بهترین مقر و پایگاه برای طبابت فرهنگی جامعه، مسجد است

خبرگزاری شبستان: ئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور با تبیین "هنر انقلاب اسلامی و مدیریت جهادی" تأکید کرد: بهترین پایگاه و مقر برای طبابت فرهنگی و مداوای دردهای فرهنگی و هنری جامعه مسجد است؛ مسجد است؛ مسجد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، حسین قنادیان، رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور، صبح امروز(21 فروردین)در جمع بسیج هنرمندان استان در سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره " شهید سرلشکر محمدباقر روحی" شهید سال بسیج هنرمندان، که از عرصه خوشنویسی و از خطه مازندران است؛ گفت: این شهید در اوج افتخار و عزت و پایمردی بر اعتقاد و باور دینی خود جانش را تقدیم انقلاب کرد.

 

شهید روحی تاب تحمل بی حرمتی به ولایت را نداشت


وی افزود: شهید روحی کسی است که به تمامی همرزمانش گفت" من نمی گذارم زنده به دست سربازان بعثی بیفتم و به اسارت دشمن درآیم" و برای همین با تن مجروح و آزرده ای که داشت وقتی دید افسر بعثی به امام(ره)بی حرمتی می کند، با همان حال، آب دهان به صورت افسر بعثی انداخت و تاب و تحمل این صحنه را ندارد که امام و ولی او مورد بی حرمتی قرار بگیرد.

 

هنر انقلاب اسلامی و مدیریت جهادی
 

قنادیان سپس محور بحث خود را "هنر انقلاب اسلامی و مدیریت جهادی" قرار داد و با بیان اینکه این محور، گرایش هنر به معنای خاص است و دقیقا می شود آن را کاربردی کرد و تنویر افکار در این زمینه را به دنبال دارد؛ بیان داشت: بعد از گذشت 35 سال شاهد این هستیم پس از مظلومیت هایی که عرصه فرهنگ دچار آن شد و آن را به مسلخ قدرت و سیاست بردند، با طراحی و تدبیر رهبری از گذشته های دور تا به امروز، امسال را به نام فرهنگ می بینیم و به نظر می رسد یک فرصت بی بدیل و خوب در اختیار اصحاب فرهنگ و هنر قرار گرفته و باید قدر این سال و نامگذاری را دانست.
 

وی گفت: در کنار اینکه باید شاد و مسرور باشیم و خوشحال از اینکه این نامگذاری صورت گرفته و این عرصه برای ما باز شده؛ باید نگرانی از این داشته باشیم همچون سال های گذشته، شعارهای محوری سال، دستخوش کلیشه زدگی و شعار زدگی نشده و به فراموشی سپرده نشود و تنها یک کار نمادین و تشریفاتی انجام نشود.
 

رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور تصریح کرد: برای مرتفع کردن این نگرانی باید ما که حریم هنر را پاسداری می کنیم، نگذاریم این اتفاق بیفتد؛ کسی که نام بسیجی را بر خود گذاشته باید بالاترین افراد نسبت به سایر طبقات اجتماعی باشد که به وظیفه خود بتواند عمل کند.
 

مدیریت جهادی رودربایستی ندارد

 

وی با تاکید بر اینکه مدیریت جهادی رودربایستی ندارد و هر کسی در هر جایی باید به آن عمل کند؛ خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه باید کارهای جهادی کرد، باید کار جهادی را خوب هم ارائه کنید و در سال مدیریت جهادی هر کاری باید پیام و حرفی برای گفتن داشته باشد نه اینکه قالب های دیگران را تکرار کنیم.
 

قنادیان ادامه داد: اگر ادعا می کنیم فرهنگی و هنرمند هستیم و دل برای این مرز و بوم و مردم می سوازنیم باید امسال تفاوت هایی داشته باشیم زیرا امسال رهبری ما را خطاب قرار داده است و اگر قرار است مدیریت جهادی در عرصه فرهنگ صورت بگیرید پیش نیازها و ابزارها و روش های جدید می طلبد باید به این مسئله به عنوان یک گفتمان در حشر و نشرهای تخصصی و گعده ها بپردازیم.
 

وی با افزودن اینکه اگر کسی بر این باور است که می خواهد مردم و این مملکت را با این فرهنگ رشد دهد و با این هنر هدایت کند؛ ناگزیر است از اینکه این اتفاقات بیفتد؛ گفت: باید زاویه دید را در تحقق و عملیاتی کردن این شعار به این سمت و سوهایی که شاخص های شهید آوینی بود ببریم.
 

این مسئول با یادآوری اینکه شهید آوینی به عنوان یک الگو و یکی از اسوه های ما می تواند در این عرصه باشد؛ افزود: اندیشه و عمل و تفکرات شهید آوینی است که می تواند برای ما راهگشا باشد و الا اگر در حس و حرف او تا اوج هم ببریم اتفاقی نمی افتد؛ مثل تشکرها و بزرگنمایی هایی که از افراد می کنیم؛ کجا را گرفته؟ بعضی قالب ها را باید کنار گذاشته و سر اصل مطلب برویم.

 

مقایسه میان ساخته های هنری و سازگاری آنان با آموزه های اسلامی
 

وی با اشاره به اینکه امسال سال بزرگی است و سال جهاد در عرصه هنر انقلاب اسلامی است؛ تصریح کرد: امسال، سال خلاقیت است؛ تمامی محافل هنری ما، روابط فی مابین هنرمندان، سلوک هنری در جمع هنرمندان و... باید مورد توجه قرار گیرد که آیا آنچه در محافل هنری و جامعه ما وجود دارد اعم از مناسبات و تعاملات و... سازگاری با هنر انقلاب اسلامی و روحیه جهادی دارد یا ندارد؟
 

وی افزود: اگر قرار است روح تازه ای به کالبد هنر و جامعه هنری ما دمیده شود باید از همین جاها آغاز شود که این مناسبات مناسبات اسلامی است؟ این ضوابط و مقررات که تعریف کردیم سازگاری با آموزه های اسلامی، با روحیه های انقلابی و مدیریت جهادی دارد؟ به اینها باید فکر کنیم؛ اینها امروز در پیشانی و فرا روی ما در کار نیست و اصلاً به آن فکر نمی کنیم.
 

قنادیان با اشاره به اینکه اینها گفته نشده و باید قلم ها آن بنگارند؛ ادامه داد: آنچه خیلی ها جرأت گفتن آن را ندارند و خیلی از قلم ها نمی توانند بنگارند و از حنجره شعرا بعضاً بیرون نمی آید، باید اتفاق بیفتد.
 

وی افزود: صداها را باید بلند کرد و زبان هایی که دوخته است را باز کنیم تا صدای مظلومیت عرصه فرهنگ را به گوش دست اندرکاران و... برسانیم؛ سکوت جایز نیست باید فریاد عالمانه و منصفانه و دلسوزانه و مشفقانه زد؛ و البته نباید کار حزبی و سیاسی کنیم؛ اگر قرار است صدایی به گوش کسی برسانیم باید شفابخش و از حنجره پاک و طاهر که قصدی غیر از خدا ندارد؛ باشد.

 

هنرمند بسیجی ما قالب های موجود در عرصه هنر را بشکند
 

قنادیان با تأکید بر اینکه امسال، سالی است که باید فکر هنرمند بسیجی ما قالب های موجود در عرصه هنر را بشکند؛ این نقطه اول است اگر قرار است در آن قالب و مسیر و چارچوب های تعریف شده حرکت کنیم؛ افزود: کارهای موجود هنری، جنسی نیست که بتواند جهاد را به ارمغان بیاورد؛ جنس آن منجمد، اداری، راکد و آفت زده است و چنین ظرفیتی ندارد که توقع مدیریت جهادی از این قالب ها داشته باشیم.
 

وی بیان داشت: تفکر بسیجی باید تأمل کند و راه آن را پیدا و به جامعه عرضه کند که یقیناً کار سختی است؛ در سال مدیریت جهادی بیش از آنچه باید تولید کرد شاید بیشتر باید به دنبال تفکر و تعمق در اندیشه هنری بود، نه تولید؛ زیرا این اولی تر است؛ اصالت را به اندیشه بدهید زیرا این اندیشه در تولید متجلی می شود.

 

اگر اندیشه منطبق بر آرمان ها بود، می شود "روایت فتح" 
 

این مسئول خاطرنشان کرد: اگر اندیشه منطبق بر آرمان ها بود، می شود "روایت فتح" آوینی که دلها را فتح می کند اما اگر محصول هنری و تولید هنری ما به خاطر انباشته شدن تولید باشد که بر رزومه کاری بیفزاید، توخالی در می آید که نه برای جامعه اثر بخش است و نه هنرمند را به جایی می رساند.
 

وی با اشاره به اینکه امسال هنرمندانی که خودشان را در این جرگه(بسیجی) قرار می دهند و هیچ اجباری هم نیست چون جهاد باید از دل برخاسته شود؛ باید با اعتقاد و باور و معرفت درونی کار کند و لذا اگر کسی دردمند است در این مقوله می گنجد.
 

قنادیان با تأکید بر اینکه باید آماده رزم شد و (عرصه فرهنگ و هنر) فدائی می خواهد؛ افزود: لازمه این حضور جهادی در عرصه فرهنگ این است که هنرمندان انقلابی باید پیشگام باشند؛ امسال قرار نیست کار بی خاصیت انجام دهیم بلکه باید دید آیا کار هنری منجر به حل یک مسئله و مرض فرهنگی در جامعه می شود یا نه؟
 

هنرمند بسیجی را طبیب فرهنگی برای جامعه می دانیم

 

وی گفت: ما هنرمند را طبیب فرهنگی برای جامعه می دانیم؛ طبیب باید دردها را درمان کند؛ اگر نتواند، خاصیتی برای جامعه ندارد ولو اگر فوق تخصص باشد؛ طبیب بودن به مداوای درد تک تک افراد جامعه است و هنرمند هم همین است؛ این آن چیزی است که باید به قلم ها بیاید و در اندیشه ها دلمشغولی ایجاد کند.
 

قنادیان با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم هنرمند ما طبیب فرهنگی جامعه شود، یعنی هر اقدام و محفل و مجلس هنری باید برای درمان یکی از دردهای فرهنگی و هنری جامعه باشد و این می شود جهاد؛ تصریح کرد: ساختن اثر، سرودن شعر و ... که سرگرمی باشد باید رخت بربندد از کسانی که لباس بسیجی و رزم بر تن کردند.

 

شادی نباید غفلت از مسیر حق بیاورد 
 

وی با بیان اینکه شادی برای جامعه خوب است اما شادی نباید غفلت از مسیر حق بیاورد و مردم را متوقف کند؛ افزود: خیلی از شادی ها و سرگرمی ها و محصولات هنری، نقش مانع را برای حرکت تعالی بخش انسانها ایفا می کنند در صورتیکه هنرمند بسیجی باید یک شادی لذت بخش معنوی در جامعه ایجاد که انرژی مضاعف برای حرکت در مسیر حق به افراد اعطا کند.

 

مدیریت جهادی و استقلال فرهنگی برای جامعه
 

این مسئول با افزودن اینکه مدیریت جهادی باید قدرت ارمغان آوردن استقلال فرهنگی را برای جامعه داشته باشد که ما را از نوع عمل، کار و رفتارمان بشناسند.؛ خاطرنشان کرد: افق را باید اینگونه ببینیم: هر هنرمند بسیجی در هر جایی خودش یک یگان فرهنگی و هنری است.

 

بهترین پایگاه و مقر برای طبابت فرهنگی و مداوای دردهای فرهنگی و هنری جامعه مسجد است
 

وی در تکمیل این بخش از سخنانش گفت: بهترین پایگاه و مقر برای طبابت فرهنگی و مداوای دردهای فرهنگی و هنری جامعه مسجد است؛ مسجد است؛ مسجد است؛ قرار است برای خدا کار کنیم و انسان ها را پیش خداوند بیاوریم لذا اول دل را مسجد کنیم و بعد هم ابدان خود را به مسجد وصل کنیم و زیبایی های این نماد(مسجد به عنوان نماد حضور خداوند)به همه نشان دهیم.

 

وی بار دیگر با تأکید بر اینکه سطحی نگری به شعار سال نگاه نکنیم؛ کار، عجله ای و رفع تکلیفی نباشد بلکه با دل کار کنیم ولو تولیدی نباشد؛ گفت: دشمن را خوب بشناسیم تا خوب در برابر ترفندهایش بایستیم؛ امروز در همه جای زندگی ما آمده نباید فرافکنی کنیم؛ برای تحقق این موضوع از خودمان شروع کنیم.

 

مدیریت جهادی، مبارزه نفس گیر فرهنگی می طلبد
 

قنادیان با اشاره به اینکه با فرهنگ مهاجم و استکباری غرب و اروپا و آمریکا که سوابق آنها در گمراهی و ضلالت و بیچارگی بشر مشخص است؛ مبارزه نفس گیر فرهنگی لازم است؛ تصریح کرد: باید آنچه در وسعت وجودی ماست مثل شهدا در طبق اخلاص گذاشته و در این راه خوشا به حال کسانی که به فوز شهادت می رسند و شهادت در عرصه فرهنگی خیلی گرانبهاتر است زیرا تهمت ها و سختی و نامهربانی و محرومیت ها دارد.
 

وی همچنین با یاد کردن از شهید کشت کار، شهید سال 92 بسیج هنرمندان، گفت: این شهید که از حقوق معلمی خود برای ترویج معارف دینی در هنر نمایش خرج می کند؛ به شاگردانش می گفت: جهت آنتن ها را تغییر دهید تا مورد تهاجم دشمن قرار نگیرید.

 

پایان پیام/

کد خبر 357439

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha