به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز(15 اسفند) در همایش تجلیل از مقام شامخ علمی فقیه ژرف اندیش آیت الله علی علمی اردبیلی، اظهار داشت: وجود متبرک امام رضا(ع) در خطه خراسان باعث شد که بزرگان دینی بسیاری از جای جای نقاط کشور به این منطقه سفر کنند از جمله آیت الله علی علمی اردبیلی بود.
وی افزود: آیت الله علی علمی اردبیلی در قائله مسجد گوهرشاد برای حفظ عفاف و حجاب شرکت کرد و از جانبازان این درگیری حادثه ساز تاریخ شد.
صالحی اشاره ای به نکات علمی و اخلاقی این عارف بزرگ داشت و بیان کرد: جامعیت دانشی یکی از موارد علمی حضرت آیت الله علی علمی اردبیلی است که این نکته در فضای حوزه های علمیه کمتر به چشم می خورد.
وی با بیان اینکه در فضای حوزه های علمیه افرادی وجود دارند که با یک وجه علمی شناخته می شوند اما آیت الله علی علمی اردبیلی جامعیتی داشت که به ایشان شخصیت داده بود، ابراز کرد: این عالم بزرگوار در رشته های مختلفی همچون فلسفه، اصول، فقه و غیره علاوه بر تحصیل، تدریس و تالیفاتی نیز داشته اند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آزاد اندیشی علمی را دومین ویژگی آیت الله علی علمی اردبیلی دانست و تصریح کرد: ایشان با دوری از هرج و مرج توانست در همه حوزه هایی که ورود داشته است آزادی مبناگرایانه را دنبال کند.
وی اشاره ای به جدیت و پرکاری آیت الله علی علمی اردبیلی به عنوان یکی دیگر از ویژگی های این عالم بزرگوار داشت و ابراز کرد: ایشان زندگی خود را صرف تلاش علمی، تدریسی و تالیفی کرده بود.
صالحی در نظر داشتن نیازهای زمان را دیگر ویژگی و شاخصه آیت الله علمی دانست و خاطرنشان کرد: به نظر می آمد که ایشان روحانی سنتی است اما دغدغه مند نیازهای زمانه خویش بود و این امر را می شد از گفتار و تعلقات وی دریافت.
وی در این زمینه ادامه داد: آیت الله علمی اردبیلی با توجه به نیاز زمان خود با ورود به محیط دانشگاه تدریس در گروه معارف را به دوش کشید چرا که این احساس را درک کرده بود که باید از فضای معرفت دینی دانشگاه ها پاسداری شود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره ای به سنت تعلیمی و تدریسی این عالم جلیل القدر داشت و گفت: انس با طلاب و دانشجویان از سنت های تعلیمی ایشان بود که متاسفانه در فضای تحصیلی امروزه ما این امر روز به روز کم رنگ تر می شود.
وی با اشاره به اینکه تکریم طلاب و دانشجویان از صفات سنت های تعلیمی آیت الله علی علمی اردبیلی بود، بیان داشت: استادانی در فضای دانشگاه و حوزه های علمیه وجود دارند که به پرسش های طلاب و دانشجویان میدان نمی دهند اما این عالم برای پرسش های دانشجویان فرصت و وقت صرف می کرد.
صالحی عدم اهمیت به تعداد شاگرد و موضوع درس را از دیگر خصوصیات سنت های تعلیمی ایشان دانست و ابراز کرد: این عالم نگاه پیامبرگونه به شاگردانش داشت به دین گونه که یک انسان به اندازه یک جهان است.
وی در ادامه اشاره ای به اخلاق فردی و اجتماعی آیت الله علی علمی اردبیلی داشت و افزود: تواضع و ادب ایشان برای همه برجسته بود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اجتناب از شهرت، مریدگرایی و مرید زدگی را از دیگر خصوصیات اخلاقی این عالم جلیل القدر معرفی کرد و اذعان داشت: ارتباط خوب با نسل جوان، حفظ هویت طلبگی تا پایان عمر و حفظ حرمت پدر و استاد از دیگر ویژگی های اخلاقی آیت الله علی علمی اردبیلی بود.
پایان پیام/
نظر شما