به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام کاظم لطفیان امروز (23 فروردین) در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی اظهار داشت: تدبر در قرآن مجید، یکی از مهمترین ارکان فرهنگ سازی برای افرادی که درصدد شناخت گره های اقتصادی هستند، است چرا که قرآن به خوبی پیوند بین اقتصاد و فرهنگ را مشخص کرده است.
وی با تاکید بر اینکه مثال های روشنی در قرآن در زمینه فعالیت های اقتصادی و فرهنگی آمده است، افزود: پیامبر اسلام(ص) به عنوان رکن فرهنگی جامعه و حضرت خدیجه و ثروت ایشان به عنوان رکن اقتصادی؛ موجب پیشرفت جامعه عرب و ترویج اسلام در تمامی نقاط جهان شدند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بخشی از معارف قرآن بیانگر این است که پیشرفت اقتصادی، منهای فرهنگی نابودی جامعه را دربردارد، ادامه داد: به همین دلیل در قرآن مجید انسان ها دعوت شده اند تا سرنوشت پیشینیان را مطالعه کنند.
وی گفت: قوم سباء با اینکه با ارائه یک فناوری مطابق با آن زمان، زمینه رشد اقتصادی جامعه را فراهم کرد اما با سستی در حوزه فرهنگی، باعث نابودی کل جامعه خود شد.
وی با بیان اینکه موضوع اقتصاد و فرهنگ در قرآن مجید و روایات و تاریخ به طور مفصل و عمیق به آن پرداخته شده است، اظهار داشت: اگر در تاریخ ایران نگاه کنیم؛ این کشور در مقطعی از نظر اقتصادی و فرهنگی، سرآمد بوده است و در زمان صفویه، اروپا تحت تاثیر اقتصاد ایران قرار گرفته و دنیای اسلام نیز متاثر از فضای فرهنگی ایران شده بود.
رونق اقتصادی بازارهای جهان در دوران شاه عباس اول وابسته به اقتصاد بومی ایران
حجت الاسلام لطفیان ادامه داد: اگر در دوران شاه عباس اول دقت شود، رونق اقتصادی بازارهای جهان وابسته به اقتصاد بومی مردم ایران به دلیل کار و تلاش آنها که متاثر از فرهنگ شیعی، بوده است.
وی بیان کرد: با نگاه به تاریخ گذشته ایران در می یابیم هنگامی که فرهنگ شیعی به خوبی در کشور ترویج شد، اقتصاد پویایی در جامعه به وجود آمد اما هنگامی که نگاه فرهنگی درستی به اقتصاد نبوده، این مهم با ضعف جدی مواجه شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در برتری بین اقتصاد و فرهنگ باید نگاه انسان شناختی داشته باشیم، گفت: در نگاه سرمایه ای؛ چون انسان اصل است اقتصاد بر فرهنگ ارجح است ولی در نگاه اسلام؛ انسان یک موجود فرهگنی قلمداد شده است که پیشرفت وی ناشی از ایدئولوژی درونی او است که این ایدئولوژی اساس فرهنگ است.
اسلام معتقد به تقدم فرهنگ بر اقتصاد است
وی با اشاره به اینکه اسلام معتقد به تقدم فرهنگ بر اقتصاد است، اظهار داشت: در این 7 سالی که اقتصاد و فرهنگ در شعار سالها گنجانده شده است نشان دهنده این است که نگاه تمدنی در این نامگذاری ها لحاظ شده است چرا که بین شکوفایی اقتصادی و فرهنگ پیوندی ناگسستنی وجود دارد.
حجت الاسلام لطفیان گفت: کشور ژاپن از نظر اقتصادی بسیار پیشرفت کرده است و توانمندی زیادی دارد اما به دلیل اینکه در حوزه فرهنگ مشکل دارد، نمی توان از آن به عنوان قطب فرهنگی یاد کرد.
خواص دنباله روی فرهنگ عمومی جامعه باشند
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فرهنگ باید توسط عامه مردم ساخته شود و خواص، دنباله روی فرهنگ عمومی جامعه باشند، افزود: فرهنگ باید مردمی باشد نه دولتی و دولت باید تابع فرهنگ عمومی جامعه باشد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز به جایی رسیده ایم که در حوزه فرهنگ، سقوطی شده ایم یعنی از فرهنگ های وارداتی پیروی می کنیم که این یک آسیب جدی دراین حوزه محسوب می شود.
علم فرهنگ در دست مردم باشد
لطفیان با تاکید بر اینکه جهت گیری فرهنگی دولت باید مطابق با اکثریت جامعه باشد، اظهار داشت: فرهنگ مردم سازی به عهده مردم است و فرهنگ مردم داری بر عهده نظام است به همین دلیل باید علم فرهنگ، در دست مردم باشد.
وی با بیان اینکه بدترین رخنه فرهنگی، فرهنگ تبعی است، خاطرنشان کرد: مصرف گرایی در حوزه فرهنگ عمومی یکی دیگر از رخنه های فرهنگی در حوزه اجتماعی است و آنچه مهم است فرهنگ نباید به پای اقتصاد ذبح شود به همین دلیل رفتار اقتصادی ما را باید فرهنگ بومی ملی و ایرانی و اسلامی تعیین کند.
وی سازمان تبلیغات یک قرارگاه فرهنگی دانست و گفت: مثلث "مساجد، هیئات و مبلغ" بهترین گزینه ها برای تحقق شعار سال رهبری هستند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بهترین محور بسترساز در حوزه تمدن فرهنگی؛ موضوعات قرآنی است، خاطرنشان کرد: امروز باید مفاهیم قرآنی در جامعه ترویج یابد که این مهم یکی از راههای تحقق شعار است که باید توسط مفاخر قرآنی انجام شود.
وی بخش های فرهنگی و حوزه های دینی کشور را متاثر از فضای اقتصادی جامعه ندانست و یادآور شد: در سال گذشته 50 هزار نفر روز اعزام مبلغ به نقاط مختلف داشته ایم.
پایان پیام/
نظر شما