آیت الله آصفی از اولین نظریه پردازان اقتصاد اسلامی

خبرگزاری شبستان: دبیر علمی کنگره «بررسی آثار و اندیشه های آیت الله آصفی» گفت: این شخصیت علمی از اولین افراد وارد شده به موضوع اقتصاد اسلامی است.

دکتر محمد جواد صاحبی، دبیر علمی کنگره "بررسی آثار و اندیشه های آیت الله آصفی" در خصوص شخصیت این عالم دین به خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم گفت: آیت الله آصف شخصیت بارزی دارند از شخصیت های بزرگی که حوزه های نجف و ایران را تجربه کرده و در این دو حوزه از محضر اساتید و بزرگان بهره مند شده است.


وی ادامه داد: آیت الله آصفی متولد 1316 هجری شمسی در نجف اشرف می باشد ولی اصالتا اهل بروجرد بوده و پدرشان شیخ علی آصفی بروجردی از بزرگان بنام دوران خود و مادرشان دختر شیخ محمد تقی بروجردی از علمای برجسته بروجرد می باشد که در نجف به تدریس اشتغال داشت.


دبیر علمی کنگره "بررسی آثار و اندیشه های آیت الله آصفی" تصریح کرد: آیت الله آصفی پس از پایان یافتن تحصیلات ابتدایی وارد حوزه نجف شد و از محضر اساتیدی همچون شخ محمد رضا المضفر از علمای اصولی و مصلح عراق (از شخصیت های روشنفکر نجف که در اصلاح حوزه های علمیه عراق نقش ویژه ای داشته)،شیخ صدرا بادکوبه ای، شیخ محسن حلی، آیت الله خویی و امام خمینی (ره) بهره گرفته است.


وی با اشاره به فعالیت های آیت الله آصفی در عرصه تدریس، پژوهش و تبلیغ خاطرنشان کرد: کارنامه پربار این شخصیت برجسته آیت الله آصفی را از دیگر معاصران ممتاز کرده چرا که او در طول عمر 77 ساله خود 60 سال را به فعالیت علمی و فرهنگی پرداخته است.


صاحبی با بیان اینکه از آیت الله آصفی بیش از 1200 اثر مکتوب به جا مانده، اضافه کرد: هنوز رقم دقیقی از این آثار به دست نیاورده ایم.


وی گفت: آیت الله آصفی از قدیمی ترین افرادی است که در عرصه مطبوعات فعالیت کرده و مقالات متعددی از او به زبان فارسی در مجله "مکتب اسلامی" در سال های نخستین تاسیس این مجله به منتشر شده و همچنین سال ها نیز جزء اعضای هیئت تحریریه کیهان اندیشه بود.


دبیر علمی کنگره "بررسی آثار و اندیشه های آیت الله آصفی" تصریح کرد: آثار مختلف و متنوعی از این شخصیت حوزوی برجا مانده که از جمله آنها برخی پژوهش های علمی است که منجر به تعریض ها و تاییدهایی از سوی مراجع و علما شده است.


وی ادامه داد: کتاب "ملکیت العرض" آیت الله آصفی که آن را به عنوان پایان نامه مقطع ارشد خود به رشته تحریر درآورده نیز از جمله این آثار است که تا به حدی اهمیت داشته که شیخ مرتضی آل یاسین در نجف و یکی از مراجع ایران بر اساس این کتاب اجازه اجتهاد به ایشان داده اند.


صاحبی گفت: آیت الله آصفی جزء اولین افرادی است که در اقتصاد اسلامی کتاب نوشته و بعضی آثار این شخصیت علمی در ترجمه و تفسیر قرآن و سیره اهل بیت (ع) نیز به زبان های مختلف ترجمه شده است.


وی با اشاره به برخی موسسات اجتماعی ایجاد شده به همت آیت الله آصفی خاطرنشان کرد: این عالم وارسته علاوه بر کارنامه درخشان علمی موسسات اجتماعی هم تاسیس کرده اند که از جمله آنها می توان به موسسه خیریه امام باقر (ع) اشاره کرد.


وی گفت: شش هزار و 700 عراقی، افغانی و ایرانی تحت پوشش این موسسه می باشند و از دیگر موارد این چنینی می توان به تاسیس صدها واحد مسکونی برای پناهندگان و آوارگان کشورهای مختلف در کنار ایجاد بیمارستان ها و مراکز درمانی برای مستضعفین و محرومین در عراق و جاهای دیگر اشاره کرد.


دبیر علمی این کنگره افزود: از دیگر موارد در کارنامه اجتماعی آیت الله آصفی ایجاد مدارس علمیه برای طلاب و مدیریت مدارس علمی و فرهنگی است.


وی ادامه داد: در کنار این خدمات علمی فرهنگی اجتماعی می توان به رهبری (نزدیک به نیم قرن) فکری، سیاسی و اجتماعی آیت الله آصفی در عراق اشاره کرد.


وی با اشاره به 30 سال رهبری معنوی حزب الدعوه بزرگترین حزب اسلامی عراق توسط آیت الله آصفی خاطرنشان کرد: این شخصیت دینی و سیاسی مغضوب دستگاه رژیم صدام بوده و همواره برای مقابله با این فشارها زمان هایی در کشورهای کویت و ایران حضور یافت.


صاحبی گفت: آیت الله آصفی با نهضت امام راحل نیز همراه بود و امید داریم در این همایش آثار و مجاهدت های ایشان احیا شود.


وی با اشاره به برگزاری این کنگره در مهرماه افزود: متاسفانه آیت الله آصفی فعلا شرایط جسمی مناسبی ندارند ولی امید داریم تا برگزاری کنگره با این شخصیت برجسته مصاحبه هایی داشته باشیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 358718

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha