به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله صادق آملی لاریجانی در مراسم تحلیف 337 کارآموز قضایی افزود: یکی از اقدمات بسیار مهم در این دوره تلاش برای ورود جمع زیادی از قضات جوان به دستگاه قضایی است که این اقدام، کمبود نیرو را ترمیم می کند. در طی برنامه پنجم توسعه باید چهار هزار قاضی به دستگاه قضایی اضافه شود.
وی با اشاره به حساسیت کار قضاوت خطاب به این کارآموزان گفت: امور مهمی به شما واگذار می شود و هرچقدر این مقام خطیر است، اما خطراتی هم شما را تهدید می کند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی، جهل و هوای نفس را دو خطر مهم در کمین قضات خواند و گفت: قاضی برای دادن رای درست باید به قانون و فتوای فقهی احاطه کامل داشته باشد.
وی گفت: قاضی نمی تواند به بهانه اینکه مطلبی را در قانون نیافته است از اعمال رای استنکاف کند و به فتوای فقهی مراجعه ای نداشته باشد.
رئیس قوه قضائیه گفت: قانون آیین دادرسی کیفری هم اکنون در مرحله نهایی شورای نگهبان است و موارد متعددی از قانون مجازات اسلامی هم تفاوت پیدا کرده است که قضات باید اشراف کامل داشته باشند.
وی گفت: قضات به ویژه قضات جوان از رکود اطلاعات قضایی اجتناب کنند ، تا دانش قضایی شان همیشه نو باشد.
آیت الله صادق آملی لاریجانی افزود: افراد صاحب قدرت و مکنت به سراغ قضات می آیند و به روش های مختلف سعی می کنند احکام به نفع شان صادر شود که قضات باید مراقب باشند.
وی گفت: باید درد فقرا و محرومان را درک کرد تا در قضاوت به فقرا و مظلومان ظلم نشود.
رئیس قوه قضائیه گفت: در نظام اسلامی به هیچ وجه پذیرفته شده نیست که حق مظلوم و فقیری اجحاف شود.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به تاکید استقلال قاضی در قانون اساسی و در شرع گفت: من همیشه از استقلال قاضی دفاع کرده ام اما استقلال با مشورت مغایرت ندارد به ویژه در پرونده های کلان ملی.
وی گفت: اگر اجرای حکمی در جهت وهن عمومی و کل کشور شود باید در این حکم ملاحظه کرد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه از قضات به ویژه کارآموزان قضایی حاضر در این مراسم خواست غضب نداشته باشند چرا که برخی مواقع شاهدیم که یک قاضی به واسطه داشتن غضب فردی را به بازداشت موقت محکوم می کند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی گفت: باید در احکام و قراری که صادر می کنیم مراقب باشیم تا غضب قاضی متجلی نشود.
وی در پایان ضمن توصیه های اخلاقی به قضات گفت: رعایت اخلاق حتی به روشنایی علم هم کمک می کند.
پایان پیام/
نظر شما