منظومه فکری مقام معظم رهبری، محور فعالیت ستادعالی است

خبرگزاری شبستان: معاون ستاد عالی، از استخراج منظومه فکری مقام معظم رهبری در بحث فرهنگی به ویژه مساجد و تدوین و ترسیم اصول، سیاست ها و نقشه راه ستاد عالی کانون های مساجد در سال 93 براین اساس خبر داد.

محمدرضا جعفری معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور، در خصوص برنامه های این معاونت، به خبرنگار شبستان گفت: نگاه در این حوزه مبتنی بر خط فکری مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است.


معاون ستادعالی، افزود: در این راستا منظومه فکری معظم له در بحث فرهنگی خصوصا در موضوع مسجد را استخراج کردیم و برنامه هایمان را از سال آینده دقیقا در همین راستا تدوین و دنبال خواهیم کرد.
 

وی خاطرنشان کرد: تمامی برنامه های ستاد در حوزه آموزش و پژوهش و همچنین برنامه های قرآنی و بر همین اساس اصول و سیاست های ستاد، نقشه راه و برنامه ها در همین راستای منظومه فکری حضرت آقا تدوین خواهد شد.
 

جعفری، در ادامه با اشاره به راه اندازی 17 هزار کانون در سراسر کشور، افزود: مجلس شورای اسلامی براساس برنامه پنجم توسعه ما را مکلف کرده که در یک چهارم از مساجد کانون تأسیس کنیم.
 

وی با اشاره به اینکه دو سال تا پایان زمان تعیین شده در این برنامه باقی مانده است، از راه اندازی 2 هزار کانون فرهنگی هنری در سال جدید خبر داد و گفت: در سال پایانی برنامه نیز یک هزار کانون دیگر را احداث می کنیم.
 

معاون ستاد عالی، گفت: با توجه به احتساب 80 هزار مسجد در کل کشور، تا پایان برنامه پنجم به 20 هزار کانون می رسیم که معادل با یک چهارم مساجد موجود در کشور خواهد بود.
 

وی با اشاره به راه اندازی بیش از 5 هزار باب کتابخانه مخزن دار و 5 هزار کتابخانه باز در شبستان های مساجد، اظهار داشت: در پیگیری های که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم تأسیس و راه اندازی و تقویت کتابخانه های مساجد کاملا برعهده کانون ها قرار گرفت.
 

جعفری همچنین از آغاز صدور مجوز کتابخانه های مخزن دار در سال جاری خبر داد و ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال آینده به همه این 5 هزار باب مجوز داده شده و همچنین آن ها را توسعه خواهیم داد.
 

وی ادامه داد: فعالیت های قرآنی از اصلی ترین فعالیت های ستاد عالی است که یکی از این طرح ها، طرح تلاوت نور است.
 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی، با اشاره به تلاوت روزانه یک صفحه از قرآن کریم در مساجد، اظهار داشت: حدود 29 هزار مسجد در کل کشور در حال حاضر مجری طرح تلاوت نور هستند و از این طریق زمینه انس با قرآن برای عموم نمازگزاران و علاقه مندان در مساجد فراهم شده است.
 

وی پرورش و تربیت حافظان و قاریان قرآن، شناسایی استعدادهای قرآنی و توجه به نخبگان قرانی را از اهداف و نتایج این طرح برشمرد.
 

جعفری، در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری اردوهای مختلف و دوره های آموزشی متعدد از سوی ستاد عالی اشاره کرد و گفت: برگزاری چندین دوره آموزشی اندیشه های آسمانی در مشهد مقدس، برگزاری دوره ها و آموزش های هنری، تشکیل گروه های سرود در مساجد، اجرای جشنواره های فرهنگی هنری، تشکیل بیش از 1700 هسته پژوهش در کانون های مساجد، راه اندازی بیش از 900 باب خانه نور و 600 باب کانون تخصصی از دستاوردهای این نهاد است.
 

وی با اشاره به فعالیت های متنوع علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی در کانون ها، اظهار داشت: بیش از 2 میلیون جوان و نوجوان از فعالیت های کانون های مساجد در سراسر کشور بهره می برند.
 

معاون ستاد عالی، در ادامه در ارزیابی شاخص های آموزش و پژوهش در استان کرمانشاه، گفت: این استان در حوزه آموزش و پژوهش در نقطه خوبی قرار دارد.
 

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر رویکرد ستاد در به کارگیری ابزارهای تشویقی برای استان های پیشتاز از جمله کرمانشاه در تأسیس و راه اندازی کانون های مساجد، یادآور شد: مجلس ما را مکلف کرده که تا پایان برنامه یک چهارم مساجد کانون داشته باشند اما به معنای این نیست که در استانی که ظرفیت کار و توسعه کانون ها وجود دارد ممانعت کنیم.
 

جعفری، با اشاره به راه اندازی کانون در 31 درصد از مساجد استان، اضافه کرد: در استان کرمانشاه که چنین پذیرشی از سوی مردم و تلاشگران حوزه مسجد وجود دارد طبیعتا ستادعالی نیز زمینه توسعه بیشتر کانون ها را در این استان فراهم می کند.
 

وی در پایان تعداد مساجد موجود در استان را به تناسب میانگین جمعیتی ناکافی دانست و گفت: باید اطلاع رسانی و فرهنگ سازی لازم برای گسترش فعالیت خیرین مسجد ساز، متولیان امر و مردم در این امر صورت گیرد تا به میزان نیاز استان، مسجد پیش بینی و ساخته شود.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 351407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha