به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، ارشاد استعدادی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان، گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی ابتدای سال خود به جایگاه ویژه فرهنگ اشاره نمودند، فرهنگ یکی از ارکان اصلی در هر جامعه به شمار می رود و جهت اعتلای فرهنگ نیاز به هم افزایی ظرفیت های مردمی و دستگاه های دولتی می باشد.
وی، ادامه داد: در همین راستا و جهت توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی که خود یکی از مهمترین شاخصهای ارزیابی توسعه و پیشرفت فرهنگی کشور محسوب می شود، اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان در نظر دارد با برگزاری این طرح از حداکثر ظرفیت های مردمی و دولتی استفاده کرده و امکان استفاده عمومی از منابع فردی را فراهم آورد.
وی، کتاب را سمبلی از تمدن و توسعه یافتگی ملتها به شمار آورد و گفت: میتوان با افزایش کتاب در کتابخانه و ساماندهی آن در مکانهای در دسترس عموم، مصداقی از اعتلای فرهنگی در یک کشور را تشریح کرد.
استعدادی، افزود: این طرح به صورت جامع در تمامی شهرستان های استان، به محوریت کتابخانههای عمومی و با شعار " اهدای کتاب، تجلی عزم ملی در تعالی فرهنگ ایران اسلامی" برگزار می گردد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان همدان، با تأکید بر این موضوع که این مهم محقق نخواهد شد مگر با حضور و مشارکت همگانی مردم تصریح کرد: با ارائه طرح «اهدای کتاب» از مشارکت حداکثری مردم در تکمیل و غنی سازی منابع کتابخانههای عمومی استفاده میکنیم.
وی، فاصله وضع موجود در تعداد کتاب تا وضع موجود طبق سند بالادستی، همافزایی و برخورداری از عزم ملی در راستای غنی سازی کتابخانههای عمومی، معرفی کتابخانه به عنوان مکانی برای اشتراکگذاری کتابها برای تمام اقشار جامعه و استفاده از ظرفیت بالای کتابهایی که دسترسی آن برای عموم موجبات رشد فرهنگی را در پی دارد و تکمیل و توسعه کتابخانههای روستایی و گسترش فرهنگ مطالعه در مناطق محروم را از اهداف این طرح برشمرد.
استعدادی، به نحوه اجرای طرح پرداخت و عنوان کرد: کتابخانهها به عنوان مراکز اصلی جمعآوری کتابهای اهدایی در تبلیغات وسیع معرفی میشوند و با توجه به جایگاه کتاب و تکریم طرح، شمارههای تماس در هر شهرستان معرفی شده، پس از تماس اهدا کننده، کتابهایی اهدایی از درب منزل جمعآوری میشود.
وی، ادامه داد: کتابهای اهدایی بعد از جمعآوری، مورد ارزیابی قرار گرفته و در کتابخانهها توزیع میشود.
وی، ابراز داشت: شناسایی ظرفیتها و ضعف منابع کتب در کتابخانهها، تقسیمبندی کتابهای برای کتابخانههای نهادی، مشارکتی، روستایی و مرکزی، توزیع سریع و به موقع کتاب به کتابخانههای عمومی با توجه به نیاز آنها از جمله موارد قابل توجه در توزیع کتب به کتابخانههاست.
استعدادی، تصریح کرد: کارگروههای اجرای این طرح تشکیل شده که شامل کمیتههای تبلیغات، پشتیبانی، تجمیع، بررسی و توزیع، کمیته مشارکتها و کمیته بازرسی و ارزیابی است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، وی عنوان کرد: به دلیل تکریم و احترام طرح باید هیچگونه اجباری برای اهدا کننده در نحوه اهدا کتاب ایجاد نشود و اداره شهرستانها موظفاند راهکارهای لازم مبنی بر سهولت تحویل کتب را فراهم آورند.
استعدادی، گفت: در ابتدا جانمایی کتابهای اهدایی در شهرستانهای اهدا کننده بوده و سپس در صورت عدم نیاز و با صلاح دید کمیته تجمیع و بررسی به مابقی کتابخانهها ارسال می شود.
پایان پیام/
نظر شما