به گزارش خبرگزاری شبستان، همایش عمره گزاران استان تهران با حضور نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت و جمع کثیری از عمره گزاران استان تهران در سالن سرپوشیده استادیوم آزادی برگزار شد.
در این همایش نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) خدمات رسانی به زائران را از وظایف اصلی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت دانست و اظهار داشت: همه دست اندرکاران حج و زیارت بدون چشم داشت و انتفاعی، در صدد خدمات رسانی به زائران هستند. اقدامات و خدماتی که در حوزه حج وزیارت جمهوری اسلامی ایران انجام میگیرد، نسبت به کشورهای دیگر به مراتب از کیفیت بالاتر و هزینه پایینتر برخوردار است و با نظارت دقیقتری صورت میگیرد. البته شرایط بین المللی و تورم جهانی نیز همه ساله در بالا رفتن هزینهها نقش داشته که تلاش شده نقش انها در حوزه حج وزیارت کم رنگ شود.
هدف از عمره و حج
حجت الاسلام قاضی عسکر سفر معنوی عمره و حج را یکی از سفرهای تاثیر گذار در زندگی فردی و اجتماعی انسان دانست و گفت: بر اساس قرآن و روایات هدف سفرهای زیارتی تحول روحی و اخلاقی در مردم، ساختن انسانها و تربیت معنوی آنها برای ایجاد تحول در جامعه است. نه فقط حج یا عمره بلکه همه فرائض دینی وقتی به صورت مجموعه ای به آنها نگریسته شود مشخص میشود که همه برای ساختن یک جامعه نمونه توحیدی و انسان کامل ایجاد شده اند.
نماینده ولی فقیه اظهار داشت: هر یک از دستورات دینی اسلام فلسفه ای دارد و میتواند بخشی از معضلات زندگی بشر را حل کند. به عنوان مثال اسلام علاوه بر بعد معنوی و فردی نماز، به مسائل اجتماعی انسان هم توجه دارد.
وی افزود: در هر سال شعاع نورانی نماز در حج گسترش مییابد. مسلمانان یک اجتماع روزانه در مسجد و اجتماعی هفتگی در نماز جمعه و یک اجتماع سالانه در حج تمتع دارند. مسلمانان از گوشه و کنار جهان در یک مکان معین و در ایام معدودات در عرفات، مشعر و منا حضور مییابند. حضور مسلمانان در مشاعر با بیانی که قرآن دارد «لیشهدوا منافع لهم» هدف گذاری شده است تا مسلمانان متحول و جهان اسلام با یگدیگر آشنا شوند. «تعارف» که اسلام مطرح میکند، شناخت نسبت به یکدیگر است. شناسایی مسائل جهان اسلام و تصمیم گیری برای حل مشکلات از اهداف حج است.
قاضی عسکر افزود: درگذشته سازمان مللی در کار نبود و اکنون نیز که وجود دارد بازیچه دست ابرقدرتها است. اما اسلام قبل از همه چنین اجتماع بزرگ سالیانه ای را ترتیب داده تا مسلمانان و سران کشورها و علما اندیشمندان از هر جامعه اسلامی به آنجا امده و در عرصه بین المللی تحول ایجاد کنند.
مطالعه درباره آداب و احکام سفر حج و عمره
وی مناسک عمره، اطلاعات تاریخی اسلام و شهرهای مکه و مدینه، شناخت مذاهب اسلامی، آداب سفر حج و عمره و آداب معاشرت را از جمله مسائلی دانست که فرد عمره گذار قبل از عزیمت به سفر، باید آموزشهای مناسبی درباره آنها ببیند.
سرپرست حجاج ایرانی در ادامه افزود: بخش آموزش بعثه مقام معظم رهبری، قبل سفر، بستر را برای زائران عزیز آماده کرده و سی دی هایی به نام مدینه شناسی و مکه شناسی تهیه شده تا زائران از این طریق اطلاعات لازم را در باره شهرهای مکه و مدینه کسب کنند همچنین کتابهای بسیاری هم در این زمینه چاپ شده که نسخههای الکترونیکی آنها در سایت بعثه وجود دارد و افراد میتوانند از آنها استفاده کنند.
وی زائران را به مطالعه بیشتر در زمینه سفر عمره با استفاده از منابع موجود دعوت کرد و افزود: ما باید بدانیم زیارت یعنی چه؟ آداب زیارت چیست؟ چگونه باید زیارت کرده و دعا کنیم؟ از پیغمبر و ائمه معصومین چه بخواهیم؟ افراد بسیاری در بقیع مدفونند. حدود 10 هزار نفر از ائمه معصومین، پسران ودختران پیغمبر و همچنین صحابه، علما و دانشمندان در طول تاریخ در قبرستان بقیع دفن شده اند. این حجم اطلاعات را روحانی کاروان در چند جلسه آموزش نمیتواند به زائر انتقال دهد و زائران باید خود در فرصتی که باقی مانده است با استفاده از منابعی که در اختیار آنها قرار میگیرد اطلاعات خود را افزایش دهند و در جلسات آموزشی شرکت کنند.
توجه به سلامتی زائران
سرپرست حجاج ایرانی بر مراقبت از سلامتی زائران تاکید کرد و اظهار داشت: مکرراً به روحانیون و مدیران کاروانها و زائران توصیه شده در هنگام حرکت از مدینه به سوی مکه افراد زمان زیادی را در اتوبوس و یا درمسجد شجره منتظر هستند و وقتی که به مکه میرسند بیشتر افراد خسته هستند. از سوی دیگر عده ای عجله میکنند که باید همان هنگام برای انجام دادن اعمال به مسجد الحرام بروند و این گونه مسائل فشار زیادی را بر زائر وارد میکند و کسانی که مسن هستند و یا سابقه بیماری دارند، دچار مشکل میشوند.
سختگیری عربستان در باره مواد مخدر
وی به قوانین سختگیرانه عربستان در باره حمل مواد مخدر اشاره کرد و اظهار داشت: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در مبادی خروجی کشور و مرزها به طور جدی بر مساله مواد مخدر و افرادی که اعتیاد دارند نظارت میکند. اگر افرادی که آلوده به مواد مخدر هستند از مرز عبور کنند و در عربستان دستگیر شوند، دچار شرایط سختی در زندانهای عربستان خواهند شد. شرایط این زندانها بسیار سخت و غیر قابل تحمل است. اکنون کسانی که قصد انتقال مواد مخدر دارند توجهی به تذکرات نداشته باشند از سفر عمره باز میمانند و گذرنامه آنها توقیف خواهد شد.
حتی تصرف در یک تار نخ از پرده کعبه حرام است
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار داشت: مساله دیگری که در چند ماه گذشته شاهد آن بوده ایم، چند مورد دستگیری به خاطر کندن قسمتی از نخ و پارچه پرده کعبه و یا قیچی کردن بخشی از آن بوده است. این کار از نظر سعودیها جرم محسوب میشود و از نظر شرعی نیز حرام است. چون تصرف در مال دیگران به حساب میآید حتی اگر کسی در یک تار نخ از پرده کعبه تصرف کند حرام است. البته این دسته افراد نا آگاهانه به این اقدام دست زده اند. دوربینهای فراوانی در اطراف حرم وجود دارد و بلافاصله این افراد را شناسایی و دستگیر کرده اند و چند روز در زندان نگه داشته و سپس به کشور بازگردانده شده اند. این دسته اقدامات از یک سو فرد را از فرصت معنوی عمره محروم میکند و از سوی دیگر سبب تبلیغات منفی برای شیعه و جمهوری اسلامی ایران میشود.
تاکید بر وحدت امت اسلام
وی پرهیز از بحث شیعه وسنی را از مسائل مهم و قابل توجه از سوی زائران دانست و اظهار داشت: مشکل دیگری که به عنوان آسیب مطرح میشود این است که برخی افراد فکر میکنند به مکه و مدینه آمده اند تا بحث شیعه وسنی را مطرح کنند و به زعم خود در دفاع از ولایت کاری انجام دهند که این کار اشتباهی است. این گونه اقدامات، سبب تبلیغات منفی علیه شیعه میشود.
نماینده ولی فقیه تصریح کرد: بخشی از علل اقدامات شنیع که از سوی تکفیریها انجام میشود، به مسائل سیاسی و پشتیبانی قدرتهای شیطانی مربوط است. اما بخشی از این مساله به رفتار مسلمانان با یکدیگر باز میگردد لذا ضروری است بهانه ای به دست تکفیریها داده نشود. مراجع شیعه نیز به اتفاق آرا فتوا داده اند که اهانت به مقدسات دیگران حرام شرعی است همین لفظ حرام را مقام معظم رهبری و برخی از مراجع دینی به کار برده اند. باید از فرصت عمره و حج در شرایط کنونی برای توسعه وحدت امت اسلامی استفاده کرد. معنای وحدت هم این نیست که خدای ناکرده عقاید خود را رها کنیم بلکه با تکیه بر مشترکات، در عرصه بین المللی از اسلام دفاع کنیم. در این زمینه به روحانیون محترم توصیه لازم شده است.
حجت الاسلام قاضی عسکر به تشریح شرایط سیاسی جهان پرداخت و افزود: در شرایطی که دشمنان با غولهای رسانهای خود در صدد دامن زدن به آتش تفرقه میان مسلمانان هستند و رژیم صهیونیستی نیز با سوء استفاده از شرایط پیش آمده، بار دیگر فلسطینیان را مورد حمله قرار داده است باید از اختلافات مذهبی و قومی پرهیز شود.
افزایش تعداد عمره گزاران
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود تعداد زائرانی را که امسال به عمره مشرف میشوند را 850 هزار نفر عنوان کرد و اظهار داشت: بحمدالله تعداد عمره گزاران امسال افزایش یافته است و لی باید دانست که هم اکنون نیز میلیونها نفر در نوبت تشرف قرار دارند. متاسفانه به خاطر ثبت نام بی رویه ای که در گذشته صورت گرفت، نزدیک به 7 میلیون نفر برای عمره ثبت نام کردند، البته در آن هنگام نظر بعثه این بود که سه سال یک بار از میان ثبت نام کنندگان قرعه کشی شود تا بتوان بعدا برنامه ریزی مناسبی در این زمینه انجام داد. به هر حال اکنون با مسائل ناشی از ثبت نام بی رویه در عمره مواجه هستیم.
وی درباره کاهش ایام عمره اظهار داشت: یکی از راهکارهایی که میتوانستیم از تعداد کسانی که در نوبت عمره قرار دارند بکاهیم این بود که تعداد روزهایی که زائران به عمره مشرف میشوند کاهش یابد. اگر میخواستیم مدت اعزام به عمره را در سقف همان 15 روز نگه داریم، حداکثر زائری که میتوانستیم امسال به عربستان ببریم 450هزار نفر بود و معنایش این بود که مردم باید 15- 20 سال در نوبت تشرف عمره باقی بمانند و ما این کار را به مصلحت ندیدم. لذا با کاهش زمان اعزام عمره به 10 روز، فرصت مناسبی برای تشرف تعداد بیشتری از هموطنان به عمره فراهم شد.
سرپرست حجاج ایرانی در خصوص طرح توسعه بیت الله الحرام و مسائل مربوط به آن اظهار داشت: تخریب هایی که برای توسعه حرمین شریفین در مکه و مدینه ایجاد شده است باعث شده تا تعداد زائران در حج و عمره از سوی سعودیها کاهش داده شود و از سوی دیگر عبور و مرور زائران و همچنین مساله مسکن آنها نیز از مسائلی است که سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در صدد یافتن ارهکارهای مناسبی هستند. البته سعودیها اعلام کرده اند که این طرح سه ساله طول خواهد کشید. در چنین شرایطی برنامه ریزی برای 850هزار زائرعمره گذار کار بسیار عظیمی است که از سوی مجموعه حج و زیارت جمهوری سالامی ایران انجام میگیرد که این مهم جز با همراهی و همکاری شما عمره گزاران عزیز میسر نخواهد بود.
بانوان در حج و عمره
یکی دیگر از توصیههای نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت رعایت بیش از پیش حجاب از سوی بانوان ایرانی در حج و عمره بود. وی در این باره اظهار داشت: بحمدالله بیشتر بانوان ایرانی محجبه هستند و عده قلیلی هم که در این زمینه غفلت میکنند باید محترمانه به آنها تذکرداده شود. بانوان ایرانی باید به حرمت شهرهای مکه و مدینه و همچنین جلوگیری از سوء استفاده وهابیت نسبت به رعایت حجاب خود بیشتر دقت کنند و در خریدها و رفت آمدها خود فضای عربستان را مد نظر داشته باشند.
توصیه به زائران در ایام نوروز
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته بهب عثه مقام معظم رهبری نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت از زائرانی که در ایام نوروز به عمره مشرف میشوند، خواست سال جدید را با دعا در مسجد الحرام و مسجدالنبی آغاز کنند و افزود: در چنین لحظاتی باید قرآن تلاوت کرد و در کنار دیگر هموطنان آرزوی سالی توام با موفقیت و سربلندی برای عزیزان خود کنیم. همچنین باید مراقب بود خدای ناکرده به گونه ای رفتار نشود که سبب تبلیغات منفی علیه ما گردد.
پایان پیام/
نظر شما