ستاد دیه کمیته «فرهنگ سازی سبک زندگی» تشکیل می دهد

خبرگزاری شبستان:مدیرعامل ستاد دیه کشور با بیان اینکه مردم باید از حقوق مدنی خود آگاه شوند گفت:در این راستا به زودی کمیته فرهنگ سازی سبک زندگی درست در این ستاد مردم نهاد تشکیل می شود.


سیداسدالله جولایی، مدیرعامل ستاد دیه کشور در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان درباره ی فعالیت فرهنگی این ستاد گفت: ستاد دیه در سال 69 با همت شهید لاجوردی ، رییس وقت سازمان زندان‌ها و بر اساس فرهنگ غنی اسلام و برای دفاع از حقوق بشر و کرامت انسان‌هایی که تنها در اثر یک لحظه غفلت در زندان‌ها گرفتار شده‌اند، تأسیس گردید.

وی با اشاره به توسعه ساختاری این ستاد افزود: در بازه زمانی سال 69 تاکنون قریب به 89 هزار زندانی جرایم غیرعمد و غیر کلاهبرداری از زندان‌های کشور توسط ستاد دیه آزاد شده‌اند.

جولایی اظهار کرد: ستاد دیه رسالت خود را از سال‌های دور بر محور پیشگیری و درمان پایه‌گذاری کرده است که با تأمین منابع مالی خود از محل کمک‌های مردمی، روسای قوا، سازمان‌های دولتی، مجلس شورای اسلامی و به ویژه کمک های مادی و معنوی رهبر فرزانه انقلاب در آزادی یک هم‌نوع فعال بوده و محکومانی که بر اساس جرایم غیرعمد که عمدتا هم مرتکبان این گونه جرائم مربوط به محکومان مالی هستند را از زندانهای سراسر کشور آزاد کرده است.

مدیرعامل ستاد دیه کشور با بیان اینکه ستاد دیه پس از بررسی های دقیق و با عنایت به تجارب چندین ساله خود علل اصلی بسیاری از پرونده های موجود در این ستاد را به خصوص پرونده مربوط به مددجویان حوادث دلخراش رانندگی مورد بررسی قرار داده است، گفت: طی یک آسیب‌شناسی در سال‌های دور متوجه شدیم 50 درصد حوادث‌های رانندگی به دلیل عدم داشتن گواهینامه و همچنین نیمی دیگر به دلیل نداشتن بیمه‌نامه شخص ثالث و یا عدم تمدید بیمه بوده است که بر این اساس با یک اقدام فرهنگی قوی و با برگزاری جلسات تخصصی متعدد توانستیم قانون ناقص بیمه اجباری شخص ثالث را که در سال 41 به تصویب رسیده بود را مورد اصلاح و بازنگری قرار داده و به لطف خدا و همکاری کم نظیر نمایندگان محترم خانه ملت در تیرماه 87 آن را به تایید شورای نگهبان برسانیم.

جولایی تصریح کرد: پیش از اصلاح این قانون روزانه حدود 57 الی 60 راننده به دلیل حوادث رانندگی وارد زندان‌ها می‌شدند که بعد از اجرا و تصویب این قانون هم اکنون این تعداد به روزانه 2 یا 3 نفر تقلیل پیدا کرده است.

وی در خصوص مزایای دیگر این قانون، ادامه داد: در قانون بیمه اجباری شخص ثالث برای نخستین بار حقوق مسلم مردان و زنان مساوی دیده شده است، چرا که تا پیش از این خانم و آقا با یک قیمت بیمه را خریداری می کردند، اما بعد از تصادف این میزان با تغییرات فاحشی از سوی شرکت های بیمه پرداخت می گردید که به برکت این کار تسهیلات هم یکسان سازی شد و این جدای از برابری جنسیتی و مذهبی اعمال شده در این قانون است.

جولایی با انتقاد از عدم فرهنگ‌سازی در بحث مهریه برای جوانانی که قصد ازدواج دارند، تصریح کرد: باید آموزش و تربیت به نوعی باشد که عروس خانم از آقای داماد به اندازه توانایی مالی توقع داشته و آقای داماد با توجه به توان مالی خود میزان مبلغ مهریه را قبول نماید، در حالی که متأسفانه این امر کمتر رعایت شده و در موعدی که می‌خواهند مهریه را تعیین کنند خانواده‌ها مبالغ سنگین مهریه را با این باور غلط که "کی مهریه داده کی گرفته "قبول می‌کنند و در نتیجه همین اعتقاد نادرست سنتی جوان آماده به کار و به عبارتی یک نیروی انسانی ارزشمند با اتکا به همین باورهای به ظاهر ساده راهی زندان شده و سرمایه گرانقدر کشور و همچنین بزرگترین دارایی هر آدمی که همان عمر است را به بطالت در پشت میله های سرد زندان هدر می دهند.

وی با بیان اینکه ما در کنار درمان سازی در برنامه‌های گلریزان و در مصاحبه‌ها و صدا و سیما همیشه مردم را درباره بحث های مهریه، نفقه و حوادث رانندگی آگاه می‌کنیم، اظهار کرد: باید مردم از حقوق خود مطلع باشند چرا که عدم آگاهی منجر به همین گرفتاری هایی می وشد که جدای از هم گسیختگی خانواده ها ، زندانی شدن شخص کمترین و کوچکترین آنها به حساب می آید.

وی افزود: در برنامه پیاده‌روی‌های همگانی استانی که با همت فدراسیون ورزشهای همگانی در سراسر کشور برگزار شده و از طریق شبکه سوم سیما به صوره هفتگی در قالب برنامه ای تحت عنوان «صبح و نشاط » به صورت زنده برای مردم برنامه پخش می کند طبق یک برنامه ثابت مدیران عامل ستادهای دیه استان نیز حضور پیدا کرده و درباره همین مسایل فرهنگی از جمله رعایت قوانین رانندگی برای حفظ جان‌، آبرو، رعایت مهریه معقول برای حاضرین و بییندگان تلویزیونیی صحبت می‌کنند. گفتنی اسیت این ستاد در بحث فرهنگسازی و آموزش دهی به تازگی طرحی با عنوان « هر مسجد ، آزادی یک زندانی» را آغاز نموده است که به تنهایی در اسفند ماه سال گذشته با حضور در مساجد مختلف شهر تهران درباره همین مسایل فرهنگی با نمازگزاران صحبت کردیم.

مدیرعامل ستاد دیه کشور در ادامه فعالیت های فرهنگی ستاددیه کشور گفت : طی جلسه‌ای که با رییس عقیدتی سیاسی ستاد کل قوا داشتیم تصمیم گرفتیم 4 جزوه مربوط به هشدارهایی راهگشا نسبت به موضوعات چک، تصادفات، مهریه و نفقه را برای آگاهی به سربازان ارایه تهیه کنیم که بااستقبال بالای مخاطبان خوشبختانه همین مجموعه یادشده امروز در بسیاری از پایانه های مسافربری، فرودگاه ها ، ایستگاه های اتوبوس و راه آن و ... توزیع گردید است. البته این کتاب‌ها را به مدارس، دانشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی هم هماهنگی کرده‌ایم تا ارسال شود.

به گفته جولایی، ستاد دیه چند سال است در جشنواره‌های فیلم فجر با موضوع مسایل فرهنگی و آگاهی و آموزش درباره آسیب‌هایی که ممکن است منجر به گرفتارشدن در زندان شود، شرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه «طرح جامع اصلاح عبور و مرور» را در شورای فرهنگ عمومی کشور مطرح کرده‌ایم، اظهار کرد: البته در این زمینه علی رغم پیگیری های مستمر و مکاتبات متعدد هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم که البته امید است با صحبت هایی که در همین ارتباط با معاون حقوقی رییس‌جمهور در مجلس ، معاون امور پارلمانی و امور استان های وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین وزیر دادگستری داشته ایم و از آنها قول پی‌گیری گرفتیه ایم ، این تلاش ستاد نیز به نتیجه مطلوب برسد.

جولایی با بیان اینکه باید مردم را در همه زمینه‌ها آگاه کرد، گفت: با عنایت به نامگذاری با مسمای سال 93 ، ستاد دیه در دستور کار دارد تا کمیته‌ای ویژه در راستای فرهنگ‌سازی و سبک زندگی درست تشکیل دهد تا مردم از حقوق مدنی خود مطلع شوند.

مدیرعامل ستاد دیه کشور افزود: رسانه‌ها باید برای مطلع‌کردن مردم از حقوق مدنی فعالیت‌های بسیاری انجام دهند تا از وقوع جرم و گرفتارشدن افراد از زندان‌ها پیشگیری شود چرا که هر سرپرست خانواده‌ای که وارد زندان شود آسیب‌های بسیاری را متوجه خانواده خود می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه مردم به ستاد دیه اعتماد کامل دارند، اظهار کرد: مردم با کمک های معنوی ارزشمند خود و با واریز وجوه نقدی شان به حساب‌های بانکی این ستاد مردمی به شماره های 7474 بانک ملت، 7777 بانک تجارت هر کس به قدر سهم خود دستگیر ستاد بوده اند.

جولایی با بیان اینکه هر چقدر در فرهنگ‌سازی و آموزش خوب فعالیت کنیم نیاز به پول کمتری خواهیم داشت، خاطر نشان کرد: اگر یک تصادف اتفاق افتد یک دیه 114 میلیونی برای آزادی فرد نیاز است اما اگر آن فرد آگاهی‌های لازم را داشته باشد همین پول دیگر نیاز به جمع‌آوری نیست.

وی اظهار کرد: ستاد دیه با مردم چون صداقت دارد، بنابراین شاهد اتفاق‌های خوبی هم بوده است. جالب است بدانید در سایه همین اعتماد در اسفندماه سال 93 تعداد 10 نفر از هموطنان امتیاز حج عمره خود را برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و غیرکلاهبرداری هدیه کرده‌اند . هدیه ای که گذشتن از آن کار هر عاشق و مشتاق به زیارت خانه خدا نمی باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 358825

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha