به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، خاندوزی، عضو مرکز پژوهشهای مجلس در مورد جمعبندی این مرکز در تحقق اقتصاد مقاومتی در جلسه علنی امروز 26 فروردین گفت: مرکز پژوهشها برای تحقق اهداف این امر حداکثر ظرفیت تحلیلی کارشناسان را با برنامهریزی مفصلی در دستور کار دارد، از این سو مرکز پژوهشها آمادگی انجام این امر را با همکاری دانشگاهها اعلام میکند.
وی گفت: زمانی اقتصاد مقاومتی تحقق مییابد که نگاه نظاممند در سیاستها وجود داشته باشد. اقتصاد ما دهها سال است که به مناسبات غیرمولد و رانتی خو کرده است و تنها با تغییر نگرش سیاستمداران این موضوع تغییر میکند. نگاه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید با نگاه بر توسعه برنامههای آتی باشد.
این عضو مرکز پژوهشها اظهار کرد: بندهای متعددی از اقتصاد مقاومتی در برنامههای قبل دولت و برنامههای مصوب پیشین مجلس وجود داشته است اما باید بدانیم که چه روندهایی مانع به ثمر رسیدن این منویات شده است.
وی اظهار کرد: عوامل نهادی اقتصاد در بلندمدت موجب شده است تا حرکت ما برخلاف منافع ملی شود.
وی با بیان این سوال که چه عواملی ما را به منافع روزانه و رانت هدایت میکند، اظهار کرد: باید ببینیم چه رفتارهایی در مدیران و قوانین موجب حاکمیت حسابگری کوتاهمدت میشود.
وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنان خود در مورد اقتصاد مقاومتی اظهار داشتند که به جای قانون بر روی قانون گذاشتن باید به سمت رفع موانع حرکت کنیم.
خاندوزی با بیان اینکه برخی ابزار نظام اداری را یک ابزار خنثی در دست دولت و مجلس عنوان میکنند، تأکید کرد: این نگاه درست نیست و اصلا اینگونه نیست بلکه نقش سیستم اداری در حسابرسی و نظارت بسیار فراتر از این امر است و فعالان اقتصادی برای بخش عظیمی از فعالیتهای خود با مجریان و قانون سروکار دارند. اگر الگوی نظام اداری و سیاسی تغییر نکند تغییری در رفتار عاملان اقتصاد خصوصی و عمومی ایجاد نمیشود.
وی اظهار کرد: با توجه به ماهیت منسجم و فرابخشی سیاستهای اقتصاد مقاومتی مرکز پژوهشها با تشکیل شورای عالی متشکل از سه قوه در رفع موانع و ایجاد وحدت نظر در اقتصاد مقاومتی گامهای مؤثری برداشته است.
وی شناسایی اصلاحات نهایی، هماهنگسازی تمام قوا و بخشها، رفع تعارض و موانع پیشرو و استفاده از تمام ظرفیتها و استعدادهای موجود را از دیگر اهداف این مرکز در تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما