ایجاد کانون‌های تبلیغ درکنار مصلاها گام موثر در اشاعه نماز جمعه است

مسجد وکانون‌های مساجد: دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد ایجاد کانون‌های تخصصی تبلیغ در کنار مصلاهای نماز جمعه را گام موثری در اشاعه اصل نماز جمعه دانست.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، امروز در گردهمایی سراسری ستادهای نماز جمعه کشور خطاب به مسئولان این ستادها گفت: جایگاه شما به لحاظ اینکه مقدمات نماز جمعه را فراهم و به مؤمنان خدمت می‌کنید، جایگاه رفیعی است.

حجت‌الاسلام سلیمانی با استناد به آیات و روایات قرآن کریم پیرامون جایگاه نماز جمعه افزود: نماز جمعه‌ای که شما به عنوان مسئولان ستاد، مقدمات برپایی آن را فراهم می‌کنید آنچنان باارزش و مورد تأکید قرآن است که سبک شماردن آن نشانه نفاق محسوب می‌شود. تأکید شده است که سفرها به گونه‌ای تنظیم شود که با نماز جمعه تداخل نداشته باشد.

وی از زحمت‌کشان و فعالان ستادهای نماز جمعه سراسر کشور به عنوان سربازان گمنام امام زمان (عج) نام برد که بدون هیچ چشم‌داشتی در این عرصه فعالیت می‌کنند.

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور به تشریح تاریخچه تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد اشاره و خاطرنشان کرد: در سال 70 با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در کنار مساجد ارایه شد و ایجاد کانون در سال 71 به تصویب این شورا رسید. هم‌اکنون پس از 18 سال از فعالیت این مراکز شاهد موفقیت‌ کانون‌ها و تبدیل آنها به یک جریان در کشور هستیم.

حجت‌الاسلام سلیمانی ادامه داد: در حال حاضر شاهد ایجاد کانون فرهنگی هنری حتی در دورافتاده‌ترین و محروم‌ترین نقاط کشور هستیم که بالغ بر یک و نیم میلیون جوان و نوجوان در این پایگاه‌ها مشغول به فعالیت هستند.

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه شاهد فعالیت پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های قابل توجهی در این مراکز هستیم، اذعان کرد: برخی از کانون‌های فرهنگی هنری فعالیت‌شان تنها منحصر به آن کانون نیست بلکه محلات، منطقه و شهر خود را نیز تحت پوشش فعالیت‌های خود قرار داده‌اند که ستاد عالی کانون‌های مساجد با شناسایی این کانون‌ها آنها را به عنوان کانون تخصصی در کشور معرفی کرده است.

وی با اشاره به اینکه کانون‌های تخصصی در 14 رشته خدمات به مخاطبان خود ارایه می‌دهند، تصریح کرد: برخی از این کانون‌های تخصصی آنچنان فعالیت گسترده‌ای در کشور دارند که اعتباری بالغ بر یک تا 10 میلیون تومان به آنها پرداخت می‌شود و در طول سال در مرکز آموزش ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور دوره‌های آموزشی به مسئولان این کانون‌ها برگزار و مدارک معتبر رسمی به آنها اعطا می‌شود تا شاهد باشیم این نیروها در آینده مسئولیت‌های کلیدی را عهده‌دار شوند.

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ایجاد فضای مطالعه در کنار مساجد برای جوانان و نوجوانان را یکی دیگر از اقدامات مهم این مجموعه در طول چند سال گذشته عنوان کرد و ادامه داد: در سال 85 اهدای کتاب به کتابخانه‌های مساجد ارقام بسیار ناچیزی بود ولی در حال حاضر این آمار با افزایش قابل توجه‌ای برخوردار بوده است، به گونه‌ای که در سال‌های گذشته بیش از چهار میلیارد تومان صرف اهدای کتب کمک آموزشی به کتابخانه‌های مساجد شد.

وی با اشاره به اینکه با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته اهدای کتب کمک آموزشی به کتابخانه‌های مدارس همواره در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: این امر زمینه‌‌ساز افزایش افراد به سوی مطالعه و سوق آنها به مسجد می‌شود. هم‌اکنون شاهد فعالیت بیش از شش هزار و 500 کتابخانه در کنار مساجد هستیم چرا که به این مسئله اعتقاد داریم، کسانی که به مساجد متصل شوند به نمازهای جمعه نیز راه می‌یابند.

حجت‌الاسلام سلیمانی آموزش نیروهای انسانی فعال در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را یکی دیگر از موفقیت‌های این مجموعه در طول سال‌های گذشته نام برد و اذعان کرد: در طول سه سال اخیر بیش از 18 هزار نخبه مسجدی در اردوهای آموزشی‌ که این مجموعه با حضور 70 شخصیت برجسته کشوری برپا کرده است، شرکت کرده اند که این دوره ها در راستای ارتقای آگاهی‌های نیروی انسانی برگزار شده است.

وی برگزاری دوره‌های آموزشی برای کتابداران و خبرنگاران و انعکاس اخبار نماز جمعه 30 استان کشور در خبرگزاری شبستان را یکی دیگر از برنامه‌های این مجموعه در طول سال‌های گذشته عنوان کرد.

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بر لزوم ایجاد کانون فرهنگی هنری تخصصی تبلیغ در کنار مصلاهای نماز جمعه تأکید و تصریح کرد: با ایجاد این کانون‌ها هم می‌توان صحبت‌های جوانان مسجدی را به امامان جمعه منتقل کرد و هم در امر تبلیغ اصل نماز جمعه می‌توان گام تأثیرگذاری برداشت که انجام این اقدام از سوی نیروهای نخبه استان‌ها صورت می‌گیرد.

وی مجهز کردن مصلاهای نماز جمعه به امکانات کتابخانه‌ای با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه‌های استانی را یکی دیگر از پیشنهادهایی دانست که در پر رونق شدن و جذب مخاطبان در مصلاهای نماز جمعه اثرگذار است.

وی ادامه داد: عرضه محصولات فرهنگی و ایجاد مراکز فرهنگی دیجیتال در کنار مصلاهای نماز جمعه و مجهز کردن این مصلاها به نرم‌افزارهای به روز و شناخته شده یکی دیگر از اقدامات مثبت است.

حجت‌الاسلام سلیمانی گسترش ارتباط جوانان و نوجوانان با نماز جمعه را که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده است از جمله اهداف و سیاست‌های این مجموعه برای پررنگ‌تر شدن حضور جوانان و تقویت مصلاهای نماز جمعه دانست.

شایان ذکر است، گردهمایی ستادهای نماز جمعه سراسر کشور امروز، هشتم آبان در مجتمع آدینه تهران برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha