به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، فاطمه دیناروند، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شوش، صبح امروز(15 آذر) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی این شهرستان، گزارشی از وضعیت کتابخانه های عمومی شوش ارائه داد و گفت: درحال حاضر 10 باب کتابخانه عمومی در شهرستان به فعالیت می پردازند که 7 باب آن از سال 84 تاکنون راه اندازی شده اند و یک باب کتابخانه دیگر نیز در شهر شاوور در حال احداث می باشد.
وی با اشاره به منابع کتابخانه ای به عنوان یکی از شاخص های اصلی ارزیابی کتابخانه های عمومی، تصریح کرد: در سال 83 کتابخانه های عمومی شهرستان دارای 17 هزار جلد کتاب بودند که این رقم در سال 89 به 66 هزار جلد افزایش یافته است.
وی شاخص بعدی و اصلی ارزیابی کتابخانه های عمومی را اعضاء و خصوصاً اعضاء فعال دانست و در این خصوص، افزود: در 6 ماهه اول سال جاری بیش از 6 هزار و 770 نفر به عنوان عضو فعال از کتابخانه های عمومی شهرستان استفاده کردند که این رقـم در مقـایسه با سال قبل از 198درصد رشد داشته و ایـن امـر به دلیل اجرای طرح های موفقی نظـیر پیک مـوتـوری کتـاب، ایستگاه های مختلف کتاب در مراکز جمعیتی، طرح کتاب من و ... است.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شوش، اضافه کرد: در همین راستا مجموع منابع به امانت رفته در 6 ماهه اول سال جاری 127 هزار و 20 جلد کتاب بوده است که نسبت به شش ماهه اول سال 88 از 72 درصد رشد برخوردار می باشد.
وی ادامه داد: تعداد مراجعین یکی دیگر از شاخص های اصلی در فعالیت کتابخانه ها محسوب می شود که تعداد کل مراجعین به کتابخانه های عمومی شهرستان در 6 ماه اول سال جاری 102 هزار و 850 نفر بوده که نسبت به سال 88 از 178 درصد رشد برخوردار است.
وی هـمچنین در رابطه با وضعیت انجمن های شهرستان، خاطر نشان کرد: درحال حاضر 7 انجمن کتابخانه عمومی در شهرستان وجود دارد که شامل 3 انجمن مربوط به بخش ها، 3 انجمن در شهر و یک انجمن در شهرستان می باشد که با ارسال تقویم جلسات به رؤسای انجمن ها و تأکیدشان بر تشکیل منظم جلسات امیدواریم شاهد رشد نظام مند این جلسات درآینده باشیم.
دیناروند، در ادامه به بیان توضیحاتی در خصوص طرح های در حال اجرا در شهرستان نظیر پیک موتوری کتاب، ایستگاه های مطالعه، جمعه بازار کتاب، طرح کتاب من وگزارش موفقیت این طرح ها و دو طرح پیشنهادی خود به نام طرح باکس کتاب ویژه ناوگان مسافربری های برون شهری، باکس مجلات در پارک های شهر و تفاهم نامه های منعقده بین بسیج ادرات، اداره اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و پیگیری های انجام شده توسط اداره کتابخانه ها در خصوص کتابخانه های مشارکتی هلال، دانیال نبی(ع) اوقاف و حوزه علمیه خواهران پرداخت.
وی در پایان با اشاره به اهمیت پرداخت نیم درصد شهرداری ها به عنوان مهم ترین منبع مالی اداره کتابخانه ها خواستار همکاری شهرداران در جهت ایفای وظایف قانونی خود در این زمینه شد و اظهار امیدواری کرد: با حمایت و ارشادات فرماندار و رییس انجمن و اعضای انجمن شاهد رشد و بالندگی بیش از پیش کتابخانه ها باشیم.
همچنین در این جلسه مهندس سعیدی نیا، فرماندار و رییس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان شوش، ضمن قدردانی از فعالیت کتابخانه های عمومی شهرستان، به خاطر تلاش های ارزنده در عرصه کتابخانه های عمومی و اجرای طرح های ابتکاری در جهت توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه درجامعه اظهار داشت: با توجه به ظرفیت بالای شهرستان شوش و با عنایت به وجود مراکز دانشگاهی پیام نور و آزاد اسلامی و استقبال خوب خانوادها از کتابخانه ها، نیاز به افزایش منابع کتابخانه ای در زمینه های علمی و فرهنگی و تربیتی و... داریم.
وی یاد آور شد: همچنین نیازمند توسعه کتابخانه ها هستیم که بتوانند جوابگوی نیازهای شهرستان باشند و باتوجه به محدویت منابع مالی کتابخانه ها و اینکه قانونگذار یکی از منابع مالی اصلی کتابخانه ها را سهم نیم درصد از درآمدهای شهرداری ها عنوان کرده، لازم است علاوه بر شهرداری ها که وظیفه قانونی آنهاست که با پرداخت سهم نیم درصد از درآمدهای خود کتابخانه ها را یاری کنند، سایر سازمان ها و ارگان ها نیز جهت اجرای برنامه های فرهنگی کتابخانه ها همکاری و مساعدت لازم را داشته باشند و برنامه های فرهنگی خود را با مشارکت اداره کتابخانه ها انجام دهند.
وی تأکید کرد: از شهرداری ها هم انتظار می رود علاوه بر پرداخت سهم نیم درصد شهرداری ها در قالب برنامه های فرهنگی خود با تصویب شوراهای اسلامی کمک هایی را جهت اجرای برنامه های فرهنگی به اداره کتابخانه ها داشته باشند و همچنین تدابیری اتخاذ می شود تا بتوانیم با توجه به کمبود اعتبارات عمرانی سال 89 کتابخانه ها از محل اعتبارات مازاد این کمبود جبران شود.
سعیدی نیا، در ادامه ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص انجمن های شهرستان بر تشکیل منظم جلسات انجمن ها و اجرای تفاهم نامه های منعقده و ایجادکتابخانه های مشارکتی تاکید و با بیان مطالبی در خصوص اهمیت نشریات به عنوان منبعی با اهمیت جهت رفع نیاز اطلاعاتی دانشجویان و پژوهشگران مراجعه کننده به کتابخانه ها، از سازمان ها و ارگان ها خواست با ارسال یک نسخه از نشریات تخصصی خود به کتابخانه ها امکان استفاده همه اقشار را از این نشریات فراهم کنند و در جهت غنی سازی منابع کتابخانه ای سهیم باشند.
وی یاد آور شد: همچنین با استقبال از طرح جعبه نشریات در پارک ها، خواستار همکاری شهرداری شوش در جهت اجرای این طرح در پارک ها به صورت ایجاد فضایی مستقل و مسقف و دارای طراحی زیبا جهت تشویق خانواده ها به مطالعه در این محل ها شد و در پایان با توجه به اهمیت پرداخت سهم نیم درصد شهرداری ها بر تسریع در پرداخت این مبالغ به صورت علی الحساب از سوی شهرداری ها تأکید کرد.
سپس رییس دانشگاه پیام نور شوش، ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده و اجرای طرح های ابتکاری توسط اداره کتابخانه در جهت توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه در شهرستان اذعان داشت: مناطق روستایی و محروم از لحاظ ایجاد کتابخانه عمومی در آنها و دسترسی به کتاب نباید نادیده انگاشته شوند و سعی کنیم این طرح های ابتکاری را در جهت ترویج مطالعه، در روستاهای محروم که عمده مشکلات فرهنگی ما در آنهاست، به اجرا درآوریم.
پایان پیام/
نظر شما