به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیتالله علیاکبر هاشمی رفسنجانی، رییس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در دومین نشست دستاندرکاران حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در مرکز آموزش و خدمات درمانی فرهیختگان برگزار شد، گفت: تدوین سند توسعه علوم پزشکی از آرزوهای دیرینه ما بوده است که امروزه شاهد رونمایی آن هستیم.
وی با بیان اینکه امروزه در سراسر دنیا شخصیتهای دانشمند ایرانی مایه افتخار در آن کشور هستند، افزود: در دیداری با وزیر امور خارجه سوئد وی اذعان داشت که صد هزار ایرانی در سوئد زندگی میکنند که بسیار از حضور ایرانیان در این کشور خوشحال هستند و نگراناند شرایط ایران جوری شود که ایرانیان مقیم در سوئد بتوانند بازگردند البته این مسئله را هم گفت که برخی از ایرانیان با نظام مشکل دارند.
آیتالله رفسنجانی با بیان اینکه سرمایههای نیروی انسانی بهتر از سرمایههای نفتی و گازی است، خاطرنشان کرد: امیدواریم شرایطی در ایران به وجود آید تا نیروهای انسانی که در خارج از کشور زندگی میکنند به کشور بازگردند البته در کشور نیروهای مستعد زیادی هم داریم اگر بسترهایی را برای بروز شکوفایی فراهم کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس نیاز جامعه راهاندازی شده است، اظهار کرد: راهاندازی آموزش عالی غیردولتی در آن زمان یک ریسک محسوب میشد اما اگر به اقیانوس مردم حقیقتا وصل شویم و مردم راضی باشند آماده خدمت به نظام میشوند.
وی ادامه داد: اگر میدان واقعی را به مردم دهیم کارها جلو میروند، در روزهای ریاستجمهوریام اولین مشکل را ترافیک دیدم که پیشنهاد راهاندازی مترو را با وجود اینکه اکثر وزرا مخالف بودند، ارایه دادیم و در نهایت به تصویب رسید و امروزه شاهدیم که مترو چقدر به مسئله ترافیک کمک کرده است.
آیتالله رفسنجانی با بیان اینکه کارهای مهم کشور غیردولتی ساخته شده است، خاطرنشان کرد: البته بانکها در ساخت مراکز غیردولتی شریک بودهاند.
وی با بیان اینکه مسئله پزشکی و بهداشت با وجود این همه تربیت پزشک با مشکل مواجه است، تصریح کرد: بیمارستانها خیلی از وسایل را نمیتوانند تأمین کنند، بنابراین ما احتیاج داریم از همه مباحث پیشرفته دنیا استفاده کنیم.
وی با اشاره به تاریخ پزشکی ایران اظهار کرد: در قرنهای اخیر دانشمندان ایرانی بودند که متون را از ایران و دنیای اسلامی به اروپا فرستادند که مبدأ پزشکی اروپا شد اما اکنون ما شاهدیم با مشکلات زیادی روبرو هستیم البته از جهاتی وضعمان از منطقه بهتر است.
آیتالله رفسنجانی با بیان اینکه از دولت هیچی برای دانشگاه آزاد اسلامی نمیخواهیم، اظهار کرد: هنگامی که رییسجمهور هم بودم هیچ کمکی به دانشگاه آزاد نکردم البته تسهیلاتی همچون فروش زمین، ایجاد و توسعه رشته را دادهایم.
وی افزود: توقعی که ما از وزارت بهداشت داریم این است که موانعی که در سر راه تأسیس رشتهها وجود دارد را حل کند و در ایجاد و توسعه رشته به دانشگاه آزاد اسلامی کمک کند.
وی با بیان اینکه اگر به 20 میلیون فارغالتحصیل میبالیم پنج میلیون را دانشگاه آزاد اسلامی تحویل جامعه داده است، اظهار کرد: دولت باید از دانشگاه آزاد اسلامی حمایت کند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی مالیاتهای هنگفتی را میدهد، بنابراین انتظار حمایت از دولت را داریم چرا که بار بزرگی را از دوش دولت برمیداریم و توقع داریم نقش دانشگاه آزاد اسلامی را متوجه شود.
وی با بیان اینکه اگر در دانشگاه آزاد اسلامی نقصی وجود داشته باشد باید اصلاح شود، اظهار کرد: در بحث پزشکی باید پلی با جاهای پیشرفته دنیا ایجاد کنیم که مراکزی داشته باشیم که از سراسر دنیا استاد و دانشجو جذب کند و اعتبار جهانی کسب نماییم.
وی با بیان اینکه باید دانشگاه بینالمللی با همکاری دولت و دانشگاه آزاد راهاندازی شود، اظهار کرد: در این زمینه دکتر صمیمی پیشنهادی داده است که امیدواریم بتوانیم در منطقه یک مرکز بینالمللی راهاندازی نماییم.
آیتالله رفسنجانی با بیان اینکه بودجه وزارت بهداشت برای انجام فعالیتهایش کافی نیست، خاطرنشان کرد: البته این بودجه نهتنها امروز در این شرایط دولت بلکه در چند سال پیش که دولت غرق در ارز و پول بود هم نتوانست کاری انجام دهد، بنابراین اجازه دهید یک مرکز غیردولتی فعالیت خود را گسترش دهد.
وی با بیان اینکه یک نوع کوتهنظری و حسادت در دولتمردان وجود دارد که نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی حس رقابت دارند، اظهار کرد: نباید این مسایل وجود داشته باشد بلکه بحث همکاری مطرح است و نباید سیاسی به این دانشگاه نگاه کرد، اگر در دانشگاه آزاد اسلامی هم نقصی وجود داشته باشد دانشگاه باید جوابگو باشد نه دولت.
وی افزود: اگر در حیطه سیاسی هم به احزاب میدان میدادیم هر اتفاقی رخ میداد مردم نسبت به احزاب بدبین میشدند و در هنگام انتخابات به حزب رقیب رأی میدادند نه اینکه به نظام آسیب برسد.
وی با تاکید بر اینکه کار دولت و حکومت برقراری امنیت در مرزها است، اظهار کرد: حالت سوسیالیستی در بین خیلی از مسئولان وجود دارد که انشاءالله در عمل متوجه شوند باید کار را به مردم بدهند و کار آنان حفاظت از مرزها است.
وی با اشاره به گروگانگیری مرزبانان ایرانی اظهار کرد: چند شرور خیلی راحت وارد مرز ایران میشوند و مرزبانهای ما را به گروگان میگیرند، من فیلم گروگانگیری را وقتی دیدم خیلی دلم سوخت.
وی با تاکید بر اینکه باید امنیت کشور خیلی جدی گرفته شود، اظهار کرد: کار دولت و حکومت مواظبت است و مابقی کارها باید به دست مردم سپرده شود.
وی افزود: خصوصیسازی تبدیل به نهادهای غیرمسئول شده است و امکانات 50 سال را در اختیارات نهادهایی از جمله مخابرات گذاشتهاند که هر جور میخواهند سود میبرند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی امسال 500 میلیارد تومان در حوزه پزشکی هزینه کرده است، اظهار کرد: بنابراین باید از سوی دولت این دانشگاه مورد حمایت قرار گیرد.
وی افزود: نباید کارهای غیراخلاقی در کشور رخ دهد، اکنون شاهدیم صدا و سیما فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی را در دو سال گذشته تیتر اول اخبار خود میکرد اکنون به سختی برنامههای دانشگاه آزاد را پوشش میدهد که این مسئله برای انقلاب پسندیده نیست و همه باید اخلاقیات اسلام را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه ما مشتری خوبی برای بانکها هستیم و آنها متقابلا تسهیلاتی خوبی را به ما میدهند، اظهار کرد: اعتبار 150 میلیون دلار را برای بحثهای پزشکی از بانک ملی ایران وام دریافت کردهایم.
پایان پیام/
نظر شما