وقتی چتر بهداشت نام بیماری ها را به فراموشی می سپارد

خبرگزاری شبستان: اگر در سال های نه چندان دور وبا، حصبه، سرخک و یا فلج اطفال برای مردم یک کابوس بود، اما امروز برای بسیاری دیگر این واژه ها گنگ و مبهم است...<BR> <BR>

 


به گزارش خبرنگار شبستان، "موجودات کوچک، تهدید بزرگ" شعار امسال درنظر گرفته شده برای روز جهانی بهداشت است، موجودات کوچکی مثل پشه ها، ساس ها و کنه که می توانند ناقل بیماری های خطرناک بوده و سلامتی جمعیت زیادی را تحت تاثیر قرار داده و به مخاطره بیاندازد.

 

کشنده ترین بیماری منتقله از راه ناقلین، یا همان موجودات کوچک، مالاریا است که تخمین زده می شود که در سال 2010 باعث حدود660000 مرگ شده است.

 

در کشور ما نیز استان سیستان و بلوچستان در بخش بیمارهای منتقله از راه آب، بسیار آسیب پذیر است، چراکه پوشش توالت‌های بهداشتی در مناطق جنوبی این استان بسیار کم بوده و وضعیت بهداشت در این مناطق به مراتب از سایر استان ها کم برخوردارتر است و این خود قطعاً به شیوع بیماری‌ها دامن می‌زند.


اما حدود چهار سال است که حذف بیماری مالاریا در این استان به صورت جدی در دست اقدام است. با توجه به کاهش 35 درصدی مبتلایان بیماری مالاریا در استان طی سال 92، حذف و ریشه کن شدن این بیماری غیر ممکن نیست.


نکته دیگر اینکه، اگرچه مناطق شهرنشین دغدغه کمتری نسبت به شهرستان ها درمورد این موضوع دارند اما درشهرها موجودات ریزی به نام موش وجود دارد که حاصل رفتارنامناسب شهرنشینان و عدم رعایت بهداشت شهری است، رها کردن انواع زباله در جوی های شهری و عدم توجه به اصول بهداشت محیط از مهمترین علل رشد جمعیت موش ها بوده که علیرغم ایجاد چهره ای زشت برای شهر، سلامت انسان ها را نیز تهدید می کند.


درحالی که در گذشته ای نه چندان دور جمعیت فراوانی جان خود را براثر وبا، حصبه، سل، مالاریا و حتی بیماری هایی مثل اسهال جان خود را از دست می دادند، اما امروز با توسعه زیرساخت های بهداشتی حتی اسم بسیاری از بیماری ها به دست فراموشی سپرده شده بطوریکه طی 21 سال گذشته میزان بروز سل در کشور 33 درصد کاهش یافته است.

 

همچنین مرگ ناشی از سل طی 21 سال گذشته 36 درصد کاهش داشته یعنی به دلیل تشخیص سریع و درمان رایگان از 4.5 مورد به 2.9 در هر 100 هزار نفر رسیده است و وضعیت ابتلای افراد به سل در کشور قبل از انقلاب به ازای هر 100 هزار نفر 140 نفر مبتلا بود که با اجرای طرح واکسیناسیون ب.ث.ژ در بدو تولد و افزایش آزمایشگاه های تخصصی تشخیصی تعداد آنها امروز به ازی هر 100 هزار نفر به 14 نفر رسیده است، این ها همه و همه در سایه تلاش جهادی برای رسیدن به زندگی بهتر و سالم تر محقق شده است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 356354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha