به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 24 فروردین با یکفوریت طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور موافقت کردند.
حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: مسئله جمعیت مسئلهای بنیادین در امر سیاستگذاری و آیندهنگری است و همواره مورد توجه دولتها بوده است.
وی اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجامشده و طبق سرشماری حاصل از سرشماری نفوس و مسکن و جمعیت متاسفانه در کشور ما میزان باروری به کمتر از 2 فرزند کاهش یافته است.
شهریاری بیان کرد: 5/14 درصد زوجهای جوان نابارور هستند و 20 درصد جمعیتها خانوادههای تکفرزند هستند، این در حالی است که جمعیت ما در حال مسنشدن هستند.
وی تاکید کرد: نیمی از کشورهای اروپایی مهاجرپذیریشان را برای بدستآوردن نیروی کار زیاد کردهاند، جای شکر دارد که ما نیروی کار داریم اما اگر از همین الان به فکر نباشیم ممکن است در سالهای آینده نیازمند واردات نیروی کار باشیم.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: طبق نظر کارشناسان و مطالعات انجامشده کشور ما ظرفیت داشتن 300 میلیون نفر جمعیت را دارد.
وی با بیان اینکه مشکلات فعلی کشور ناشی از سوء مدیریت و عدم توازن مدیران است، گفت: ما نتوانستیم از امکانات بدرستی استفاده کنیم و مشکلات جوانان را حل کنیم و متاسفانه میبینیم که سن ازدواج هر روز بالاتر میرود و جوانان به سمت تحصیل میروند و فرصت مناسب برای ازدواج از دست میرود.
وی با بیان اینکه فرصت مناسب برای فرزندآوری بین 18 تا 35 سالگی است، گفت: اگر فرصت فرزندآوری از دست برود مشکلاتی در کشور ایجاد میشود که غیر قابل حل هستند و بهتر است با تصویب این دوفوریت به دغدغههای مقام معظم رهبری و مسئولان توجه کرد.
یونس اسدی، نماینده مشکینشهر در مخالفت با دوفوریت این طرح گفت: این طرح، طرح بدی نیست و ما نیز مخالف نرخ باروری و افزایش جمعیت نیستیم اما طراحان صرفا با بعد پزشکی به این موضوع توجه کردهاند و سایر ابعاد را در اینجا ندیدهاند.
وی تاکید کرد: مشکل کاهش جمعیت با توجه به افزایش باروری با دو سه جمله حل نمیشود زیرا ما طرحی باعظمتتر از این میخواهیم، آیا مشکل ما فقط وازکتومی و توبکتومی است. بحث اشتغال و معیشت جوانان در کجای این طرح آمده است؟
وی تاکید کرد: ما باید به داد اشتغال و جوانان برسیم و نخست این را حل کنیم نه اینکه بچسبیم به وازکتومی یا توبکتومی.
محمدرضا سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در موافقت با دوفوریت این طرح گفت: طرح وازکتومی و توبکتومی 25 سال است در کشور انجام میشود و تبدیل به فرهنگ شده است یعنی جلوگیری از باروری به اشکال مختلف چه بستن رودهها و چه سقط جنین و چه اشکال دیگر در کشور رایج است و مقدمه لغو این حرکت برای اجراییکردن فرمایشات رهبری تصویب دوفوریت این طرح است.
وی بیان کرد: در حال حاضر طرح جمعیت و تعالی خانواده در کمیسیون فرهنگی در حال بررسی است و قطعا نگرانی نمایندگان را نیز رفع میکند.
همچنین، مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در مخالفت با دوفوریت این طرح گفت: میانگین سن ازدواج جوانان در کشور بالا میرود چه تشویقی برای ازدواج جوانان گذاشتید؟ ما هنوز نتوانستیم مشکل یک وام 6 میلیونی را برای جوانان حل کنیم.
وی تاکید کرد: مهمترین مسئله ما مسکن و اشتغال جوانان است که باید این موضوع را در کشور حل کنیم و بعد نگرانیهای دیگر را رفع کنیم.
وی با شوخی به شهریاری که یکی از طراحان این طرح بود، گفت: آیا شهریاری میتواند خودش ظرف 48 ساعت نسبت به بچهدار شدن اقدام کند، انشاءالله خداوند به وی فرزندی بدهد.
بیژن نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی در موافقت با دوفوریت این طرح گفت: در حال حاضر 25 سال است که عمل توبکتومی و وازکتومی در مراکز درمانی در حال اجرا است و تبلیغات آن نیز بسیار گسترده است.
وی با بیان اینکه طرح جمعیت و تعالی خانواده با 50 ماده در کمیسیون فرهنگی در حال نهایی شدن است، بیان کرد: ما در حال حاضر از این فرصت استفاده میکنیم و این طرح دوفوریتی را تصویب میکنیم تا بتوانیم طرح اصلی را که در کمیسیون در حال نهاییشدن است بررسی و مصوب کنیم.
پایان پیام/
نظر شما