سد معشوره یکی از ضرورت های اجتناب ناپذیر برای محرومیت زدایی لرستان است

خبرگزاری شبستان: معاون استاندار لرستان، با اشاره به طرجح ساخت سد معشوره در شهرستان کوهدشت گفت: این طرح نقش بسزایی در محومیت زدایی از چهره استان دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، علی کورانی فر، معاون توسعه و منابع انسانی استانداری لرستان گفت: با توجه به خشکسالی های چند سال اخیر در منطقه و دشت کوهدشت و افزایش بی رویه برداشت آب از منابع زیرزمینی، چنانچه سد معشوره اجرایی نشود احتمال تخلیه این شهر در سال های آینده دور از انتظار نخواهد بود.


وی با اشاره به مشکلات پیش آمده در روند اجرای این طرح عمرانی، اظهار کرد: بنا بر اعلام نظر کارشناسان، لایه های نخست آبهای زیرزمینی کوهدشت به طور کامل تخلیه شده و اکنون برداشت آب از منابعی که در لایه های بعدی و در سطح 200 متری قرار دارند انجام می شود.

 

کورانی فر اظهار داشت: همچنین خروج گاز از برخی اراضی کوهدشت بیانگر کاهش فشار آب های زیرزمینی و راهیابی این گازها به سطح زمین است.

 

وی عنوان کرد: در این راستا استاندار لرستان پیگیری و رایزنی گسترده ای را از طریق وزرای نیرو و جهاد کشاورزی، معاون اول رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست انجام داده و انتظار می رود با توجه به گسترده مشکلات ناشی از خشکسالی در کوهدشت، روند اجرای طرح سد معشوره از سرگرفته شود.

 

کورانی فر اذعان داشت: مدیریت ارشد استان به ویژه استاندار لرستان تمامی ابزار و ظرفیت های مدیریتی را بکار گرفته تا مردم لرستان و کوهدشت بار دیگر قربانی برخی تصمیم گیری های غیرفنی و غیرکارشناسی نشوند.

 

گفتنی است، عملیات اجرایی سد معشوره کوهدشت به عنوان یکی از مهم ترین سدهای استان در خرداد 92 به امید بازگشت روزهای پر رونق کشاورزی و توشه سبز کشاورزان از زمین های آبی آغاز شد.

 

عملیات اجرایی سد معشوره به عنوان سدی با قابلیت ذخیره یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب با حضور رییس جمهور وقت آغاز شد تا کشاورزان مناطق کوهدشت، سرطرهان و رومشکان روزهای آبادانی دیرین را آرام آرام به یاد آورند.

 

سد بتنی دو قوسی تنگ معشوره بر روی رودخانه کشکان در استان لرستان واقع شده و موقعیت ساختگاه این سد در حدود یک کیلومتر پایین تر از محل تلاقی دو شاخه تشکیل دهنده کشکان یعنی کاکارضا و چم زکریا است.

 

سد و نیروگاه تنگ معشوره با هدف تولید انرژی برق آبی، کنترل و جمع آوری سیلابها و روانابهای سطحی رودخانه و تامین آب کشاورزی مورد نیاز دشت های اراضی منطقه احداث خواهد شد.

 

محل ساختگاه سد تنگ معشوره در زاگرس چین خورده و در نزدیکی مرز زاگرس مرتفع قرار گرفته و برجسته ترین مشخصه ساختاری طاقدیس منگنی کوه است. در محدوده ساختگاه لایه ها دارای شیب به سمت شمال خاور بوده و شامل سازندهای کشکان، تاربور، امیران و گروپی است.

 

به گزارش روابط عمومی استانداری لرستان، این سد به ارتفاع 114 متر از پی و با طول تاج 350 متر در لرستان احداث خواهد شد، تزار تاج سد یک هزار و384 متر از سطح دریا و تراز نرمال آب مخزن یک هزار و376 متر از سطح دریا است.

 

به گفته کارشناسان، خروج آتش از اراضی کوهدشت به دلیل کاهش شدید سطح آبهای زیر زمین و خروج گازهای زیر زمینی در این منطقه است که این امر به خودی خود بیانگر وخامت اوضاع و نیاز شدید کشاورزان به آبی شدن زمین ها می باشد.


پایان پیام/
 

کد خبر 358730

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha