حجتالاسلام محمد رضایی، پژوهشگر مهدوی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با بیان اینکه حضرت زهرا پنج سال بعد از نزول قرآن در مکه متولد شدند و 8 سال در آنجا زندگی کردند، گفت: این روند 8 ساله همراه بود با نقطه اوج نزول سورههای مکی بود.
وی با اشاره به اینکه در سه سال اول بعثت پیامبر که دعوت مخفیانه بود نزول قرآن به وسعت نیست، خاطرنشان کرد: در آن زمان هنوز مسلمانها زیاد نشده بودند، پرسشها زیاد نبود و نزول وحی کمتر صورت می گرفت.
حجتالاسلام رضایی با اشاره به اوج نزول قرآن بعد از علنیشدن دعوت پیامبر خاطرنشان کرد: اوج نزول سوره های قران بیشتر زمانی بود که پیامبر با مشرکان به جهت فکری و نرمافزاری مبارزه میکرد، سورههای این مقطع همراه با زندگی هشت ساله حضرت زهرا در مکه و هماهنگ با نزول قرآن بود.
این پژوهشگر مهدوی گفت: بر اساس روایات پیامبر اسلام در مدینه برای مردم از مسایلی که آینده برای اهل بیت اتفاق میافتد روایت میکرد و در حقیقت روضه خوانی میکردند.
وی با بیان اینکه پیامبر به طور خصوصی برای حضرت زهرا به ذکر مصیبت اهل بیت میپرداختند، تصریح کرد: با توجه به انس حضرت زهرا با صوت زیبای قرآن پیامبر در نیمه شب ها، پیامبر در روایتی فرمودند؛ یا زهرا یکی از مهمترین مصیبتهایی که بعد از من خواهی دید که بسیار سنگین است این است که آرامش در صوت قرآن مرا نداری و بعد از رحلت من آستانه تحملت اندک میشود.
حجتالاسلام رضایی با بیان اینکه زندگی 18 ساله حضرت زهرا همراه با ابتهاجات و حالات جذاب قرآنخوانی نیمه شب پیامبر بود، اظهار داشت: با توجه به اینکه تلاوت قرآن سحرگاهان پیامبر الزام به نزول تدریجی نبود ولی حضرت زهرا در آن تلاوتها عمق قرآن را فرا میگرفتند.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه تمام همسران پیامبر غیر از ام سلمه اهل سحرخیزی نبودند، ادامه داد: بنابراین حضرت زهرا تنها کسی بودند که در نیمه شبها همراه با صوت قرآن پیامبر به سلوک معنوی رسیدند چرا که همراه با معرفت و معنویت بود.
وی با اشاره به اعتقاد شیعه به دو کتاب ارزشمند در میان اهل بیت اظهار داشت: مصحف علی که ترتیب نزول قرآن همراه با روایات مربوط به هر آیه است و مصحف فاطمه که بر اساس روایات فرشتگان از آینده بشریت است که حضرت علی (ع) آن را مینگاشتند.
حجتالاسلام رضایی با بیان اینکه در نگاه شیعه اگرچه معروف است که مصحف علی در سه روز بین رحلت پیامبر نوشته شده، گفت: حضرت علی (ع) سورههای قرآن را در محضر پیامبر میشنیدند و احتمالا تنظیم میکردند، بنابراین اصل معارف در زمان پیامبر بیان شده است.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه قرآن بر اساس ترتیب نزول سورهها نگاشته نشده، تصریح کرد: حضرت علی (ع) محتوا و مفاهیم سورهها را بر اساس ترتیب نزول گردآوری کرده و مصحف علی مکملی برای مصحف فاطمه است در حالی که اخبار فرشتگان از عالم غیب بی ارتباط با قرآن نیست.
وی با بیان اینکه امام زمان بعد از ظهور، قرآنی را به همراه دارند که بر اساس ترتیب نزول مصحف علی است و فقط چیدمانش فرق دارد، گفت: با توجه به اینکه روح قرآن را در روایات اهل بیت می بینیم، قران زمان امام زمان نیز همراه با سنت اهل بیت تعمیم داده می شود.
حجتالاسلام رضایی قانون زمان حضرت حجت را بر اساس مصحف علی دانست و گفت: این در حالی است که کتاب حضرت زهرا نزد امام میباشد و بانوان دوران ظهور همه آگاه به قران و تفسیرگوی قرآن هستند، روایات و معارف را میشناسند که منشأ این آگاهی به سیرت و زندگی فاطمه برمیگردد.
این پژوهشگر مهدوی با اشاره به زندگی و تربیت مهدوی در آخرالزمان تاکید کرد: در آخرالزمان زمانی می توانیم موفق باشیم که از آسیبها، فتنهها محفوظ بوده و قرآن و معارف اهل بیت را گام به گام وارد متن زندگی کنیم و منشی پیوسته با معارف داشته باشیم تا در دوران غیبت سبک زندگی مهدوی را تبدیل به گفتمان جهانی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما