وقتی وارد مسجد «رستم پاشا» می شوید...+عکس

خبرگزاری شبستان:در ورودی مسجد رستم پاشا ،دیوارهایی را می بیند که هنرمندانه به کاشی های آبی رنگ مزین شده اند؛این کاشی کاری آنقدر شما را متحیر می کند که قدم گذاشتن در محوطه را سخت می کند و وقتی وارد می شوید...

به گزارش خبرگزاری شبستان ،مسجد «رستم پاشا» یکی از بزرگ ترین شاهکارهای معمار «سینان» است که خلاقیت های معماری او تزیین کننده شهر استانبول است.
رستم پاشا که در قلب منطقه قدیمی «امینونو» واقع شده هیچ گاه خالی از بازدیدکنندگان و توریست هایی که از کشورهای مختلف می آیند،نبوده است.
زیبایی منحصر به فرد این مسجد به ویژه مربوط به معماری بسیار زیبایی است که آن را شبیه به یک موزه کاشی کرده است.
در دوران عثمانی،رستم پاشا،صدر اعظم وقت که فردی ثروتمند،محتاط و باهوش بود دستور ساخت مسجدی را صادر که به نام خود او نامگذاری شد.
این مسجد در یک مرکز تجاری در استانبول ساخته شد و به همین دلیل طبقه اول آن به یک سری مغازه برای خرید و فروش و مشارکت مسجد در فعالیت های تجاری شهر اختصاص داده شد.

امروز برای وارد شدن به محوطه حیاط این مسجد شگفت انگیز شما باید یک فضای پلکانی بسیار زیبا که انواع مغازه و رستوران در آن به چشم می خورد را بگذارنید.
وقتی وارد حیاط می شوید،دیوارهایی را می بیند که بسیار هنرمندانه و زیبا به کاشی های آبی رنگ مزین شده اند.
ارزش اصلی مسجد به خاطر نقوش گل‌هایی مانند میخک، مینا، لاله، رز و زنبق بعنوان نمونه‌ای از چینی‌کاری در قرن 16 در دیوارهای شبستان ورودی و ستون‌های پافیلی داخلی است.
این کاشی کاری آنقدر شما را متحیر می کند که قدم گذاشتن در داخل این محوطه را برایتان سخت می کند و سپس وقتی وارد می شوید....
این مسجد پر از نمونه های منحصر به فرد از کاشی های دوران عثمانی است.
پروفسور «صوفی ساتچی» از کارشناسان معماری «سینان» با اشاره به کاشی های منبر ،می گوید:اگر به این کاشی ها دست بزنید متوجه می شوید کا کاملا برجسته هستند،چون چیزهایی در درون آنها وجود دارد که هیچ کس از آن خبر ندارد.
این ها کاشی هایی متعلق به 500 سال پیش هستند که حتی قاب های پنجره ها را از آنها ساخته اند.
مسجد رستم پاشا گنبدی دارد که بر هشت ستون قرار گفته است،چهار ستون قابل رویت هستند و چهار ستون دیگر از چشم ها پنهانند.

معمار مسجد،این گنبد را بر روی یک هشت ضلعی قرار داده است و در حالی که گنبد سطح هشت ضلعی را می پوشاند،گوشه های آن با نیمه گنبدها باز هستند.
این طراحی برای وارد شدن نور به مسجد است.
فاصله میان نیم گنبدها با سه ضلعی هایی پر شده که با کاشی ساخته شده اند.
این یک طراحی عثمانی است که از تعداد بسیار زیادی کاشی استفاده می کند و مانند موزه کاشی است.
واقع بودن این مسجد در یک منطقه مرکزی تجاری عامل بسیار خوبی برای جلوگیری از سرقت کاشی های قیمتی آن است.
بر روی یکی از کاشی ها در سمت راست ورودی اصلی مینیاتوری از کعبه است که به سال 1050 برمی گردد که شاهکاری بسیار زیبا و مهم است.
 

کد خبر 354614

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha