عملی که آرزوها را برآورده می کند

خبرگزاری شبستان: انسان در زندگی خود همواره به دنبال راه هایی است که به آرزوهای خود دست یابد و در این بین اعمال نیکی وجود دارد که انجام آنها زمینه ساز برآورده شدن آرزوهای انسان است.

خبرگزاری شبستان - قزوین:

انسان در زندگی خود آرزوهای بسیاری دارد که برای دستیابی به این آرزوها بسیار تلاش می کند، در این بین اعمالی وجود دارد که آثار شگفت انگیزی را در زندگی موجب می شوند که یکی از آثار آن دستیابی انسان به آرزوهایش است، این عمل نیک، کمک به فقرا و نیازمندان است به طوری که پیامبر (ص) فرموده است "اتحبُّ ان یلین قلبک و تدرک حاجتک؟ ارحم الیتیم و امسح رأسه و أطعمه من طعامک یلین قلبک و تدرک حاجتک" آیا دوست داری دلت نرم و آرزویت برآورده شود؟ بر یتیم ترحم کن و دست محبت بر سر او بکش و از غذای خود به او بخوران تا قلبت نرم و حاجتت روا گردد.
 

کمک به فقرا و نیازمندان عمل ارزشمندی است که در آیات و روایات متعددی مورد تأکید قرار گرفته است و در قرآن نیز آمده است "لَیْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَکُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ لکِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ وَ الْمَلائِکَةِ وَ الْکِتابِ وَ النَّبِیِّینَ وَ آتَى الْمالَ عَلى حُبِّهِ ذَوِی الْقُرْبى وَ الْیَتامى وَ الْمَساکِینَ" نیکی (تنها) این نیست که به هنگام نماز صورت خود را به سوی مشرق و مغرب کنید بلکه نیکوکار کسی است که به خدا و روز رستاخیز و فرشتگان و کتاب آسمانی و پیامبران ایمان آورد و مال خود را با تمام علاقه ای که به آن دارد به خویشاوندان، یتیمان، از کارافتادگان و … انفاق کند.
 

انسان با کمک به مستمندان و انفاق مال خود نه تنها، چیزی از دست نداده است بلکه به افزایش دارایی خود نیز کمک کرده است به طوری که آیه قرآن کریم مبنی بر الذین ینفقون اموالهم فی سبیل الله کمثل حبه انبتت سبع سنابل فی کل سنبله مائه حبه و الله یضاعف لمن یشاء و الله واسع علیم.)"حکایت کسانی که مالشان را در راه خدا می بخشند، حکایت دانه ای است که هفت خوشه برویاند که در هر خوشه صد دانه باشد و خدا برای هرکس بخواهد پاداشی چند برابر می دهد و خدا وسعت بخش داناست" نیز بیانگر همین موضوع است.
 

استاد حوزه علمیه قزوین در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: انفاق و کمک به فقرا از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که آیات و روایات متعددی بر این امر سفارش کرده است.
 

زهرا صلواتی افزود: انفاق به دو صورت آشکار و پنهان وجود دارد که انفاق آشکار برای این است که ما دیگران را نیز به این امر خداپسندانه تشویق کنیم و انفاق پنهانی نیز از اجر بالایی برخوردار است زیرا با نیت خالصانه جلب رضای خدا صورت می گیرد و در واقع در این عمل انسان تنها خدا را مدنظر دارد.
 

وی توضیح داد: در ایام پایان سال هستیم و بسیاری کار خانه تکانی را انجام می دهند و برخی وسایلی را که نیاز ندارند را کنار می گذارند تا به نیازمندان بدهند این کار، خوب است ولی آنچه انفاق محسوب می شود این است که ما از چیزی که به آن علاقه داریم، انفاق کنیم و در واقع آنچه برای فرزند خود خریداری می کنیم برای کمک به ایتام خریداری کرده و به آنها هدیه دهیم.
 

این استاد حوزه علیمه قزوین تأکید کرد: نکته دیگر این است که در انفاق باید فقط رضای خدا مورد توجه باشد و در روایات نیز آمده است وقتی چیزی انفاق می کنید با نیت جلب رضای خدا باشد زیرا در چنین حالتی است که خداوند چندین برابر آن را به انسان بازمی گرداند.
 

وی تصریح کرد: برای اینکه فرهنگ انفاق و کمک به فقرا و نیازمندان در جامعه ما نهادینه شود باید از سنین پایین این کار خیر را به افراد بیاموزیم و از کودکی با آثار فراوان این عمل نیک آشنا شوند و بدانند که انسان وقتی انفاق می کند، خداوند جایگزینی برای آن دارد و به انسان پاداش می دهد.
 

صلواتی یادآور شد: کمک به نیازمندان و انفاق اثرات دنیوی و اخروی دارد و باید با هرچه بیشتر تبیین کردن این آثار، شاهد ترویج این عمل نیک در جامعه خود باشیم.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 350137

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha