آیا اتحادیه اروپا تحمل طرح سوال ازسوی ایران را دارد!؟

خبرگزاری شبستان عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه بااشاره به اعلامیه اخیراتحادیه اروپادرخصوص ایران گفت:در مقابل این رفتار بایدببینیم که آیااین اتحادیه اجازه طرح سوال درمسائل گوناگون این کشورها رابه مامی دهد.

حجت الاسلام عباس براتی، از اساتید حقوق و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم تصریح کرد: اتحادیه اروپا به دنبال مداخله، اعمال فشار و تحمیل اراده خود است و این خلاف دموکراسی است.


وی با اشاره به معنای حاصل از رفتارهای اتحادیه اروپا گفت: دموکراسی به این معنی است که تمام مردم و ملت ها در تصمیم گیری ها شرکت کرده و کسی اراده خود را بر دیگری تحمیل نکند اما در وضعیت فعلی می بینیم که اتحادیه اروپا به بهانه های دموکراتیک اراده خود را بر ملت ایران تحمیل می کند.


بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران یک موضوع داخلی است و اروپا حق دخالت در این موضوع را ندارد
این استاد حقوق با اشاره به موردی تحت عنوان "بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران" در قطعنامه اخیر پارلمان اتحادیه اروپا علیه ایران افزود: این موضوع یک مسئله داخلی است و خود مجموعه روزنامه نگاران با دولت در زمان مناسب آن را حل می کنند ولی مسئله مهم در این خصوص این است که اتحادیه اروپا چه حق ویژه ای برای خود قائل شده که وارد چنین مسائلی می شود.


وی با اشاره به سوالاتی که در پی رفتار این اتحادیه مطرح می شود، خاطرنشان کرد: باید دید که آیا این اتحادیه همین حق را به ما می دهد که در مسائل داخلی اروپا دخالت کرده و یا اینکه از حقوق اقلیت های این کشورها که احیانا در حقشان ظلم شده ذفاع کنیم.


آیا اروپا به ایران حق دفاع از افشاکنندگان حقایق و نویسندگان را می دهد
حجت الاسلام براتی گفت: مردم ایران هم می توانند از نویسنده هایی که به جرم دفاع از ایران در این کشورها به زندان افتاده اند و یا اینکه برخی دروغ ها و مسائل را افشا کرده اند، دفاع کرده و یا پیگیر وضعیت آنها باشند.


وی افزود: باید دید آیا مردم یا دولت ایران حق دارند در برابر اتحادیه اروپا به این شکل و به صورت برابر رفتار کنند یا اینکه نه، قانون برابر در این خصوص وجود ندارد و این اتحادیه یک سری حقوق دارد که برای دیگر اتحادیه های مثل آفریقا و آسیا چنین حقوقی وجود ندارد.


عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: کشورهای اروپایی در مسائل خرد و کلان دیگر کشورها دخالت می کنند ولی مثلا ما نمی توانیم از آنها بپرسیم که کولی های اروپا یا جیپسی ها دارای حقوق برابری با دیگر مردم این کشورها هستند.


وی در ادامه با اشاره به اختلاف ها در نگاه به پیروان مکاتب در اروپا خاطرنشان کرد: در چنین بررسی باید دید که آیا احترامی که در این کشورها به یهودیان می شود، نسبت به پیروان دین مبین اسلام نیز وجود دارد، آیا آنها حاضر به تصویب قانونی که اهانت به مسلمین را جرم بداند هستند؟، چنانکه این قانون را برای یهودیان دارند.


حجت الاسلام براتی افزود: اگر ما هم بخواهیم همچون اتحادیه اروپا رفتار کنیم، سوالات فراوانی هست که باید طرح شودهمچون مسائلی که مربوط به امنیت مشترک می باشد.


وی ادامه داد: باید دید که آیا ما می توانیم در خصوص شستشوی مغزی جوانان از آنها سوال بپرسیم و یا بپرسیم که چرا زمینه را چنان فراهم می کنند که دختر 14 ساله را شستشوی مغزی داده و به سوریه می فرستند تا بجنگد!


وی تصریح کرد: اینها سوالات جدی است که باید دید که آیا اتحادیه اروپا چنان که خود رفتار می کند به ما اجازه طرح آن در مجامع بین المللی و یا حتی داخلی را می دهد یا اینکه نه، اروپا به عنوان اروپا حق ویژه ای دارد که می تواند از دیگر کشورها هر سوالی بپرسد ولی در مقابل ما چنین حقی نداریم.


پایان پیام/
 

کد خبر 356589

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha