به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اصغر فانی، وزیر آموزش وپرورش صبح امروز در این گردهمایی که در باشگاه فرهنگیان تهران برگزار شد، با اشاره به رویکرد تامین و امنیت نیروی انسانی به صورت سیستمی، گفت: تصمیمات مقطعی، بدون در نظر گرفتن عواقب و پیش نیازهای لازم، محکوم به شکست است.
وی ضمن تعریف سیستم به صورت « مجموعهای از اجزای متقابل هدفمند»، اظهار کرد: باید بر زیر سیستمها «ورودیها» ، « فرآیند» و « خروجیها» نظارت داشته باشیم و در پایان « خروجی» را با اهداف سیستم مقایسه کنیم تا انحرافی در عملکرد ایجاد نشود.
فانی، بحث نیروی انسانی در زیرسیستم ها را امری لازم وضروری توصیف و خاطرنشان کرد: در بحث ورودی ها باید منابع لازم، مراکز تربیت معلم و برنامه های آن، جذب دانشجویان و فرآیند استخدام مورد نظارت قرار گیرد تا انحراف از اهداف اصلی آموزش وپرورش به حداقل برسد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به فشار نهادهای قانونی در استخدام معلمان گفت: وظیفهی دانشگاه فرهنگیان جذب و تربیت نیروی متخصص در آموزش می باشد.
رئیس شورای عالی آموزش و پرورش، نظارت فرآیندی و نظارت بر خروجی ها را از عوامل موثر بر تربیت نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: تجربهی پذیرش نیرو بدون در نظرگرفتن جنسیت، موقعیت جغرافیایی و انتقال نیروی انسانی با سنوات کمتر از 5 سال در مناطق محروم از اصلی ترین دلایل افت تحصیلی در این مناطق است .
فانی، بومی گزینی و بومی پذیری را به عنوان شاخص های مهم جذب نیرو در مناطق محروم اعلام کرد و گفت: باید با شناسایی بوم، نیروهای متخصص هر منطقه در زیرمجموعه ها به کار گرفته شود تا معلمان از بنیه علمی لازم برخوردار باشند.
وی وجود نیروی مازاد را از بی برنامگی های آموزش وپرورش در سال های قبل خواند و ادامه داد: اصل عدم جابجایی در پذیرش نیرو باید در مناطق لحاظ شود تا ضمن حفظ تجربیات ارزشمند، ثبات نسبی نیز در این مناطق برقرار گردد که تحقق این مهم در رویکرد جدید دانشگاه فرهنگیان در نظر گرفته شده است.
وزیر آموزش وپرورش، اداره ی 100 پردیس و مرکز تربیت معلم را امری مهم و استراتژیک توصیف کرد و گفت: در دستیابی به سیاست یکسان و رشد متوازن نیروی انسانی با همکاری و همدلی تمامی بخش ها، نیازهای اساسی دانشگاه فرهنگیان نیز باید مرتفع شود.
پایان پیام/
نظر شما