با آیه 148 سوره نساء می‌توان به سردرگمی رسانه پایان داد

خبرگزاری شبستان: محسنیان‌راد توسعه خودسانسوری و احساس عدم امنیت شخصی را مخرب وظیفه دیده‌بانی خبرنگاران و اهالی رسانه دانست.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مهدی محسنیان‌راد، از پیشکسوتان اهالی رسانه در اختتامیه بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی که امروز با حضور رییس‌‌جمهور در تالار وحدت برگزار شد، گفت: 177 سال از انتشار اولین روزنامه در ایران می‌گذرد، کاغذ اخبار در دوره محمدخان قاجار شکل گرفت در حالی که 240 سال بود که غربیان روزنامه می‌خواندند و جامعه را دیده‌بانی می‌کردند.

 

 

محسنیان‌راد با بیان اینکه هدف کاغذ اخبار تربیت مردم‌ بود، اظهار داشت: این توقع از مطبوعات که باید مردم را تربیت کنند ریشه دیرین دارد، در صورتی که غربیان وظیفه رسانه را دیده‌بانی محیط می‌دانستند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: تحقیقاتی در یک دوره 25 ساله از تمام صحبت‌های رهبری، رؤسای جمهور و نمایندگان مجلس در مورد رسانه انجام شد و بایدها و نبایدهای اهالی رسانه از نظر اهالی حکومت استخراج شد، نتیجه این بود که هیچ‌کدام از بایدها و نبایدها نتوانست 50 درصد رأی بیاورد.

 

 

به گفته محسنیان‌راد، توسعه خودسانسوری و احساس عدم امنیت شخصی مخرب وظیفه دیده‌بانی خبرنگاران و اهالی رسانه است.

 

 

این پیشکسوت روزنامه‌نگاری با اشاره به اینکه تیراژ اولین روزنامه در ایران هزار نسخه بود، عنوان کرد: در همان تاریخ در فرانسه چندین روزنامه یومیه منتشر می‌شد و متاسفانه عقب‌ماندگی طولانی در توزیع روزنامه هنوز هم در ایران وجود دارد.

 

 

وی با بیان اینکه ژاپنی‌ها 80 درصد بیشتر از ما روزنامه می‌خوانند، عنوان کرد: تیراژ روزنامه آنها بسیار بیشتر از ماست. در حال حاضر 90 درصد مطبوعات زیر چاپ در تهران و 10 درصد در شهرستان‌های ما تولید می‌شوند.

 

 

محسنیان‌راد تصریح کرد: روزنامه‌ها تا ورود رادیو و تلویزیون رقیب شبکه‌های اجتماعی بودند و با ورود رادیو رقیب جدیدی پیدا کردند. فاصله ما با ژاپن از نظر تلویزیون نیز 3/1 درصد بیشتر است.

 

 

وی با بیان اینکه دوره‌های تکثر ما کم بوده است، گفت: روزنامه‌نگار ایرانی یاد نگرفته در دوران آزادی چه کند و چگونه خبر بنویسد و برای همین فحاشی در این دوره دیده می‌شود.

محسنیان‌راد با ابراز تأسف از اینکه شش درصد فارغ‌التحصیلان رشته روزنامه‌نگاری به این شغل مشغول‌اند، افزود: روزنامه‌نگاران به جای اینکه به فکر گلیم مردم باشند به فکر بیرون‌آوردن گلیم خود از آب هستند.

 

 

وی با بیان اینکه می‌توان با آیاتی همچون آیه 148 نساء به سردرگمی رسانه پایان داد، تصریح کرد: اگر غفلت کنیم شاهد فروش ستون‌های خبری برای آگاهی هستیم و روزنامه‌نگاران باید با تلاش و جدیت مانع این کار شوند.

 

 

پایان پیام/


 

کد خبر 350805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha