دسیسه استکبار برای لغو قانون/آیاایران تامرحله دادگاه جهانی پیش میرود؟

خبرگزاری شبستان: دولت آمریکا با امضای قانون منع صدور ویزا برای سفیر دائمی ایران در سازمان ملل بار دیگر نشان داد که تیغ تیز استکبار همچنان بر قانونهای جهانی می تازد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، روز گذشته باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا طرح سنای این کشور مبنی بر عدم صدور روادید برای حمید ابوطالبی نماینده دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل را امضا کرد و تا حدودی به اظهارات حاشیه ای رسمیت بخشید.
 

بنابراین گزارش، در این صورت شکایتی که ایران علیه این اقدام آمریکا به سازمان ملل داشته می تواند به جریان بیفتد تا جایی که آمریکا با تذکر سازمان ملل در این خصوص روبرو خواهد شد و البته باز هم چاره ای برای آمریکا وجود دارد و آن هم این است که این کشور می تواند طبق معمول گذشته بر تذکر سازمان ملل توجهی نداشته باشد. در این صورت سازمان ملل متحد اگر ضوابط را بر روابط ترجیح دهد می تواند شکایت ایران علیه آمریکا در خصوص عدم صدور روادید برای حمید ابوطالبی را به دادگاه حقوقی جهانی ارجاع دهد و در آن صورت دادگاه برای این اقدام آمریکا تصمیم گیری می کند و حکم نهایی این دادگاه تعیین کننده خواهد بود. حال سوال این جاست که آیا سازمان ملل متحد این روند را تا پایان ادامه خواهد داد؟ و اگر این سازمان بخواهد مراحل را تا دادگاه جهانی پیش ببرد جمهوری اسلامی ایران تا مرحله آخر پای شکایت خود برای دریافت روادید به منظور سفر رسمی نماینده دائمی خود در سازمان ملل به نیویورک خواهد ایستاد؟
 

برخی از کارشناسان داخلی معتقدند که سازمان ملل این روند را همچون موارد قبلی که پای تخلفات آمریکا در میان بوده تا پایان ادامه نخواهد داد و شکایت ایران را به دادگاه جهانی ارجاع نخواهد داد. در مقابل اما برخی از کارشناسان معقتدند اگر برخلاف همیشه سازمان ملل خواستار ارجاع شکایت ایران به دادگاه جهانی شود جمهوری اسلامی ایران با حکم عادلانه این دادگاه روبرو نخواهد شد زیرا دادگاه جهانی براساس قوانین غربی می تواند ایران را به دلیل گروگان گیری هایی که در سال 1358 در لانه جاسوسی انجام داده محکوم کند و به نفع آمریکا رای صادر کند.
 

گفتنی است مشکلات پیش آمده بر سر راه سفر نماینده دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به نیویورک به دلیل ایرادی است که آمریکا برای حضور حمید ابوطالبی در جمع دانشجویان خط امام در سال 1358 که لانه جاسوسی را تسخیر کردند گرفته است.
 

برهمین اساس تعدادی از سناتورهای آمریکا طرحی را مبنی بر عدم صدور روادید برای ابوطالبی به اوباما ارسال کردند که در اولین واکنش کاخ سفید اعلام کرد با این طرح موافق است و جمهوری اسلامی ایران نیز در پاسخ به این اظهارات کاخ سفید شکایتی را برعلیه این اقدام آمریکا تهیه کرده و تقدیم سازمان ملل کرد.
 

با امضای این طرح از سوی باراک اوباما که روز گذشته صورت گرفت حال اقدام ایالات متحده جنبه ای رسمی یافته و شکایت ایران نیز می تواند در سازمان ملل به جریان بیفتد اما تمام این اتفاقات در حالی است که حمید ابوطالبی حضور خود در جمع دانشجویان خط امام را تکذیب کرده و گفته که تنها به دلیل مترجم در آن جریان حضور داشته است. ایران بارها بر این نکته که حمید ابوطالبی دیپلماتی کهنه کار در مساله غرب است و بهترین گزینه ای است که دولت یازدهم برای ماموریت نمایندگی در سازمان ملل برگزیده است و حال باید دید که این اظهارات مسئولین تا چه حد دولت را برای پیگیری کارهای ابوطالبی مسئول می کند!
پایان پیام/
 

کد خبر 359821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha