به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، قربان عباسی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: استان گلستان علاوه بر جذابیت های مختلف طبیعی و تاریخی با داشتن آبشارها و چشمه سارهای فراوان به سرزمین آبشاران معروف است. در گلستان شیب تند رشته کوه های البرز که خود سرچشمه رودهای فراوانی نیز است آبشارهای کوچک و بزرگ بسیاری بوجود آورده کهاز نواحی مختلف سرازیر است و جلوههای زییایی را ایجاد کرده است. از جمله آبشارهای زیبای این سرزمین میتوان به آبشار شیرآباد، لوه، کبودوال، گلستان، باران کوه، زیارت و دوآب اشاره کرد که در جای جای این استان پراکنده شده است.
وی افزود: این آبشارها برخی بلند و پرآب و برخی نیز طبیعی و زیبا هستند و از آن جا که در ارتفاعات و دامنههای شمالی البرز قرار دارند اطراف آن دارای اقلیمی مساعد و هوایی دلپذیر است. وجود این آبشارها در گردشگاه های طبیعی و با توجه به جذابیت های موجود در ایام مختلف سال گردشگران و مسافران بسیاری را به سوی خود می کشاند. آبشار شیرآباد در 6 کیلومتری جنوب خانبهبین از جمله مناطق زیبای این استان است.
عباسی خاطرنشان کرد: این آبشار با توجه به موقعیت خاص و وجود هفت آبشار هفت طبقه و غار منحصر بفرد همواره مورد توجه گردشگران بوده است. در بالای این آبشار غار معروفی با جاذبههای خاص وجود دارد، که یکی از غارهای مهم طبیعی و جالب است. از این غار آب جاری بوده و نیز زیستگاه مناسبی برای بعضی از گونهها از جمله سمندر کوهستانی ایرانی است. این غار اندکی بالاتر از آبشارهای شیرآباد واقع شده و به همین نام نیز معروف است. قسمت اعظم غار شیرآباد تاریکی مطلق است و در انتهای آن چشمهای وجود دارد که گفته میشود منشای ایجاد غار در طول قرنهای گذشته است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل ویژگی های ساختمانی و جنس زمین، حرکت آب باعث تشکیل استخر، سنگ های استالاگتیت و بستر گلی در این غار شده است. غار شیرآباد پدیدهای مناسب برای علاقهمندان به کشف اسرار طبیعت است که به دلیل شیب تند رشته کوه البرز در ناحیه شرقی وجود چشمهسارهای فراوان در دامنه کوه قلعهماران، موجب آبشارهای کوچک و بزرگی در حوالی غار شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان ادامه داد: ارتفاع بلندترین آبشار شیرآباد شهر خانبهبین حدود20متر است. آب های نقرهفام که با درخشندگی و هیاهو از این ارتفاع به داخل استخرهای پایین دست آبشارها فرو میریزد به عنوان جلوهای زیبا و طبیعی به شمار میرود که به صورت پلکانی از آبشار، چشمانداز باشکوهی را برای گردشگران و محققین فراهم کرده است. هم چنین محیط بیرونی غار و اطراف آبشارها که کوهستانی و جنگلی بوده، پوشیده از درختان و درختچههایی مانند ممرز، افرا، انجیل، توسکا، همیشک، خزه و گیاهان گلدار و گونههای پهن برگ خزری است.
عباسی بابیان این که اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان برای فراهم کردن امکانات در محوطه آبشارهای استان اقدام میکند، خاطرنشان کرد: در این راستا اقدام به آمادهسازی مجموعه گردشگری شیرآباد شده تا با ساماندهی و محوطهسازی آن مقدمات جذب گردشگران بیشتری فراهم شود.
وی اضافه کرد: با این وجود، این مجموعه به عنوان یکی از بهترین مناطق گردشگری استان هستند که تلاش شده زیرساخت های گردشگری از جمله شبکه انتقال آب، روشنایی، نمازخانه و سرویس بهداشتی و...در آن مهیا شود.
عباسی گفت: از دیگر آبشارهای استان گلستان میتوان به آبشار دیدنی پارک ملی گلستان در شرق استان اشاره کرد. آبشار گلستان در بالادست تفرجگاه آبشار پارک ملی گلستان دارای 19/5متر ارتفاع و دارای آب همیشگی است و از صخرهای میریزد که محیط اطراف آن را درختان جنگلی پهن برگ خزری پوشیدهاست و در واقع بخشی از آبشار در قسمت بالادست قابل رویت نیست. همچنین برای استفاده بهتر گردشگران و مسافران در تفرجگاه آبشار این پارک امکاناتی از قبل آب لوله کشی، سرویسهای بهداشتی، پارکینگ، اجاق، سطل زباله، ساختمان نگهبانی و نمازخانه فراهم شده است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان گلستان در بخش دیگری تصریح کرد: آبشار کبودوال نیز در پنج کیلومتری جنوب علیآبادکتول در محل تفرجگاه عمومی این شهر واقع شده است. این آبشار از چشمههای جنوبی تشکیل شده و در عمق درهای که جنگل انبوهی آن را پوشیده واقع شده است. آب این آبشار زلال و شفاف بوده و زمزمه حرکت آب در فضای آرام و سکوت جنگل آرامشی خاص به انسان میبخشد.
عباسی تاکید کرد: در مسیر رودخانه و آبشار کبودوال سکوها و چادرهای انفرادی و گروهی برای استفاده گردشگران نصب شده است. این منطقه به ویژه در تابستان گردشگران و علاقهمندان به طبیعت بسیاری را به سوی خود میکشاند و با وجود برخی امکانات نیازمند توجه و تامین تجهیزات و تاسیسات اولیه بیشتر با رعایت ملاحظات زیست محیطی است.
وی با اشاره به آبشارهای دیگر استان گلستان نظیر آبشار لوه، ادامه داد: این آبشار در شرق استان در فاصله 14کیلومتری غرب پارک ملی گلستان واقع شده و محل آن در پنج کیلومتری روستایی به همین نام است. آبشار لوه با 15 متر ارتفاع در شرق گالیکش از توابع شهرستان مینودشت از جاذبههای دیدنی این منطقه است. این آبشار از مجموعه آبشارهای کوتاه و بلند و پلکانی درست شده است و از چشمههای بالادست تغذیه میشود که هر یک حوضچههای آبی را در این منطقه تشکیل دادهاند. اطراف آبشار پوشیده از درختان سربهفلک کشیده پهن برگ خزری است، مسیر دسترسی به آن از راه اصلی حدود پنج کیلومتر بوده که بخشی از آن آسفالت و بقیه خاکی است. از سوی دیگر همجواری این آبشار با پارک ملی گلستان که در مسیر استان گلستان به خراسان قرار گرفته ارزش گردشگری ویژهای به آن بخشیده است.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، آبشار رنگو نیز در هفت کیلومتری جنوب غربی گرگان واقع شده است و محیط پیرامون این منطقه که رودخانه رنگو نیز در آن جاری است دارای هوای خنک و لطیف با درختان سربه فلک کشیده است. آبشار رنگو حدود پنج تا شش متر ارتفاع دارد ولیبه دلیل بستر نیمدایرهای که دارای یک محل ریزش اصلی و چند محل ریزش فرعی با حجم آب قابل توجه، منظرهای دیدنی را ایجاد کرده است. متاسفانه این منطقه علیرغم چشمانداز بسیار و استفاده گردشگران متاسفانه فاقد امکانات تفرجگاهی و تفریحی بوده و نیازمند توجه بیشتر است.
به گزارش روابط عمومی وامورفرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، وی آبشار زیارت را نیز معرفی کرد: آبشار زیارت در پنج کیلومتری جنوب روستای زیارت شهرستان گرگان واقع شده و در مسیر یکی از شاخههای فرعی رودخانه خاصه رود به نام شاخه آبشار قرار دارد. این شاخه رودخانه از طریق دوآبشار مجاور از ارتفاع حدود 15متر به داخل محوطه حوضچه که در محل ریزش ایجاد شده، میریزد. در کل محوطه آبشار ذرات ریز و پودر مانند آب در هوا معلق است و به دلیل بالابودن رطوبت نسبی محیط، روی تخته سنگ های این منطقه نیز پوشیده از خزه و گل سنگ است.
قربان عباسی در پایان وجود این نعمات ومواهب خدادادی را از مزیت های استان گلستان جهت جذب گردشگر عنوان کرد و افزود: باران کوه نیز در 15کیلومتری جنوب غربی شهرستان گرگان و در حاشیه رودخانه شصت کلاه واقع شده است. این منطقه با وجود ریزش مداوم قطرات آب و صخرههای سبز یکی از مناظر زیبای استان گلستان است. ریزش مداوم آب به صورت قطرات ریز و درشت شبیه باران از بالای صخرههای پوشیده از خزه وجه تسمیه"باران کوه" است. این درحالی است که صخرههای سبز در این منطقه شبیه چترهای زیبایی هستند که از یک طرف به کوه چسبیده و از سوی دیگر آویزان هستند. آبی که منشا، این همه زیبایی در باران کوه است از دل غارها و چشمهها تامین میشود، غارهای باران کوه کوچک، باریک، دراز بوده و تعداد آن زیاد است و آبی که از آن ها روی زمین میریزد تمیز و زلال بوده و حتی میتواند قابل شرب باشد.
پایان پیام/
نظر شما