فرهنگ هویت دهنده یک ملت/ آداب و رسوم مختلف ریشه فرهنگی دارد

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی سازمان سما کشور با بیان اینکه فرهنگ هویت دهنده یک کشور و ملت محسوب می شود، گفت: اگر ملتی از فرهنگی برخوردار نباشند می توان گفت آن ملت یتیم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، فاروق داودپور، معاون فرهنگی سازمان سما کشور، امروز (23 فروردین) در مراسم معارفه رئیس شورای سیاستگذاری سازمان سما در استان های گلستان و خراسان شمالی گفت: امسال از سوی مقام معظم رهبری، سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است که هرساله این نامگذاری ها با فلسفه خاصی انجام می شود.


وی با اشاره به گنجاندن فرهنگ در نامگذاری سال، افزود: بیشتر رفتارهایی که از انسان بروز پیدا می کند برگرفته از فرهنگ آنان است و این رفتارها و آداب و رسوم ها مختلف نیز ریشه فرهنگی دارند.


داودپور اظهارداشت: پرداختن به صرفه جویی و استفاده درست از منابع نشات گرفته از فرهنگ ما انسان ها است که اگر خواستار تحول در اقتصاد خود هستیم باید به فرهنگ خود مراجعه کنیم.


وی با بیان اینکه برخی از ویژگی ها مشترک هستند، تصریح کرد: فرهنگ در هر جامعه ای اکتسابی است و ذاتی و غریزی نیست بلکه آن را کسب می کنیم و قابل انتقال بودن آن از دیگر ویژگی های فرهنگ است.


معاون فرهنگی سازمان سما کشور یادآور شد: ما باید فرهنگ سنجی کنیم و مطابق به زمان از آن استفاده کنیم.


وی گفت: فرهنگ هویت دهنده یک کشور و یک ملت محسوب می شود و اگر ملتی از فرهنگی برخوردار نباشند می توان گفت آن ملت یتیم هستند.


داودپور خاطرنشان کرد: تحول پذیری از ویژگی های خاص همه فرهنگ ها است که باید همه فرهیختگان بدانند و با فرهنگ می توان خرافات را از جامعه دور کرد و رفتارها را اصلاح کرد.


وی اظهارداشت: همان طوری که فرهنگ در یک جامعه مطرح می شود در یک سازمان به عنوان فرهنگ سازمانی وجود دارد.


معاون فرهنگی سازمان سما کشور با اشاره به اینکه باید فرهنگ سازمانی در حال ارزیابی باشد، تصریح کرد: اگر ارزیابی ها به صورت هر روزه انجام نشود و فرهنگ سازمانی ما دچار تغییر نشود ما با سقوط همراه خواهیم بود.


وی با بیان اینکه توسعه مدارس غیر انتفاعی در سازمان سما یک کمک به آموزش و پرورش است، یادآورشد: با توجه به مشکلاتی که به لحاظ زمین و مالکیت سازمان در استان وجود دارد سارمان سما نیز باید از امتیازات سازمان خیرین مدرسه ساز برخوردار باشد.


داودپور خاطرنشان کرد: انجام این کار یک اقدام بسیار بزرگی است و فرصت قانونی که شورا ایجاد کرده است می تواند یک حلقه وابسته را بین مدیریت عالی و بین آموزشکده ها ایجاد کند.


وی در خصوص اینکه که ما باید آموختن را از نو تعریف کنیم، گفت: ما باید همان طور که فرهنگ سازمان را تغییر می دهیم در بحث آموزش و تربیت مان تجدید نظر کنیم و تعریف نو از آموزش داشته باشیم که این موضوع همان تغییر فرهنگ است.


معاون فرهنگی سازمان سما کشور با بیان اینکه باید وضعیت فرهنگی ما در سال فرهنگ مورد نقد قرار گیرد، افزود: برای متوجه شدن مشکلات در گذشته نیز باید به نسبت به تغییر شاخصه ها حرکت و گذشته را نقد کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 357844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha