مخالفت مجلس با طرح نظام رتبه‌بندی معلمان

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس با طرح نظام رتبه‌بندی معلمان مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 20 فروردین با 99 رأی موافق، 61 رأی مخالف و 21 رأی ممتنع با کلیات طرح نظام رتبه‌بندی معلمان از مجموع 199 رأی مخالفت کردند.

در این طرح دولت مکلف می‌شد در یک دوره یک ساله از سوی وزارت آموزش و پرورش نظام رتبه‌بندی معلمان را بر اساس احکام قانونی مذکور در بند 8 ماده 19 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 15/10/1389 بند 44 راهبرد ملی از راهبرد کلان شماره 6 سند نقشه جامع علمی کشور و راهکارهای مندرج در ذیل هدف عملیاتی ردیف‌های 10، 11 و 12 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به گونه‌ای طراحی و تدوین کند که گواهی صلاحیت حرفه هر معلم بر اساس نظام رتبه‌بندی معلمان متناسب با عناوین رتبه‌های کسب‌شده و نظام پرداخت‌ها در طول خدمت وی صادر شود و نظام‌نامه مذکور پس از بررسی در شورای عالی آموزش و پرورش باید به تصویب مجلس برسد.

در ابتدای مطرح‌شدن این طرح، احمد امیرآبادی، نماینده قم در اخطار قانون اساسی این طرح را مخالف اصول 74 و 75 قانون اساسی دانست و گفت: بر اساس اصل 74 لوایح قانونی باید به تصویب هیئت وزیران برسد و مجلس نمی‌تواند تکلیفی را برای دولت در این زمینه مشخص کند.

وی همچنین ادامه داد: این طرح در نظام پرداخت‌ها اشاراتی دارد که مخالف اصل 75 قانون اساسی است و این پرداخت‌ها برای دولت بار مالی دارد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد که ریاست جلسه را به عهده داشت این اخطار را وارد دانست و آن را به رای گذاشت.

نمایندگان با 84 رأی موافق، 68 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 199 رأی با این اخطار مخالفت کردند و بدین ترتیب بررسی کلیات این طرح با سخنان و مخالفت امیرآبادی آغاز شد.

امیرآبادی در مخالفت خود با کلیات طرح گفت: اصل طرح نظام‌بندی کار خوبی است و اگر اجازه دهیم دولت خودش این کار را انجام دهد بهتر است تا ما بخواهیم لایحه بیاوریم.

ابوالقاسم خسروی، نماینده تربت حیدریه نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: از محوری‌ترین بندهای سند تحول بنیادین نگاه بنیادی و اساسی به معلمی و معماران تعلیم و تربیت است.

وی بیان کرد: ماهیت نظام اسلامی و جوهره حرکت ما فرهنگی است و مهم‌ترین شاخصه فرهنگ اسلام بر معنویت است و قطعا این معلمان هستند که می‌توانند این معنویت را از طریق تعلیم و تربیت به دانش‌آموزان برسانند.

محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز نیز در مخالفت با کلیات این طرح آن را مغایر اصل 74 دانست و گفت: این طرح بدون شک دارای بار مالی است و بدون پیش‌بینی تامین هزینه آن قطعا هزینه جدیدی برای دولت دارد.

وی بیان کرد: ما بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری رتبه‌بندی مشخصی را برای کارکنان دولت داریم و دلیلی به نظام رتبه‌بندی معلمان نیست.

همچنین، علیرضا سلیمی، نماینده محلات در موافقت با کلیات این طرح گفت: اینکه می‌گویند این طرح مخالف اصل 74 قانون اساسی است این‌گونه نیست، این طرح ویژگی‌ها و محاسن فراوانی دارد که از آن جمله این است که باعث افزایش بهره‌وری در آموزش و پرورش می‌شود و قطعا ارتقای کیفیت وقتی خوب است که رقابت سازنده باشد.

محسن علیمردانی، نماینده زنجان نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: چرا قوانینی که باعث تنش و اختلاف بین معلمان می‌شود و انتظارات جدیدی را بین آنها ایجاد می‌کند، مصوب می‌کنیم.

وی بیان کرد: روزی آمدیم گفتیم درصد قبولی ملاک است و از معلمان درصد قبولی بدون مردودی خواستیم و همین باعث شد تیشه به ریشه تعلیم زده شود، اجازه دهید آرامش در آموزش و پرورش حاکم باشد.

وی گفت: آیا وقت آن نرسیده است که به جای وعده سرخرمن به معلمان حقوق فرهنگیان را به سقف حقوق کارکنان دولت برسانیم؟

محمدرضا خباز، معاون معاونت پارلمانی رییس‌جمهور نیز در مخالفت با این طرح گفت: همه ما با سخنان موافق این طرح موافق هستیم و کسی با آن مخالف نیست، دولت نیز با آن موافق است ولی مشکل روشی است که نمایندگان در پیش گرفتند و این روش مار را به هدف مقدسی که در این طرح آمده است، نمی‌رساند.

وی این طرح را مخالف اصول 60، 74 و 75 قانون اساسی دانست و گفت: اصل 60 قانون اساسی می‌گوید اجرا در اختیار دولت است و اصل 75 نیز تاکید دارد که این طرح بار مالی دارد و اصل 74 نیز تصریح دارد که دولت را نمی‌شود مکلف به ارایه لایحه کرد.

 

کد خبر 357115

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha