به گزارش خبرگزاری شبستان، فریبا فرزام، مشاور رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در حاشیه آیین بازگشایی مرکز اسناد و کتابخانه مرکزی سازمان میراث فرهنگی، اظهار داشت: جامعیت منابع موجود در مرکز اسناد، این مجموعه را منحصربفرد کرده است، به گونهای که جامعترین مرجع در حوزه میراث فرهنگی ایران میشود و از این منظر دارای جایگاهی جهانی است، چرا که میراث ایران یک میراث جهانی است.
فرزام با اشاره به فعالیت 12 ساله خود در شکلگیری این مرکز، اظهار داشت: در سال 73 به دستور رییس وقت سازمان میراث فرهنگی وظیفه راهاندازی مرکز اسناد را بر عهده گرفتم، در سال 74 کار وارد فاز اجرایی شد و تا سال 85 با تلاش مجموعهای از کارشناسان توانستیم بیش از 40 هزار کتاب و سند را در این مرکز ساماندهی کنیم.
وی افزود: متاسفانه درست زمانی که هنگام میوهدهی این درخت 12 ساله بود، اتفاقاتی رخ داد که انتقال اسناد به شیراز پایان ناگوار آن بود و امیدوارم بازگشایی مرکز عرصه تازهای برای تقویت خدمات و کارکردهای آن در حوزه ساماندهی اسناد و ارایه اطلاعات به پژوهشگران باشد.
فرزام با اشاره به گستره فعالیتهای مرکز اسناد در دوران راهاندازی، گفت: طی 12 سال فعالیت جدی علاوه بر ساماندهی و شکلگیری مرکز اسناد، بیش از 150 مرکز و کتابخانه با الگوی مرکز اسناد و البته در ابعادی کوچکتر در سراسر کشور راهاندازی کردیم به گونهای که حتی بسیاری از پایگاهها نیز دارای مرکز اسناد شدند.
وی با بیان اینکه از سال 77 کلیدراهاندازی وب سایت مرکز اسناد زده شد، افزود: مرکز اسناد سازمان جزو اولین مراکزی بود که قابلیت جستجوی اسناد و مطالب در فضای مجازی را در اختیار پژوهشگران گذاشت و امیدوارم با توجه بیشتر به این موضوع، امکان دسترسی علاقه مندان در هر گوشهای از جهان فراهم شود و مرکز اسناد کارکرد و جایگاه جهانی خود را بیش از پیش تقویت کند.
پایان پیام/
نظر شما