به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور ظهر امروز (17 اسفند) در نشستی خبری به مناسبت بیست و یکمین سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد در زاهدان، گفت: تاکنون 17 هزار و 400 کانون فرهنگی مساجد در سطح کشور ایجاد شده که باید بر اساس برنامه پنجم توسعه این تعداد به 20 هزار کانون معادل یک چهارم مساجد کشور افزایش یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال آینده نسبت برخورداری کانون های فرهنگی مساجد کشور 60 به 40 به نفع روستاها خواهد بود، افزود: با توجه به جمعیت 22 میلیون نفری روستاهای کشور در قالب 63 هزار روستا، تلاش است تا نسبت برخورداری مساجد سطح کشور به کانون های فرهنگی مساجد در سال آینده 60 درصد در روستا ها و 40 درصد در شهرها عملی شود.
حجت الاسلام سلیمانی، ادامه داد: با توجه به محرومیت موجود در روستاها تلاش های زیادی در عرصه فرهنگ انجام شود، البته پس از پیروزی انقلاب اسلامی نگاه به توسعه روستایی و خدمات رسانی به این بخش تغییر کرده و در راس امور بوده است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: عرصه فرهنگ در بخش روستایی باید با برنامه ای جامع تر از گذشته باشد چرا که برای برقراری عدالت فرهنگی که یکی از رسالت های کانون است، باید به روستاها توجه ویژه تری شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش تعداد 70 هزار مسجد فعلی سراسر کشور را ناکافی برای جامعه ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر 70 هزار مسجد در سطح کشور فعال است که با توجه به نیاز جامعه این تعداد کافی نبوده و باید افزایش یابد، در این راستا توسعه فیزیکی مساجد با برنامه ریزی از سوی همه دستگاه ها و مشارکت مردم محقق می شود.
وی همچنین به تلاش های این کانون در عرصه های دینی و فرهنگ نیز اشاره و ضمن ضروری خواندن توجه به عرصه کتاب، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 11 هزار کتابخانه در سطح مساجد کشور فعال هستند که از این تعداد پنج هزار و 200 باب کتابخانه مخزن دار بوده و پنج هزار باب آن نیز در شبستان مساجد قرار دارند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اذعان داشت: از ابتدای سال تاکنون 3.5 میلیارد تومان کتاب به کتابخانه های مساجد ارسال شده و تا پایان سال ارزش کتاب های ارسالی به چهار میلیارد تومان می رسد.
وی در ادامه ارزش تجهیزات ارسالی به کتابخانه ها کشور را در سال جاری 350 میلیون تومان اعلام کرد و یاد آور شد: بررسی اعطای 1400 مجوز ایجاد کتابخانه جدید نیز در دستور کار این کانون می باشد.
دبیر ستاد کانون های فرهنگی مساجد کشور، در بخش دیگر، ایجاد 170 مرکز فرهنگی دیجیتال، راه اندازی هفت هزار مرکز مجری تفسیر روزانه قرآن، هزار و 700 هسته پژوهشی و راه اندازی 631 باب کانون تخصصی در قالب 22 رشته در مساجد کشور و راه اندازی کانون مصلی در بین 130 مصلی کشور را از جمله دستاوردهای این مجموعه عنوان کرد.
وی وظیفه کانون های فرهنگی مصلی را نیاز سنجی و پاسخ به شبهات نسل جوان اعلام کرد و گفت: در این راستا شبهات از طریق دفاتر امامان جمعه شهرها به امام جمعه منتقل شده و از تریبون نماز جمعه به اطلاع همه می رسد.
این مسئول، ایجاد 83 مجوز کانون فرهنگی در جوار مساجد دانشگاه ها را از جمله نگاه های ویژه این بخش عنوان کرد و توضیح داد: بچه های مسجد در قالب هزار و 700 هسته پژوهشی نیز شکل گرفته اند و در حوزه های مختلف علمی و دینی فعالیت خود را آغاز کرده اند، آثار ارسالی آنها پس از بررسی و داوری در مرکز، در سطح ملی به چاپ می رسد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بیش از پنج هزار نشریات تجربی در کشور فعال هستند که مطابق با مذاکراتی که با دفتر مطبوعات وزارتخانه شده، آئین نامه ساماندهی و نظارت و صدور مجوز نشریات تجربی به مساجد آماده شده است.
حجت الاسلام سلیمانی، با اشاره به همچنین به افزایش فعالیت ها و خدمات خبرگزاری شبستان، بیان کرد: این خبرگزاری اکنون به شش زبان زنده دنیا قابل بهره برداری است و در مورد این خبرگزاری فراخوان جذب خبرنگاران افتخاری نیز صادر شده و تلاش ما برای عملی شدن طرح هر مسجد یک خبرنگار جدی است.
پایان پیام/
نظر شما