آمریکا با تمامیت طلبی، سازمان ملل را هم قبضه کرده است

خبرگزاری شبستان: صدور نشدن روادید برای نماینده جدید ایران در سازمان ملل از سوی آمریکا نشان از ادامه تمامیت طلبی این کشور در جهان دارد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، روز گذشته خبر صادر نشدن روادید از سوی آمریکا برای نماینده جدید ایران در سازمان ملل تائید شد. در این خصوص سازمان ملل نیز سکوت مشکوکی داشت. سخنگوی دبیرکل سازمان ملل با خودداری از اظهارنظر درباره امتناع آمریکا از صدور روادید نماینده جدید کشورمان نزد این سازمان گفت: هنوز هیچ یک از طرفین یعنی ایران و آمریکا، سازمان ملل را به طور رسمی در جریان این موضوع قرار نداده اند.
این اقدام آمریکا با واکنش های تندی از سوی مسئولین کشورمان روبرو شد که به حق است زیرا واقع شدن سازمان ملل در سرزمینی نمی تواند آزادی عمل دولت آن کشور را تا حدی افزایش دهد که برای حضور یا عدم حضور افراد در این سازمان تعیین تکلیف کند. همچنین بر اساس قوانین بین المللی دولت آمریکا موظف است به نمایندگان کشورها در سازمان ملل و همچنین شخصیت هایی که نیاز به حضور در برنامه های این سازمان دارند، روادید بدهد.
این در حالی است که سازمان ملل نهادی بین‌المللی است و در خصوص پذیرش سفیر میان سازمان ملل و کشورهای فرستنده سفیر، آمریکا موظف است روادید صادر کند و این در توافق میان آمریکا با سازمان ملل در سال 1947 آمده است. آمریکا به عنوان کشوری که سازمان ملل در آن استقرار دارد هیچ دخالتی در اینکه چه کسی به سازمان ملل اعزام شود نباید داشته باشد و اعضای سازمان ملل باید در این موضوع تصمیم‌گیری کنند.
در واکنش به این اقدام آمریکا، نمایندگی کشورمان در سازمان ملل متحد در نخستین واکنش به اعلام رسمی کاخ سفید مبنی بر خودداری از صدور روادید حمید ابوطالبی اعلام کرد: این تصمیم آمریکا نابخردانه و نقض آشکار حقوق بین الملل است.
بلافاصله بعد از اعلام رسمی کاخ سفید که از خودداری صدور روادید برای حمید ابوطالبی خبر داد، نمایندگی کشورمان در سازمان ملل متحد در یادداشتی خبری تاکید کرد: این تصمیم نابخردانه، نقض آشکار حقوق بین الملل و در تعارض با تعهدات کشور میزبان سازمان ملل متحد است.

در این یادداشت آمده است: این اقدام همچنین برخلاف حق ذاتی کشورهای مستقل در تعیین نمایندگان دائم خود در سازمان ملل است.

نمایندگی کشورمان در سازمان ملل متحد در پایان تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران هرگونه اقدام دیپلماتیک لازم را برای اعتراض به این عمل غیرقانونی انجام خواهد داد.

علاوه بر این مجید تخت روانچی ، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه درباره عدم صدور ویزا از سوی آمریکا برای حمید ابوطالبی گزینه پیشنهادی ایران برای نمایندگی کشورمان در سازمان ملل ضمن تأکید بر این نکته که این موضوع را از راهکارهای پیش بینی شده در سازمان ملل پیگیری می کنیم، گفت: گزینه هایی وجود دارد که می توانیم بر اساس قوانین موجود از طریق سازمان ملل در این باره اقدام کنیم.
وی افزود: می توانیم مسئله را از طریق دبیرخانه سازمان ملل پیگیری کنیم و با دبیر کل سازمان ملل تماس بگیریم.
تخت روانچی تصریح کرد: فعلا قصد نداریم فرد جدیدی را معرفی کنیم و مسئله آقای ابوطالبی را پیگیری خواهیم کرد.
همچنین اخباری در خصوص جانشین شدن عراقچی به جای ابوطالبی در این مورد منتشر شده بود که سیدعباس عراقچی اخبار مربوط به معرفی وی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل را تکذیب کرد و گفت: فعلا قصد معرفی فرد جدیدی به جای آقای ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل را نداریم و گزینه ما همچنان وی است.
معاون امور بین‌الملل وزارت امور خارجه تصریح کرد: موضوع ویزا ندادن به آقای ابوطالبی را از طریق مکانیزم‌های موجود در سازمان ملل پیگیری می‌کنیم.
گفتنی است حمید ابوطالبی معاون سیاسی فعلی دفتر رئیس جمهور متولد سال 1336 در تهران در دارای مدرک دکترای جامعه شناسی از دانشگاه لرون فرانسه و همچنین مدرک کارشناسی ارشد جامعه شناسی از دانشگاه سوربن فرانسه و کارشناسی ارشد تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی از دانشکده الهیات دانشگاه تهران و کارشناسی جامعه شناسی از دانشگاه تهران است.
در سوابق ابوطالبی مسئولیت‌های گوناگونی همچون سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشورهایی نظیر ایتالیا، بلژیک، استرالیا و اتحادیه اروپا (به مدت 15 سال)، مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه(به مدت 5 سال)، مشاور وزیر امور خارجه(به مدت5 سال) و عضویت در شورای استراتژیک وزارت امور خارجه نمایان است.
ابوطالبی همچنین در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و در دوره‌ای که حسن روحانی مسئولیت این مرکز را بر عهده داشت، رئیس گروه مطالعات آسیا بوده است.
ابوطالبی پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به دلیل ارتباط مثبت با حسن روحانی از مرکز تحقیقات استراتژیک به دفتر رئیس جمهور نقل مکان کرد و در 16 مهر ماه سال 92 به عنوان مسئول سیاسی دفتر رئیس جمهور منصوب شد.
در خبرها آمده که ابوطالبی از جمله دانشجویان راه امام بوده که در تسخیر لانه جاسوسی در تهران نقش داشته و آمریکا نیز در واکنش به این خبر از دادن روادید به ابوطالبی خودداری کرد.
البته این در حالی است که ابوطالبی خود گفته که در آن جریان تنها یک مترجم بوده است.
پایان پیام/


 

کد خبر 358074

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha