به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمان، امروز ( 13 اردیبهشت) در نشستی مطبوعاتی با اصحاب رسانه و مطبوعات، سخنانی در سه بخش پیرامون سوگواره یاس نبوی، ارائه گزارشی از سال گذشته و مهمترین رویکرد اوقاف در سال جاری بیان کرد.
حجت الاسلام محمد قاسمی زاده با اشاره به جایگاه ویژه حضرت زهرا(س)که سخنان و کلام الهی، پیامبر اکرم(ص)و ائمه معصوم حکایت از روح بلند و شخصیت واقعی آن حضرت دارد، خاطرنشان کرد: برگزاری سوگواره یاس نبوی از سوی سازمان اوقاف در جهت بزرگداشت آن بانوی بزرگوار است.
وی تأکید بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی کشور از سوی رهبر معظم انقلاب را مورد اشاره قرار داد و گفت: پیش بینی برگزاری سوگواره یاس نبوی در بقاع متبرکه شاخص در راستای تحقق فرمایش معظم له است که از سال گذشته به صورت رسمی در برنامه های سازمان اوقاف قرار گرفته است.
این مسئول اعلام کرد: مراسم سوگواره یاس نبوی به صورت متمرکز و با برنامه ریزی سازمان اوقاف و تدابیر نماینده ولی فقیه در این سازمان به صورت یکنواخت و یک شکل و بر اساس برنامه تنظیم شده ساعت 10 صبح روز شنبه(17 اردیبهشت )مصادف با شهادت حضرت زهرا(س)در تمامی بقاع متبرکه شاخص کشور برگزار می شود.
وی با تأکید بر اینکه برگزاری مراسم یاد شده در بقاع شاخص به معنی عدم برگزاری مراسم شهادت حضرت زهرا در بقاع معمولی نیست، گفت: دیگر بقاع متبرکه هم مراسم سوگواری دارند اما به شکل بقاع شاخص برگزار نمی شود.
حجت الاسلام قاسمی زاده بیان کرد: سعی شده تا در برگزاری مراسم یاس نبوی، اوقاف به عنوان بخشی از متولیان امور موقوفات کشور به کمک بقاع و امامزادگانی که از لحاظ مالی توان برگزاری مراسم را ندارند، بشتابد.
وی افزود: حضور هیئت مذهبی در قالب دسته های سینه زنی، قرائت قرآن کریم به عنوان منبع نورانی کننده دلها در مراسم و استفاده از سخنرانان و مداحان برجسته و در نهایت پذیرایی و تکریم عزاداران از دیگر اصول مورد توجه اوقاف در برگزاری مراسم یاس نبوی است.
وی تدوین کتابی تحت عنوان تبیین فرمایشات حضرت زهرا(س)در خطبه معروف ایشان و طرح سئوالاتی در پایان آن و نیز پیش بینی جوایزی برای برندگان، اعزام مبلغ برای برگزاری این مراسم به شهرستان ها، قرائت زیارت حضرت زهرا(س) نمایشگاهی از پوسترهای حاوی مطالبی با عناوین احادیث و مطالب علمی و تاریخی در بقاع متبرکه را از مواردی ذکر کرد که در راستای مراسم ویژه شهادت حضرت زهرا(س)اجرا می شود.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان در همین زمینه از اعزام 44 مبلغ به نقاط مختلف استان خبر داد و گفت: از این تعداد 25 نفر از دفتر اعزام مبلغ اوقاف و 19 نفر از روحانیون استانی و کشوری در بقاع متبرکه و امامزادگان، سوگواری شهادت حضرت زهرا را انجام می دهند؛ ضمن آنکه هر گروه اعزامی یک مسئول گروه دارد که در پایان عملکرد مبلغ را ارزیابی و آن را به دفتر اعزام مبلغ قم منعکس می کند.
وی فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه "فاطمیه را باید عاشورایی برگزار کرد"مورد توجه قرار داد و ضمن ابراز امیدواری بر این موضوع که جهت مراسم ایام فاطمیه به سمتی باشد که هر روز پر فروغ تر برگزار شود، بیان کرد: این مراسم در کرمان در تکیه عباسعلی و امامزاده محمد(فرزند ابراهیم مجاب-مدفون در کربلا-)برگزار می شود.
وی در خصوص برنامه های سال جاری نیز "بقعه محوری و موقوفه محوری" را به عنوان سیاست سازمان اوقاف مورد اشاره قرار داد و گفت: در حوزه رشد درآمد اوقاف از محل موقوفات امسال باید دو برابر گذشته شود یعنی صددرصد درآمد پیش بینی شده است.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه امروز بخش عمده ای از موقوفات در اختیار افراد بوده و موقوفه کمترین بهره را می برد، گفت: در سیاست های سال جاری اولویت دادن به منافع موقوفه بیش از توجه به منافع دیگران مورد توجه است.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمان با اشاره به اینکه اکثر افراد در صدد منفعت بردن از مال وقف هستند تا منفعت رساندن، گفت: در حال حاضر حق وقف ضایع می شود.
وی گفت: در سال جاری با اهتمام استاندار کرمان که نگاه ویژه ای به امامزادگان و مساجد دارد برای نخستین بار به امامزادگان کرمان مساعدت مالی می شود که در گذشته چنین امری سابقه نداشته است.
وی با اشاره به احداث 21 باب مسجد در سال گذشته در مناطق جنوبی استان کرمان و با همکاری بسیج سازندگی، گفت: اعتباراتی که برای هر 100 متر مربع مسجد اختصاص می یابد چیزی میان 28 تا 30 میلیون تومان است که این رقم بسیار پایین است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته باید یک میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار از منابع ملی برای مساجد استان کرمان اختصاص می یافت، گفت: این اعتبار به 849 میلیون تومان کاهش پیدا کرد.
حجت الاسلام قاسمی زاده گفت: نیمی از این اعتبار برای 21 مسجد یاد شده و نیمی دیگر باید در سطح استان توزیع شود که با توجه به متقاضی بودن چهار هزار مسجد در استان، بسیار کم است.
وی ضمن ابراز قدردانی از توجه ویژه استاندار و معاونان وی در تخصیص اعتبار از منابع استانی، بیان کرد: 240 میلیون تومان از منابع استانی و نفت و گاز، 250 میلیون تومان از مصوبات فرهنگی دور سوم سفر هیئت دولت و 270 میلیون تومان از منابع استانی به مساجد استان تخصیص یافت که باید تا 20 تیر سال جاری در میان مساجد استان توزیع شود.
این مسئول در بخش اعتبارات مصلاها نیز با اشاره به اینکه اوقاف تنها به عنوان توزیع کننده اعتبارات این مجموعه هاست، افزود: در سال گذشته چیزی میان 800 تا 850 میلیون تومان از منابع استانی برای مصلاها و از جمله 16 مصلی در حال بهره برداری گذاشته شد؛ ضمن آنکه استاندار کرمان نیز مبلغ یکصد میلیون تومان برای مصلی کرمان دستور داد که باید از طریق اداره کل تبلیغات اسلامی پرداخت شود.
وی منابع ملی تخصیص یافته به بقاع متبرکه را در سال گذشته 240 میلیون تومان ذکر کرد و افزود: استاندار کرمان نیز 90 میلیون تومان برای امامزاده مرتضی رابر اختصاص داد.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمان در توضیح راجع به امامزادگان شاخص، گفت: امامزادگانی که در حوزه اطرافی آنان جمعیت وجود داشته باشد، اقبال عمومی به آن باشد، دارای سند و مدرک بوده و امکانات و فضای جانبی داشته باشد شاخص است و در استان کرمان 20 جایگاه به عنوان بقاع شاخص هستند که در تمام مناسبت های ملی، مذهبی، سیاسی و اجتماعی و مناسبت های عمومی فعال اند که نوعی پایگاه فرهنگی آماده به کار محسوب می شوند.
این مسئول افزود: علی رغم تصور عموم مردم که می پندارند در استان 300 بقعه وجود دارد اما در حقیقت 154 بقعه در حوزه مدیریت اوقاف است.
پایان پیام/
نظر شما