به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر رضا احمدی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، صبح امروز(20 اسفند) در نشست خبر با اصحاب رسانه استان، اظهار کرد: در استان ایلام سال منابع طبیعی داریم چون در ابتدای هر سال، همکاران منابع طبیعی در راستای احیا و حفاظت از منابع طبیعی فعالیت می کنند.
وی، با بیان اینکه حفاظت هم یک نوع احیا در جنگل ها و مراتع استان است، ابراز کرد: روز اول فرودین هر سال به عنوان از سوی مجمع جهانی بین الدول به عنوان روز جهانی جنگل نامگذاری شده که این امر می تواند با مشارکت و حضور مردم در امر صیانت از جنگل ها و اطلاع رسانی در این زمینه نقش مهمی داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، با بیان اینکه همکاران منابع طبیعی در راستای حفاظت از این میراث گرانبها از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد، ابراز کرد: بر اساس قانون، حفاظت به عنوان اصلی ترین فعالیت و ماموریت منابع طبیعی استان و همچنین، اصلاح و احیا، توسعه و بهره برداری پایدار از فعالیت های منابع طبیعی بوده که همه این فعالیت ها در راستای حفاظت از منابع طبیعی است.
وجود 142 هزار هکتار اراضی جنگلی در ایلام
احمدی، در ادامه تصریح کرد: استان ایلام با بیش از 2 میلیون هکتار مساحت، در حال حاضر 142 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 146 هزار هکتار مرتع و بیایان دارد که در مجموع 87 درصد از سطح استان اراضی استان را اراضی ملی تشکیل داده و بیش از 9/99 درصد دارای سند به نام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور است.
وی، یادآور شد: همه دغدغه ما این است که این 642 هزار هکتار جنگل را محافظت کنیم و با تفکر دانش بنیانی که در منابع طبیعی استان وجود دارد در تلاش هستیم که به نقطه مطلوب در این عرصه برسیم، امروز نگاه به منابع طبیعی در استان یک نگاه علمی بوده و در این مقطع زمانی 70 نفر از کارکنان این اداره کل دارای مدرک کارشناسی ارشد در زمینه های مختلف منابع طبیعی هستند.
شناسایی بیش از 1000 گونه گیاهی در ایلام
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، گفت: بیش از 1000 گونه گیاهی و 95 گونه درختی و درختچه ای و بیش از 43 وارینته از درخت بلوط در این استان شناسایی شده و باعث شده که منابع طبیعی استان و جنگل های و مراتع استان به عنوان یک میراث فرهنگی با قدمت ماندگاری بالا در کشور معروف باشد.
ایلام موزه جنگل های دنیاست
احمدی، در ادامه با بیان اینکه استان ایلام به عنوان موزه جنگل های دنیا مطرح است، ابراز کرد: کهنسال ترین درختان بلوط ایرانی و کهنسال ترین درخت بنه دنیا در استان ایلام وجود دارد و این در حالی است که تمام گونه های گیاهی استان دارای خواص دارویی، خوراکی و صنعتی هستند.
وی، با اشاره به اینکه تعامل خوبی بین دستگاه های استان، سازمان های مردم نهاد، دستگاه های حاکمیتی و نظارتی در خصوص حفاظت و احیای منابع طبیعی وجود دارد، ابراز کرد: استان ایلام پتانسل دارا بودن بیش از یک میلون هکتار جنگل را دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، یادآور شد: با وجود میزان بارندگی، خاک مناطق و عرض جغرافیایی، استان ایلام این ظرفیت را دارد که 50 درصد از اراضی استان تبدیل به جنگل شود و این در حالی است که امروز 32 درصد از سطح استان را جنگل تشکیل می دهد.
احمدی، با اشاره به اجرای برنامه 10 ساله برای تحقق افزایش سطوح جنگلی استان، افزود: این برنامه از سال 91 در استان ایلام آغاز شده است، تصریح کرد: در این برنامه 360 هزار هکتار به جنگل های استان از لحاظ کیفیت و کمیت و با هزار همکاری و مشارکت خود مردم ایجاد خواهد شد.
منابع طبیعی با مردم برای مردم
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص نقش و جایگاه مردم در حفاظت از منابع طبیعی، اظهار کرد: حفاظت از منابع طبیعی با تصمیم سازی و نظارت و با مشارکت خود مردم انجام خواهد شد و زمینه این امر در مردم استان وجود دارد و مردم از گذشته توجه ویژه ای به منابع طبیعی داشته اند به طوری که الان در فاصله کمتر از 1 کیلومتری شهر ایلام جنگل وجود دارد.
وی، در پایان با بیان اینکه در خصوص حفاظت از منابع طبیعی قدردان مردم استان هستیم، از حمایت ها و مساعدت های تمامی مسئولان، امام جمعه، استاندار، معاونان استاندار، فرمانداران و مدیران دستگاه های مختلف تقدیر کرد و خاطرنشان کرد: دست به دست هم می دهیم و 360 هزار هکتار جنگل را در استان ایجاد خواهیم کرد.
پایان پیام/
نظر شما