به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، کتاب "بررسی توصیفی و تحلیلی الغیبة شیخ طوسی" در چهار فصل با عنوانهای پدیدآورنده، شناسایی اثر، حدیثپژوهی و محتواشناسی کتاب الغیبة، به بررسی غبیت امام زمان(عج) از زبان شیخ طوسی پرداخته است.
در این اثر، روایات مربوط به مهدویت در یک متن کلامی جا گرفته و هر بحث و عنوان با دلایل متقن عقلی و نقلی به اثبات رسیده، علاوه بر این، گونهشناسی اندیشه شیعیان در مهدویت نیز از این کتاب قابل استفاده است، استفاده از روایات علمآور در نظر مؤلف از جهت دیگر بر ارزش و اعتبار این کتاب افزوده است.
کتاب "الغیبة" تالیف شیخ محمدبن حسن طوسی از کتابهای مهم و مرجع در حوزه روایات و موضوع مهدویت است. این کتاب در کنار دو کتاب "الغیبة" شیخ نعمانی و "تمام النعمه" ابن بابویه، سه منبع خاص روایی مهم و برجسته درباره مهدویت به شمار میرود.
کتاب الغیبة شیخ طوسی را میتوان از جهاتی با دو کتاب دیگر متفاوت دانست. درست است که این کتاب مانند دو اثر دیگر، منبع روایات شیعه در مهدویت محسوب میشود، اما نگاه مولف به روایات مهدوی با نگاه مولفان آن دو کتاب دیگر تفاوتی آشکار دارد و همین تفاوت سبب میشود تا کتاب الغیبة شیخ طوسی از یک زاویه، کتاب کلامی به شمار آید.
یکی از ویژگیهای کتاب "الغیبة" شیخ طوسی این است که مخاطبان این کتاب علامه بر شیعیان، غیر آنان نیز میتوانند باشند، بر خلاف دو کتاب دیگر که نویسندگان آن فقط به مخاطبان و جامعه شیعی بوده است. در حقیقت، شیخ طوسی در این کتاب با تنظیم کلامیگونه کتاب با نگاهی برون دینی به مهدویت نگریسته است.
تفاوت مبنایی اثرگذاری میان تفکر شیخ طوسی در مهدویت با تفکر شیخ نعمانی و شیخ صدوق در مهدویت وجود دارد. این تفاوت مبنایی از آنجا ناشی میشود که در تفکر شیخ طوسی در بحث مهدویت که از بحثهای خارج از حوزه عمل و احکام شرعی است، هر خبری نمیتواند مورد اعتماد و استناد قرار گیرد.
نویسنده در اثر حاضر تلاش دارد تا دیدگاههای شیخ طوسی را درباره غیبت امام عصر(ع) با نگاهی توصیفی و تحلیلی بررسی کند.
شایان ذکر است، "بررسی توصیفی و تحلیلی الغیبة شیخ طوسی" نوشته دکتر حیدرعلی رستمی با شمارگان 900 نسخه، در 153 صفحه و به بهای 50 هزار ریال ازسوی انتشارات بوستان کتاب منتشر شد.
پایان پیام/
نظر شما