به گزارش خبرنگار شبستان ،محمد حسین صفار هرندی در مراسم رونمایی از کتاب معارف اسلامی که عصر دیروز در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد ضمن تقدیر و تشکر از همه دست اندر کارانی که در انتشار این کتاب نقش داشتند، عنوان کرد: بیش از همه از تهیه کننده این اثر (علیرضا مختارپور قهرودی) سپاسگذارم، زیرا ایشان را پیش از آن که یک مدیر فرهنگی بدانم، یک فرهنگ مدار اصیل می دانم.
تهیه چنین اثری جسارت و معرفت می خواهد
وی افزود: تهیه چنین اثری جسارت و معرفت می خواهد. گفته اند چرا که معرف باید در مورد کسی که می خواهد بنویسد باید کاملا مطلع باشد و این درباره مختار پور صدق می کند زیرا غرق در دریای ولایت است و با معرفت و اخلاص مباحث مربوط به آقا را پیگیری می کنند. این در مورد خود مقام معظم رهبری هم صدق می کند و ایشان در ارتباط با انقلاب و مؤسس بزرگ آن همین حالت شیدایی و شیفتگی را دارند بنابراین وقتی وصف انقلاب را از زبان ایشان می شنویم، چیزی فرو گذار نشده است.
صفار هرندی خاطر نشان کرد: در این اثر ما وصف انقلاب را میشنویم که در تمام مراحل اوج گیری صدای انقلاب که آن را از مقطع خرداد 42 می شناسیم حضور داشته است و ریشه ها را می شناسد و عالم به تاریخ است. دائره المعارف کوتاه و جامعی درباره معارف انقلاب است که راحت می شود آن را برای هر کسی که سابقه ذهنی از انقلاب ندارد، ارائه داد.
وی در ادامه خاطره ای از حضور در خدمت مقام معظم رهبری را برای حاضران نقل کرد و گفت: به یاد دارم زمانی از مقام معظم رهبری درباره یکی از نصایحم به جوانان بسیجی پرسیدم. همیشه به جوانانی که درباره مسائل روز جامعه کسب تکلیف می کردند، می گفتم که باید مانند مقداد، پس از رحلت پیامبر(ص) و هجوم به خانه نبوت عمل کنند. مقداد به دستور حضرت علی (ع) شمشیرش را غلاف کرد اما، دستش همواره بر روی آن بود تا اگر لازم شد بتواند از آن استفاده کند. آقا تبسم کرد و گفت: "اشاره زیبایی است اما آیا به این فکر کرده ای در حال حاضر که همه نمی توانند در کنار رهبر باشند و منتظر اشاره او، تکلیف چیست؟" ایشان سپس از این مشکل گره گشایی کرد و گفت "اگر به آن ها معیار و کلیدی بدهی تا بدانند در هر لحظه باید چه اقدامی بکنند این بهترین راه حل است"
معارف انقلاب کلید راهگشا است
صفار هرندی ادامه داد: من برداشتم از کتاب "معارف انقلاب" این است که این همان کلام معیار برای انتخاب راه درست و کلید راه گشاست. اگر کسی عالمانه و با معرفت به سراغ این کتاب برود تکلیفش در مواجهه لحظه های دشوار انتخاب تعیین می شود. با استناد مواردی که در این کتاب نهفته و از زبان مردی خارج شده که جامعیت دارد و مورد قبول دوست و دشمن است.
مقام معظم رهبری شخصیتی به دور هر گونه دوگانگی و شایسته ترین فرد بر ولایت است
وزیر پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به مقایسه ویِژگی های شخصیتی مقام معظم رهبری با چهره های همردیفشان پرداخت و تصریح کرد: ویژگیهای مشترکی میان هر یک از آن ها با ایشان است ولی به دلیل فقدان برخی دیگر از خصوصیت ها نمی توانند به پای مقام معظم رهبری برسند. به عنوان مثال کسانی را داریم که از گذشته های دور با انقلاب بوده اند اما با انقلاب نمانده اند. یا کسانی که با انقلاب بوده اند و همچنان هستند ولی در بعضی از اصول و فروع انقلاب دچار تجدید نظر شده اند. کسانی را هم داریم که انقلابی هستند اما نقطه ضعفی در کارنامه شان هست و آن نداشتن پیشینه انقلابی است. کسانی هم ایمان و تقوا دارند، اما بصیرت انقلابی در آن ها دیده نمی شود. در مقابل کسانی هستند که خیلی خوب تحلیل سیاسی می کنند و منطق استواری هم دارند ولی کلام آن ها فاقد روح اعتقادی است و تقوا از آن استشمام نمی شود. کسانی هم با وجود نگاه انقلابی انسان های کج سلیقه ای هستند.
وی در ادامه این مطلب اظهار کرد: کسانی که در حوزه نظر توانایی های بسیاری دارند و نظریه پردازهای قوی هستند اما در عمل، به تعبیر امام خمینی یک نانوایی را هم نمی توانند اداره کنند. کسانی هم به شدت در عرصه های عملی توانمند هستند، ولی در حوزه نظر بدون پشتوانه اند. فقدان اندیشه والا آن ها را اسیر عملزدگی می کند. افرادی هم متعهد و انقلابی هستند ولی نگاه متحجرانه دارند و مسائل را با نگاه سطحی می نگرند. کسانی هم درک روشنفکرانه ای از اسلام و انقلاب دارند اما متعبد نیستند. این افراد حاضرند به خاطر ذائقه مخاطب از اسلام دفاع کنند ولی آن چیزی که آن ها از آن دفاع می کنند اسلام به معنای واقعی نیست.
وی همچنین در این باره گفت: افرادی هم انقلاب اسلامی را به شکل احساسی و محصور در دوره انقلاب قبول دارند اما از امام که رد می شوند انقلاب را تمام شده می پندارند. کسانی هم هستند که این مشکل را ندارند اما فاقد محبت و ارادت به امام خمینی هستند. کسانی قله نشین علوم حوزوی هستند ولی جرأت این که پایشان را به دانشگاه بگذارند ندارند به این خاطر که نسبت شان با آن دور است و از علوم جدید چیزی نمی دانند، درست برعکس آن عده ای که علوم جدید را میشناسند ولی ذره ای از معارفی که پشتوانه معارف ولایی شیعی است، مطلع نیستند. افرادی هم هستند که همه چیزها را می دانند الا هنر و کسانی هم هستند که همه هنرها را دارند الا خوب اندیشیدن و مسلمانی اندیشیدن.
صفار هرندی ادامه داد: تعدادی از افراد هم همه سر و کارشان با کتاب و رمان و شعر است اما از راهبری دیگران یا غافلاند یا ناتوان. در مقابل افرادی هم در مقام راهبری و جلوداری مردم هستند، اما در تمام عمرشان به جز کتاب درسی چیزی نخوانده اند. کسانی هم هستند که انقلاب اسلامی را فقط مال ایران می دانند و بی اعتنا به سرنوشت باقی مسلمان ها هستند. کسانی هم با نام بین الملل اسلامی، می خواهند که ایران را از میان ببرند. کسانی که در علوم استراتژیک و نظامی متبحر هستند اما فاقد نگاه مکتبی اند. کسانی هم معلم ایدئولوژی اند اما یک کلمه از نظامی گری نمی دانند. کسانی هم مردم گرایی را در مقابل خداگرایی می دانند و بر عکس عده ای هم به نام خدا گرایی مردم را داخل آدم حساب نمی کنند.
صفار هرندی در پایان سخنانش ضمن تشکر از مجمع ناشران انقلاب اسلامی عنوان کرد: شخصیت مقام معظم رهبری فراتر از تمام این دوگانگی هاست به همین دلیل به عنوان کسی که در مقام ولایت جامعه اسلامی است، نظراتشان درباره معرفت اسلامی جامع و کامل است در واقع ایشان از نوعی اعتدال در شخصیت بر خوردارند بنا براین کسی غیر از ایشان شایستگی ولایت جمهوری را ندارد.
پایان پیام/
نظر شما