به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، سید مجید موسوی (28 اسفند) در جلسه ستاد سن گندم استان سمنان گفت : با توجه به شرایط آب و هوایی استان ، برنامه ریزی لازم برای عملیات مبارزه با سن غلات تا سطح 23 هزار هکتار از مزارع اندیشیده شده است .
وی با تاکید بر اهمیت کار ستاد های مبارزه با سن خصوصا در شهرستان ها افزود : مدیران شهرستان ها از همه ظرفیت و توان موجود برای انجام مبارزه مطلوب استفاده کنند تا با توجه به اهمیت گندم برای کشور در سال جاری از این حیث خسارتی به محصول و تولید کنندگان استان وارد نشود .
موسوی با اشاره به جدی گرفتن بحث اطلاع رسانی به بهره برداران در خصوص موضوعات مبارزه با سن ، فرایند برداشت و بعد از برداشت تاکید کرد : مراقبت های لازم حین و بعد از برداشت و قرار گرفتن گندم های تولیدی در چرخه خرید پیش بینی شده انجام شود تا در مسیر اصلی و در چرخه غذایی افراد جامعه قرار گیرد .
خدابخش عرب معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با توجه به اهمیت گندم برای کشور وحساسیت ویژه بخش کشاورزی گفت: عملیات های کنترلی در مرحله داشت گندم از جمله مبارزه با علف های هرز و در روزهای آتی با سن غلات با جدیت یپگری می شود و هشدارهای لازم نیز از طریق پیام ها ارائه خواهد شد .
مدیر حفظ نباتات سازمان افزایش سطوح زیر کشت، کشت دیر هنگام ، پراکنش و کوچکی قطعات کشت ، تغییرات آب و هوایی،عدم مبارزه به موضع با آفت سن و عدم برداشت به موقع را بعضا از عوامل افزایش آفت سن ذکر کرد.
حمید نادریان گفت : برآورد می شود در سال جاری با توجه به شرایط 23 هزار هکتار از مزارع غلات استان زیر پوشش مبارزه با سن قرار گیرد که برای مبارزه ادوات و سموم لازم تامین و تدارک شده است .
وی افزود : برای مبارزه با سن غلات بیش از 50 شبکه خصوصی و دولتی کار سرکشی ،بررسی ، نظارت و هشدارهای لازم برای مبارزه را انجام خواهند داد .
در این جلسه از سوی سایر اعضاء به مواردی از جمله تاثیر میزان بارندگی بر سطوح مبارزه ، بررسی وضعیت زمستان گذارانی سن غلات، استقرار شبکه های مراقبت ، اجرای برنامه های آموزشی ، تجهیز ناوگان مبارزه ، دقت لازم در زمان خرید محصول و ...اشاره شد.
یادآوری می شود : تمامی عملیات سال زراعی جاری مبارزه با سن غلات به صورت زمینی و با استفاده از 72 دستگاه سمپاش توربولاینر، 259 دستگاه سمپاش بوم دار ودیگر سمپاش ها انجام خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما