به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، الطفات کامیاب، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی گلستان، امروز (24 فروردین) در جمع خبرنگاران در تشریح فعالیت های انجام شده این شرکت، با بیان اینکه حدود 94 هزار نفر در پروژه پتروشیمی مشارکت داشتند، گفت: این شرکت در 23 فروردین 86 با شماره 5757 در اداره ثبت شرکت های گرگان به ثبت رسید.
وی افزود: بعد از ثبت کارهای عملیاتی شرکت شروع شد که متاسفانه بعد از مدت زمانی با کمبود منابع ارزی و ریالی مواجه شده است.
کامیاب با بیان اینکه با عزم مسئولان استان و مسئولان پتروشیمی کار تا حدودی خوب پیش رفته است، تصریح کرد: زمان اجرای این پروژه 45 ماه بود ولی متاسفانه به دلیل کمبود منابع مالی و ریالی فاصله گرفت.
وی با بیان اینکه کل سهام و آورده مردم استان و سهامداران عمده این پروژه تنها 4 درصد کل هزینه های پیش بینی شده پتروشیمی است، ادامه داد: با همین 4 درصد، پروژه 18 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کامیاب با اشاره به اینکه برای هر یک درصد پیشرفت فیزیکی این پروژه بزرگ در استان قریب به 15 و نیم میلیارد تومان اعتبار نیاز است، گفت: حجم این پروژه بسیار بالا و ظرفیت های قابل قبولی دارد.
وی اضافه کرد: عمده پروژه های زیربنایی انجام شده و تمام فوندانسیون صنعتی پروژه اجرا شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی گلستان افزود: با خرید دستگاه ها، ماشین آلات و قطعات مربوط به این پروژه بزرگ صنعتی و اقتصادی استان، رشد فیزیکی پیشرفت آن بین 70 تا 75 درصد افزایش خواهد داشت.
وی با اشاره به سه هدف و برنامه دولت در این پروژه، گفت: بهره برداری سهامداران از سود سهام خریداری شده، توسعه استان با این پروژه ملی به عنوان استان تازه تاسیس و اشتغال برای جوانان تحصیل کرده استان، از اهداف این پروژه بوده است.
کامیاب ادامه داد: امروز ارزش گذاری سهام اتفاق افتاده و پتروشیمی گلستان در فرابورس پذیرش شده است.
وی افزود: امروز ارزش هر سهم این پروژه در فرابورس بین 300 تا 320 تومان خرید و فروش شده و اگر پروژه طبق زمانبندی اولیه (45 ماه بعد از کلنگ زنی) پیش می رفت، امروز ارزش این سهام، بسیار بیشتر از این مسائل بود.
کامیاب با بیان اینکه قریب به 350 تا 400 میلیارد تومان دارایی این شرکت است، گفت: این مبلغ برابر معادل 5/8 برابر سرمایه و آورده اولیه سهامداران است.
وی خاطرنشان کرد: از سود سهمامداران قطعه زمینی به منظور دریافت تسهیلات ارزان قیمت و سودآوری سهمادران و افزایش سهامداران از طریق تجدید ارزیابی خریداری شده است.
کامیاب گفت: همچنین 3 میلیارد تومان سهام شرکت پترودشت از طرف سهام داران پروژه خریداری شده که این پروژه برای 2 هزار نفر به صورت مستقیم و 5 هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی می کند.
وی افزود: از محل سودهی شرکت پترودشت گلستان، که در محل دفتر پتروشیمی گلستان مستقر است، به هر یک از سهامداران 20 درصد سود سهام تعلق گرفته است.
کامیاب یادآور شد: با آمدن دولت تدبیر و امید، جلسه ای در (27 شهریور) سال گذشته با حضور مهندس زنگنه وزیر نفت با مدیران پتروشیمی برگزار شد و ایشان بر توجه به پتروشیمی گلستان و زنجان تاکید کرد.
وی با قدردانی از نمایندگان استان، گفت: وام ارزی پتروشیمی استان مصوب شد و سندیکای بانکی با عاملیت بانک مالی و ملت تشکیل شد.
رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی گلستان با بیان اینکه یک عده ای نمی خواهند کارهای بزرگ در استان انجام شود، افزود: اختلاف سلیقه همه جا وجود دارد ولی در پروژه های ملی همه باید یکدست باشیم.
کامیاب با انتقاد از اظهارنظرهای نظری مهر، نماینده مردم غرب استان در مجلس، گفت: ایشان متاسفانه با وجود نداشتن تخصص و اطلاعات کامل در این زمینه در مصاحبه هایی اعلام داشته اند پروژه پتروشیمی استان توجیه اقتصادی ندارد.
وی تاکید کرد: این طرح 100 درصد برای 50 سال آینده توجیه اقتصادی دارد و بیشترین سرمایه گذاری در اوره و آمونیاک است.
کامیاب با بیان اینکه پتروشیمی از صنایع سودآور و اقتصادی است، گفت: محصولات تولیدی این شرکت اعم از کود شیمیایی و آمونیاک به شدت مورد نیاز کشور و کشورهای همسایه در آسیای میانه و ترکیه، هند، چین و بسیاری دیگر از کشورها است.
وی اظهارامیدواری کرد: بعد از گشایش LC تا یک ماه دیگر و پرداخت بخش اول وام ارزی، در مدت سه و نیم سال این پروژه به بهره برداری برسد و سهامدارن از سود آن بهره مند شوند.
رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی گلستان در پایان از نمایندگان و مسئولان خواست برای اجرای این پروژه نهایت همراهای و همکاری را داشته باشند و دلخوری خود را پای این پروژه نریزند.
پایان پیام/
نظر شما