هنر دست بانوان بافنده کاشانی در دستان اساتید دانشگاه تهران گره خورد

خبرگزاری شبستان: رئیس بنیاد فرهنگی مصلی نژاد و اساتید دانشگاه تهران، از پروژه ملی فرش بافی عتبات عالیات در منطقه کاشان بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سید محسن واجدی، مسئول پروژه ملی مذهبی فرش بافی عتبات عالیات در منطقه کاشان، عصر امروز(15 اسفند) در مراسم افتتاحیه آغاز بافت فرش های حرم مطهر امیرالمومنین علی(ع) و مرحله پایانی فرش حرم امام حسین(ع) در کارگاه حسینیه سجاد(ع) راوند گفت: در این کارگاه بافت فرش حرم امیرالمومنین(ع) به متراژ 1500 متر مربع و فرش 110 متری ایوان طلای حرم حضرت علی(ع) انجام می شود.

 

وی با اشاره به بافت فرش حرم های مطهر قمر منیر بنی هاشم، حضرت امام حسین(ع) و امیرالمومنین(ع) در کارگاه سجادیه راوند افزود: تاکنون 70 تخته از فرش های حرم مطهر قمر منیر بنی هاشم، حضرت امام حسین(ع) به اتمام رسیده است.

 

به گفته وی، کار منحصر به فرد ایجاد کارگاه های عتبات عالیات اقدام ارزشمندی است که در طول تاریخ به این ساماندهی منسجم و متمرکز انجام نشده است.

 

مسئول پروژه ملی مذهبی فرش بافی عتبات عالیات در کاشان، بافت فرش های زیر قبه حرم منور و مقدس اباعبدالله الحسین(ع) را در  کارگاه حسینیه سجاد(ع) راوند یادآور شد و افزود: این فرش ها به متراژ 100 متر مربع بافته می شود.

 

واجدی، حضور 360 بافنده در این کارگاه را خاطر نشان کرد و ادامه داد: 150 نفر از این کارگاه و در مجموع 650 نفر از کارگاه های فرش بافی عتبات عالیات در منطقه کاشان به کربلای معلا اعزام شدند.

 

وی، با تاکید بر بافت نفیس و استفاده از بهترین رنگ و تار و پود در این فرش ها گفت: یک متر مربع از این فرش ها شامل 360 هزار گره ای است که توسط بانوان هنرمند این خطه کویری همراه با عشق و اشک و شور و نیاز بافته می شود.

 

به گفته وی، 1400 بانوی بافنده کاشانی درکارگاه های فرش بافی عتبات عالیات در کارگاه حسینیه سجاد(ع) راوند، حسینیه شهر مشکات، فرهنگسرای مهر سازمان رفاهی تفریحی شهرداری، کارگاه ولیعصر(عج) و کارگاه فرش بافی عسگریین روستای محمد آباد مرکزی افتخار گره زنی بر تار و پود فرش های زیر پای زائران حرم های مطهر حضرت علی(ع)، حضرت امام حسین(ع)، حضرت اباالفضل العباس(ع)، عسگریین(ع) و خیمه گاه را دارند.

 

مسئول خانه فرش ترنج و محراب کاشان، اذعان داشت: 360 بافنده در حسینیه سجاد(ع) راوند، 200 بافنده در فرهنگسرای مهر سازمان رفاهی تفریحی شهرداری، 250 بافنده در کارگاه ولیعصر(عج) ،350 بافنده در کارگاه فرش بافی عسگریین و در روستای محمد آباد مرکزی 250و بافنده در دو کارگاه فرش بافی عتبات عالیات در خانه فرش ترنج و محراب کاشان افتخار گره زنی بر تار و پود فرش های زیر پای زائران حرم های مطهر حضرت علی(ع)، حضرت امام حسین(ع)، حضرت اباالفضل العباس(ع)، عسگریین(ع) و خیمه گاه را دارند.

 

واجدی، محاسبات هزینه ها و برنامه ریزی دقیق کار بافندگان بصورت مکتوب، منظم و مدیریت شده در کارگاه ها را یادآور شد و افزود: تمامی اطلاعات، بیوگرافی و میزان مهارت بافندگان در مجموعه ای مکتوب ثبت و ضبط می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: انجام کاری دلسوزانه و خالصانه بانوان در این کارگاه ها با توجه به روحیه مذهبی و اعتقاد قلبی آنها در بافت فرش های عتبات عالیات با بهترین کنترل کیفیت کار در حال اجراست.

 

این مسئول، با تاکید بر اینکه این کارگاه های اشتغالزایی موثر و کارآفرینی سازنده ای را ایجاد کرده است، افزود: تعداد بسیاری از بافندگان، طراحان، افراد چله دوان و تولید کنندگان رنگ های گیاهی قالی با راه اندازی این کارگاه دارای شغل و کسب درآمد شدند.

 

وی در پایان، حرکت عامل المنفعه و اقدام خداپسندانه خیر راه اندازی این کارگاه ها را اقدامی موثر در احیای دانش فنی فرش و ایجاد کارگاه های فرش بافی دانست و ابراز کرد: عباس مصلی نژاد نیکوکار فرهیخته و دانشگاهی با این اقدام ارزشمندش باقیات الصالحات ماندگاری را به یادگار می گذارد.

 

گفتنی است، رئیس بنیاد فرهنگی مصلی نژاد و اساتید دانشگاه تهران در پایان بازدید از کارگاه های فرش بافی عتبات عالیات در منطقه کاشان از خانه تاریخی طباطبائی های کاشان به عنوان "عروس خانه های ایران" بازدید کردند.

 

پایان پیام/

کد خبر 350357

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha