گام جدیدکارشناسان درمذاکرات نهایی/انتشاراخباری ازتهیه پیش نویس توافق

خبرگزاری شبستان: در حالی اخبار تهیه پیش نویس توافق نهایی ایران و گروه 1+5 منتشر می شود که کارشناسان دو طرف در روز سوم دور میز مذاکرات حاضر شده اند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دومین دور مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5 در مرحله نهایی گفتگوهای دو طرف از روز پنجشنبه 15 فروردین در شهر وین آغاز شد.

بنابراین گزارش، در پایان دور دوم مذاکرات سیاسی ایران و گروه "1+5" که روزهای 18 و 19 مارس روزهای آخر سال 1392 شمسی در وین برگزار شد، اعلام شده بود دور سوم مذاکرات در سطح مدیران سیاسی از روز 7 تا 9 آوریل یعنی 18 تا 20 فروردین و مذاکرات کارشناسی از 3 تا 5 آوریل برگزار می شود.

براساس این گزارش، طرفین روز پنجشنبه بیش از چهار ساعت بر سر موضوعات فنی با یکدیگر گفتگو کردند.در این مذاکرات کارشناسان سازمان انرژی اتمی حضور دارند.

سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای نیز درباره این دور از مذاکرات اظهار داشت: این مذاکرات در چارچوب گام نهایی توافق ژنو برای رسیدن به راه حل جامع است.

وی تصریح کرد: همه موضوعات فنی که از سوی مدیران سیاسی به کارشناسان ارجاع شده در این دور از مذاکرات کارشناسی بررسی می شود.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که بطور مشخص چه موضوعات فنی درین دور از مذاکرات مطرح می شود؟ گفت: موضوعاتی که از دید مدیران سیاسی به بررسیهای کارشناسی بیشتری نیاز داشته است در این مذاکرات مطرح می شود.

عراقچی در پاسخ به اینکه ایا درباره راکتور اب سنگین اراک نیز گفتگو می شود؟ اظهار داشت: این موضوع و ابعاد فنی آن، و چگونگی از بین بردن نگرانی ها با حفظ ماهیت آب سنگین، یکی از موضوعات فنی است که جزئیات آن توسط کارشناسان بحث خواهد شد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای در پاسخ به این سوال که ایا با توجه به اینکه در مذاکرات قبلی اعلام شد ایران و ١+٥ درباره غنی سازی و ابعاد ان به درک مشترکی رسیده اند، این موضوع هنوز در دستور کار مذاکرات کارشناسی قرار دارد؟ گفت: بحث درباره این موضوع و سایر موضوعات همچنان ادامه خواهد داشت تا طرفین به تفاهم نهایی دست یابند.

به گفته عراقچی در این دور از مذاکرات کارشناسی نمایندگان ١+٥ حضور دارند و ریاست هیات کارشناسی ایران را نیز همچون دوره های قبلی مذاکرات کارشناسی حمید بعیدی نژاد مدیر کل سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه بر عهده دارد. ریاست هیات ١+ ٥ را نیز استفان کلمنت دستیار ویژه کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعهده دارد.

در روز دوم مذاکرات نیز 8 ساعت و در دوجلسه صبح و بعد از ظهر طرفین پای میز گفتگو نشستند و امروز نیز که روز سوم این مذاکرات از صبح گفتگوها در وین آغاز شده است.

گفتنی است هیات کارشناسی مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران به ریاست حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه با هیات کارشناسی 1+5 به ریاست استفان کلمنت دستیار ویژه کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکرات کارشناسی را انجام می دهد و نتیجه این مذاکرات کارشناسی که پیش از دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 به ریاست محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار می شود به مدیران سیاسی گزارش خواهد شد تا آنان در مذاکراتی که قرار است روزهای 18 تا 20 فروردین ماه برگزار شود، آن را بررسی کنند.
انتشار خبری از تهیه پیش نویس توافق نهایی مذاکرات ایران و گروه 1+5

در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1+5 یک مقام آمریکایی اعلام کرد که این کشورها در ماه آینده تهیه پیش‌نویس توافق نهایی در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران را آغاز خواهند کرد.

یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با خبرنگاران به شرط این‌که نامش فاش نشود در اظهارات امیدوارکننده‌ای اعلام کرد که ایران و شش قدرت جهان تهیه پیش‌نویس توافق نهایی‌شان را در ماه آینده آغاز خواهند کرد و این امیدواری را ایجاد کرده است که تا ماه ژوئیه (تیرماه) توافق جامع نهایی میان این کشورها صورت خواهد گرفت.

خبرگزاری آسوشیتدپرس با اعلام این خبر به نقل از این مقام آمریکایی گزارش داد که طرف‌های مذاکره‌کننده به پیشرفت‌هایی دست پیدا کردند.

آمریکا و هم پیمانانش تلاش می‌کنند با طرح این اتهام که ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای است مانع از پیشرفت ایران در زمینه تکنولوژی هسته‌ای شود. این در حالی است که ایران همواره تاکید دارد که فعالیت هسته‌ای‌اش صلح آمیز و در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است، اما واشنگتن و بسیاری از کشورهای غربی دیگر آن را نپذیرفته و با اعمال تحریم‌های یک طرفه علیه ایران تلاش می‌کنند تا مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شوند.

آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود آورده است پس از بیش از یک دهه بن‌بست دیپلماسی میان ایران و غرب این کشورها توانستند در اواخر سال گذشته میلادی به یک توافق اولیه دست یابند که براساس آن ایران متعهد شد در ازای کاهش برخی از تحریم‌های اقتصادی غرب بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای‌اش شامل محدود شدن غنی‌سازی اورانیوم در سطوح پایین و کاهش تولید پلوتونیوم را به مدت شش ماه به حالت تعلیق در آورد.

سازمان ملل و دولت آمریکا اعلام کرده است ایران تاکنون به توافقاتش عمل کرده است، اما این توافق اولیه که در ماه ژوئیه به پایان می‌رسد ممکن است برای شش ماه دیگر نیز تمدید شود. این امر موجب نگرانی میان کشورهای عربی سنی و رژیم صهیونیستی شده است. این کشورها مدعی‌اند که ایران با انجام این توافق زمان کافی برای پیشرفت در زمینه تکنولوژی هسته‌ای را به دست آورده و با کاهش یافتن برخی از تحریم‌های غرب توانسته است به میلیاردهای دلار که پیش از این در کشورهای دیگر بلوکه شده بود دست پیدا کند.

این مقام آمریکایی در ادامه گفت که هدف اصلی رسیدن به توافق نهایی تا بیستم ژوئیه بدون نیاز به تمدید مدت زمان این توافق است.

وی هم‌چنین گفت که بخش زیادی از کاری که باقی مانده توافقات فنی است، اما تاکنون بر سر هیچ چیز توافقی انجام نشده است.

رئیس‌جمهور آمریکا اوایل سال جاری گفته بود که شانس دستیابی به توافق جامع نهایی 50-50 و یا حتی کمتر است.

وی تاکید کرده بود که راه‌های دیپلماسی با ایران باید مورد آزمایش قرار گیرد چون راه جایگزین اقدام نظامی است که آمریکا و دیگر کشورها علاقه‌ای به آن ندارند.

پایان پیام/

کد خبر 355724

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha