از امیدواری دعایی به حضور جنتی تا تشکر از روحانی

خبرگزاری شبستان: مدیرمسئول اطلاعات کمترین پوزش‌خواهی را نشانه درستی مطبوعات دانست و گفت: مطبوعات بدون تحقیق خبری درج نکنند تا بعدا منجر به پوزش‌خواهی نشوند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات در اختتامیه بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی که امروز در تالار وحدت برگزار شد به نقل از خاطرات خود پرداخت و گفت: در ظرف 33 سال هیچ‌وقت پایم به دادگاه‌های مطبوعات کشیده نشد به جز یک مورد که مربوط به انتخابات سال 76 بود که بین آقایان ناطق نوری و کاکام خاتمی رقابت بود.

دعایی پس از پایان تشویق حضار جشنواره ادامه داد: علی‌رغم اینکه سعی کردیم عدالت را رعایت کنیم ناگزیر به چاپ مطلبی شدیم که حجتی کرمانی نوشته بود، تجلیلی از آقای خاتمی بود که در ضمن آن تعریزی هم به رقیب آن داشت ستاد ناطق نوری از ما شکایت کرد و بعدا ناطق نوری جوانمردانه به ستادش دستور داد شکایت‌اش را پس بگیرد.

وی کمترین پوزش‌خواهی در برابر اشتباهات را یکی از معیارهای درستی مطبوعات عنوان کرد و افزود: گاهی اخبار بدون تحقیق منتشر می‌شود که بعد معلوم می‌شود صحت نداشته و رسانه مجبور به پوزش‌خواهی می‌شود. ما در اطلاعات کمترین پوزش‌خواهی را داشتیم جز یک بار که مطلبی در مورد محمد ابراهیم ریاحی نوشته شد و بعد یادداشت ایشان را برای رفع اشتباه چاپ کردیم.

انتشار اطلاعات جبهه از دیگر ویژگی‌های مؤسسه اطلاعات بود که حجت‌الاسلام دعایی به آن اشاره کرد و گفت: صدام وقتی حمله را به ایران آغاز کرد نشریه ویژه‌ای به نام القادسیه بین رزمندگان در جبهه‌هایش منتشر می‌شد، ما برای مقابله با این امر تصمیم به انتشار اخبار جبهه گرفتیم.

مدیرمسئول اطلاعات تصریح کرد: جلال رفیع، دکتر سیداحمد سام، احمد ستاری، رضایی، زاهدی و شیرزادی به جبهه رفتند و دیداری با حسین خرازی داشتند، خرازی فرموده بود آنچه در مورد جنگ می‌نویسید درشت است سعی کنید درست بنویسید، تنگناها و مشکلات اگر هست زیبا بیان شود و پیروزی‌ها هم درست مطرح شود.

حجت‌الاسلام دعایی با اشاره به یکی از ویژگی‌های موسسات اطلاعات که دیگر مطبوعات به آن دست نیافتند، تصریح کرد: انتشار همزمان اطلاعات در خارج کشور برای هموطنان مهاجر یا اقامت‌گزیده یکی از برنامه‌های ما بود و ما نشر این اطلاعات را حمزه وصل بین آنها و ایران می‌دانستیم.

وی با تاکید بر لزوم حفظ حریم و اعتماد افراد خاطرنشان کرد: امام از اولین زعمای روحانی و اسلامی بود که اجازه دادند برای پشتیبانی از مبارزات فلسطین از وجوه شرعیه صرف شود. وقتی این فتوا صادر شد یک روحانی مدعی شد از طرف امام اجازه جمع‌آوری این وجوهات را دارد، این فرد یکی از آشنایان مراجع قم بود. وقتی من شخصا نزد امام رفتم و سوال کردم آیا فلان شخص از طرف شما مجاز است به جمع‌آوری وجوهات امام فرمودند من پاسخ نمی‌دهم، متن را عوض کنید.

حجت‌الاسلام دعایی ادامه داد: امام (ره) فرمودند شما از کسی سوال می‌کنید که یکی از بستگان مراجع قم است و اگر من بگویم از طرف من اجازه نداشته آن مرجع آسیب می‌بیند، رعایت حرمت و اعتبار در نزد امام این‌گونه بود.

مدیرمسئول اطلاعات از تدبیر، انسانیت، صفا و گذشت، صبر و بردباری روحانی در برابر منتقدان تشکر کرد و گفت: این مظلومیت و تحمل شما پشتوانه ارجمندی برای شماست و من به انتخاب درخشان شما در وزارت ارشاد تبریک می‌گویم و بعد از این انتخاب به تدبیر شما پی بردم و خوشبختانه یاران خوبی در صحنه کتاب انتخاب شدند.

وی با اشاره به انتشار یکی از کتاب‌ها در زمان ریاست‌جمهوری خاتمی یادآور شد: کتابی عرضه شده بود به وزارت ارشاد که مسایل زیادی داشت، معاون فرهنگی وقت نویسنده را خواست و با هم مفصل و منطقی صحبت کردند و سرانجام نویسنده رمان را به صورتی درآورد که منتشر شد و اکنون یکی از برجسته‌ترین رمان‌هاست.

حجت‌الاسلام دعایی تصریح کرد: وزیر ارشاد شخصی فهمیده و باکمال است و شخصیتی ارجمند دارد و امیدوارم فضای فرهنگی را طوری پیش ببرد که کسی نتواند سوءاستفاده کند.

پایان پیام/

 

کد خبر 350797

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha