقتصاد را به مردم واگذار کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، رضا رحمانی رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس پس از سخنان وزیر صنعت و معدن در جلسه علنی امروز یکشنبه 31 فروردین گفت: صنعت و معدن فاقد راهبرد و استراتژی است و اینکه در این زمینه هم دولت حرف بزند و هم مجلس حرف بزند چه فایده ای دارد وقتی ما استراتژی نداریم.

 

وی ادامه داد: صنعتی که استراتژی ندارد چگونه می خواهد به اهدافش برسد نتیجه این موضوع این است که در حال حاضر در کشور شاهد ان هستیم. ما ظرفیت تولید موتورسیکلت یعنی دو برابر کشور چین و بیش از ظرفیت کل خاورمیانه می توانیم رب گوجه تولید کنیم و می توانیم برای تمامی دنیا فرش و موکت بدهیم و از ان طرف شاهد واردات فولاد هستیم و این به معنی نداشتن استراتژی ما است.

 

رحمانی با بیان اینکه این مشکلات راه حل آنی ندارد گفت: اولین کار دولت این است که در این زمینه استراتژی و راهبردهایش را مشخص کند.

 

وی ادامه داد: یکی از موانعی که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی آمده است قطع وابستگی ما به نفت است ایا می شود ما بدون استراتژی این موضوع را حل کنیم ما می گوییم باید وابستگی ما از نفت به سمت معادن برود آیا توانستیم قانون معادن را اصلاح کنیم ایا می شود با این قانون معدن را جایگزین نفت کرد.

 

رییس کمیسیون صنایع با تاکید بر اینکه باید سیاستگذاریها اصلاح شود و منابع درست اختصاص یابد گفت: دولت برای زیرساختهای معدنی 6 میلیارد و 200 میلیون تومان اختصاص داده است اما این مبلغ اختصاص نیافت این در حالی است که ما جزء ده کشور برتر معدنی دنیا هستیم اما در حال حاضر فقط توانسته‌ایم 20 درصد منابع مان را اکتشاف کنیم مگر می شود با بودجه 35 میلیارد تومانی برای اکتشاف معادن کاری کرد.

 

رحمانی گفت: ما تنها سازمان معدنی توسعه‌ای کشور یعنی امیدرو را تا نابودی پیش برده‌ایم و همه واگذاری‌های ما دولتی است این در حالی است که قرار بود ما به مردم اقتصاد را واگذار کنیم و این موضوع نیز یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی است.

 

وی خاطرنشان کرد: یکی از کشورهای همسایه ما کل جمعیتش به اندازه بافندگان ما نیست ولی وزارت فرش ایجاد کرده است ما حتی در لایحه بودجه امسال نیز برای آلومینیوم سراب و سنگان بودجه نگذاشته‌ایم.

 

رحمانی تصریح کرد:‌یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی دانش است و می بینیم ده قلم کالای صادرات دنیا بر مبنای تولید دانش بنیان است ولی ده قلم ما هیچ کدام براساس دانش نیست.

 

وی گفت: ما از این دولت انتظار داریم مشکلات را در بودجه 94 اصلاح کند.

 

وی خاطرنشان کرد: اعتبارات پژوهشی ما در سال 90، 64 صدم درصد و در سال 91، 58 صدم درصد بود این در حالی است که باید به 3 درصد می‌رسید.

 

وی تاکید کرد: بارها گفته ایم نمی شود در حوض نهنگ پرورش داد بانکها ما با ان عظمتشان چه مقدار سرمایه دارند سرمایه بانک ملی 1 میلیارد دلار است این در حالی است که بانکهای دنیا سرمایه شان سه الی 4 میلیارد دلار است.

پایان پیام/
 

کد خبر 360209

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha