به گزارش خبرگزاری شبستان ،این مجموعه آثار تالیفی و ترجمه در حوزههای تواریخ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، تاریخ هنر، باستانشناسی، آثار کلاسیک، تاریخ سلسلهها و شخصیتهای تاریخی تاثیرگذار در تاریخ ایران را در بر میگیرد.
از این مجموعه تاکنون کتابهای تاریخ ایران در عصر صفویه تالیف زهرا صادقی، تاریخ ایران در عهد ساسانیان تالیف اصغر محمودآبادی و تاریخ مردم ایران در دوره قاجار تالیف رضا دهقانی منتشر شده است و کتابهای در دست چاپ عبارتند از: واپسین سرداران ساسانی در ستیز با اعراب تالیف حمید کاویانیپویا، زردشتیان (تداوم و تحول اندیشه دینی در قرون نخستین اسلامی) تالیف حمیدرضا آریانفر، تاریخ ایران در عصر مغول تالیف نسیم خلیلی، تاریخ ایران در عصر ایلخانان تالیف علی بحرانیپور و تاریخ ایران در عصر افشاریه و زندیه تالیف فاطمه دفتری. «تاریخ ایران در عصر صفوی» نوشته زهرا صادقی آخرین مجلد از این مجموعه است که چاپ شده است.
در معرفی کتاب آمده است: «تشکیل سلسله صفویه در ایران، یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ ایران پس از ورود اسلام بهشمار میرود. از ویژگیهای مهم این دوره تشکیل حکومت متمرکز یکپارچه و رسمیشدن مذهب شیعه است.
برای اولینبار پس از 900سال از فروپاشی ساسانیان حکومت مرکزی توانست بر سراسر ایران فرمانروایی کند و شکوه و جلال پیشین را بهویژه در دوره شاهعباس بهدست آورد. بهلحاظ مذهبی نیز برای دومین بار پس از آلبویه مذهب شیعه بهعنوان مذهب رسمی اعلام شد و از آن به عنوان عامل همبستگی ایران استفاده شد.
ایدئولوژی مذهبی صفویه و نیز تعقیب مذهبی ازبکان و عثمانیها، بهویژه در نیمه نخست این حکومت باعث جنگهای بسیاری میان ایران و امپراتوری عثمانی و ازبکان شد. ایدئولوژی مذهبی صفویه مشخصترین میراثی است که از این سلسله برای آینده تاریخ ایران بر جای ماند. از جمله عللی که زمینه سقوط این سلسله را فراهم کرد علاوه بر شخصیت آخرین پادشاهان صفوی و بیارادگی آنها، افزایش مالیات، تعدی حکام خودکامه در ایالات، فشار بر اقلیتهای مذهبی، نفوذ عناصر خودسر و خواجگان حرم در دستگاه دولت بود. مباحث کتاب مذکور برای مخاطب عام نوشته شده و مربوط به تاریخ عمومی ایران است و در آن کمتر به مباحث تخصصی پرداخته شده است.
پایان پیام/
نظر شما