بانک ها سرمایه های مردم را برای تولید ملی هزینه کنند//ربا پلیدترین کسب

خبرگزاری شبستان: آیت الله نوری همدانی گفت: پیامبر اسلام تاکید کرده اند که ربا از پلیدترین کسب ها و به مثابه مکیدن خون مردم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله نوری همدانی امروز (2 فروردین) در دیدار با جمعی از مسئولین بانک رسالت تصریح کرد: دین مقدس اسلام در همه ابعاد زندگی انسان نظر و برنامه دارد از جمله بعد اقتصادی که مربوط می شود به تحصیل و توزیع اموال.


وی ادامه داد: اموال به مانند خون بدن انسان است و همانطور که رکود خون مصادف با مرگ انسان است، مال نیز به همین شکل است و اسلام می خواهد که همیشه در گردش باشد.


اسلام کنز و گنج را حرام می داند

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه در اسلام کنز و گنج حرام است، خاطرنشان کرد: این مسئله در آیات قرآن کریم و آیاتی از سوره توبه نیز مورد تاکید است و یکی از موضوعات بسیار مهم فهمیدن کنه آیات می باشد.


وی در ادامه با اشاره به تاثیر پیشرفت های روز افزون بشر در فهم مسائل مورد تاکید در دین خاطرنشان کرد: کم کم همین پیشرفت علم، انسان را به فهمیدن مفاهیم دینی آشناتر می کند.


آیت الله نوری همدانی گفت: در موضوع مال و ثروت هم در گام اول اسلام بر لزوم به جریان انداختن اموال تاکید دارد که البته در این خصوص سه مسئله پیش می آید، بعد فقهی؛ بعد اجتماعی و بعد اقتصادی.


بانک ها قدرت مهمی دارند که می توان با حسن استفاده از آن تحریم ها را بی اثر کرد
وی در ادامه خطاب به مسئولین بانک های کشور ادامه داد: البته بنده میل داشتم یک روزی تمام بانکدارها جمع شوند تا به آنها بگویم، بدانید شما کار بسیار مهمی بر عهده دارید چرا که بانک ها قدرت مهمی در اختیار دارند که اگر فرهنگ و برنامه صحیحی را دنبال کنید، مملکت پیشرفت بیشتری کرده و دیگر حتی تحریم ها هم قدرت تاثیرگذاری بر کشور را نخواهد داشت.
 

سرمایه بانک ها برای تقویت تولید ملی هزینه شود
وی افزود: بانک ها باید درآمد خود را در مسیری که تولید بیشتر شود، صرف کنند به گونه ای که ما منابع مهم زندگی مخصوصا در مسائل کشاورزی را در داخل تولید کنیم.


این مرجع تقلید خطاب به مسئولین بانک ها گفت: شما باید اول قصدتان خدا باشد و بدانید که در بانک ها نمی خواهیم، تجارت کنیم و مال اندوزی چرا که تجارت غیر از بانکداری است، بانک باید با جذب سرمایه ها و به جریان انداختن آن در مسیر درست محرومیت ها را رفع کرده و به آبادانی جامعه کمک کنند.


خدمت با نیت الهی در بانک به معنای عبادت است
وی ادامه داد: بانکدارها اگر با این قصد در این مسیر گام بردارند در حقیقت عبادت کرده اند چرا که ما می خواهیم با این وسیله مشکلات مردم را حل کرده و مملکت آبادتر شود.


وی افزود: در بعد فقهی هم مهم است بدانیم که اقتصاد ما با اقتصاد غرب بسیار متفاوت است، امروز تظاهرات در ایتالیا، یونان، فررانسه و انگلیس در نتیجه رفتار سرمایه داری است که از اقیانوس اطلس هم رد شده و با جنبش وال استریت به آمریکا هم رسید.


ربا به مثابه مکیدن خون مردم
آیت الله نوری در ادامه با اشاره به آثار منفور ربا در جامعه اضافه کرد: پیامبر اسلام هم تاکید کرده اند که ربا از پلیدترین کسب ها و به مثابه مکیدن خون مردم است.


وی گفت: در غرب ثروتمندان در قالب حزب هایی گرد هم آمده اند و دولت را خود تشکیل می دهند و در ادامه هم دولت با تصویب قوانین به انباشته شدن بیش از پیش ثروت های این گروه کمک می کند.


این مرجع تقلید با اشاره به نگاه اسلام در این خصوص گفت: ولی هدف اسلام فراوانی نعمت و حل مشکلات مردم در کنار اشتغال زایی است و با ربا بیگانه چرا که ربا را اشد حرام ها دانسته و در هفت جای قرآن بر این موضوع تاکید کرده است.


وی ادامه داد: در این نگاه شما باید باید پول ها را در مسیر اقتصاد فقهی به کار گرفته و در مسیر تولید کشور هزینه کرده و از مردم تنها به اندازه کارشان اجرتی بگیرند.


وی با تاکید بر لزوم نگاه جدی دولت حجت الاسلام روحانی به این موضوع خاطرنشان کرد: بنده معتقدم، دولت فعلی بسیار زحمت می کشد تا گرانی ها و مشکلات رفع شد اما هیچ وقت صحبتی از بانک ها نشده است.


بانک ها بجای ترتیب مسابقه برای سپرده گذاری مردم این سرمایه ها را برای آبادانی کشور هزینه کنند
آیت الله نوری همدانی خطاب به مسئولین بانک های کشور گفت: اگر شما همه دست به دست هم دهید و به جای مسابقه پرداخت سود بیشتر به سرمایه گذاران در بانک ها کاری کنید تااین سرمایه ها در مسیر تولید و آبادانی کشور و مخصوصا کشاورزی صرف شود، خدمت بزرگی انجام داده اید.


وی افزود: در بسیاری موارد عناوین مختلفی برای این سپرده گذاری ها مطرح می شود ولی همگی یک چیز است و در ماهیت آن تفاوتی وجود ندارد.


این مرجع تقلید تصریح کرد: بانک ها باید پول های جمع شده از مردم را با هم در مسیر افزایش تولید کشور هزینه کنند باید مسئولین بانک ها بنشینند و با همفکری راهی برای این مسئله پیدا کنند.


پایان پیام/
 

کد خبر 358524

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha